Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

repanak

16. 6. 2012 21:13
Máte dobré úmysly, ale svět nezměníte.

Když projíždím i bohatým Bavorskem, tak v menších vsích - vy říkáte dírách - už obchody nenajdete. I staří vyrážejí ve svých meďourech či pólech do okresního města či střediskové obce - do Rewe, Aldi,¨apod. A takový je vývoj i u nás. Nebo si to objednáme po síti a řetězce nám to dovezou. Můžete jim konkurovat jen zčásti - třeba prodejnou a cukrárnou navázanou na pekárnu. Prostě musíme nabídnout jiné produkty a služby abychom nešly rychle pod kytky.

Jinak kapitalismus je režim, který vytváří ideální podmínky pro klientelismus a korupci a těžko se tomu brání. Zvlášť když vhodný vítr vlaje i z pražského hradu.

0 0
možnosti
PK

repanak

16. 6. 2012 21:14
Re: Máte dobré úmysly, ale svět nezměníte.

opravuji "nešli"

0 0
možnosti
PK

rub.l

16. 6. 2012 18:10
"Stará písnička"...

Myslím, že každý se selským rozumem o tom ví (již několik let), přesto nikdo nepyká.

Rád bych si přečetl i článek o nějakém řešení (nemyslím volby).

Osobně si myslím, že by to měla být absolutní priorita, protože pumpovat více vody do děravého kýble nemá smysl.

Několik "nekorektních" nápadů: posílit vyšetřování kauz+časové limity, exemplární tresty pro odsouzené politiky/úředníky (bez imunity)...

0 0
možnosti
K

karelst

16. 6. 2012 11:40
Hodně selského rozumu taky škodí

Všichni co jste o nich psal jsou občané vaší vesnice. Obce jsou svéprávné a proto mohou podat trestní oznámení na vaše občany co Vás připravili o obchod. Nehledejte vše na vládě tam mají svých problémů dost.

0 0
možnosti
JC

Jcas

16. 6. 2012 11:49
Re: Hodně selského rozumu taky škodí

To není doslova o obci. To je srovnání. Ukázání státních problémů kdy stát jsem degradoval na obec. Poslaneckou sněmovnu na obecní zastupitelstvo a pod obchodem si můžete představit jakýkoliv podnik, ve kterým jsme kdysi byli na špici. Např. Zetor, Zbrojovka, Strojírenství samo o sobě, zemědělství, Tatra atd. Kdysi jsme byli na špici v mnoha věcěch.

0 0
možnosti

KarelSind

16. 6. 2012 9:45
K vaší paralele,

pokud by občané o obchod opravdu stáli, tak do něj budou chodit nakupovat. Není pravda, že nemůže konkurovat supermarketům v okolí - může, právě tím že je blíže může mít lepší otevírací dobu apod. Pokud do něho lidé nechodí nakupovat, pak o něj zjevně nestojí (k čemu obchod, v němž nikdo nenakupuje - na ozdobu?). Co se týká dotací obce, nic to neřeší - takže občan, neochotný si připlatit pár Korun v obchodě a jedoucí raději do supermarketu, si bude ochotný připlatit mnohem více na daních, aby bylo na dotace? Proč více? O platy úředníků, co je přidělují, samozřejmě. Není pravda, že zahraniční vlastník by staral "o vlastní obec." Ten by se pravděpodobně staral o svůj zisk, kterého by dosáhl, když k němu budou lidé chodit nakupovat - takže se bude muset snažit konkurovat těm supermarketům (samozřejmě pokud nebude stačit napojit se na dotace a nechat lidi "nakoupit" prostřednictvím daní).

0 0
možnosti

KarelSind

16. 6. 2012 9:46
Re: K vaší paralele,

upřesnění "blíže, může" je správně. Patří tam čárka...

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

16. 6. 2012 9:22
Jen na okraj:

vyšší, pane, vyšší!

0 0
možnosti
JC

Jcas

16. 6. 2012 9:31
Re: Jen na okraj:

Vím, vím. Už jsem byl upozorněn. Každý nemůže být češtinář. Mám spíše matematický mozek. Ale to mě neomlouvá. Je to moje ostuda. Ale někdo těm vzdělaným musí vyvážet popelnice, udělat vodovod, upéct chleba atd.

Paradox je, že zrovna tohle slovo jsem opravil ze správné varianty na špatnou. Asi za to může slovo nižší. Ale už mi to nemusíte vysvětlovat. Vysvětlení jsem si již našel.

0 0
možnosti
GO

DISK

16. 6. 2012 7:16
Zavádějící logika spotu......

....má trhlinu, a to dle mě zásadní.

 Kdyby občané nepřipustili, že obec zastupují gauneři, byli uvědomělešími občany, kteří pochopí, že je to jejich obec, nemůže k uvedenému dojít.

 Důsledek apatie pak vede k pocitu, že dluhy jsou "jejich", zatímco výnosy "naše" - je to zhoubné.......

 Dle mého jsou viníky i občané, a proto je v pořádku, že se podílejí na úhradě dluhů. Oni jsme totiž my.

0 0
možnosti
VD

vonstenberg

16. 6. 2012 8:26
Re: Zavádějící logika spotu......

To není trhlina, prostě platí pravidlo, že každý národ má takovou vládu jako si zaslouží. A pokud by politici nevzcházeli z prostředí, kde je přece normální něco ukrást, kde je normální smát se, jak jsme se zase v práci flákali, kde je normální neudělat nic nezištného pro ostatní, byla by ČR někde úplně jinde. Ale to je o mentalitě a osobní odpovědnosti každého člověka. Zkuste se každý zamyslet nad sebou...

0 0
možnosti
BJ

Enin

16. 6. 2012 1:11
Líbí

0 0
možnosti
JP

pepito

16. 6. 2012 0:41
Už dlouho jsem nečetl takový blábol

Obsahově i stylisticky hrůza. Čeština na 4-. Klidně sem napište další dva díly, třeba se najde někdo, kdo je bude číst...

0 0
možnosti
A

aharp

16. 6. 2012 2:21
Re: Už dlouho jsem nečetl takový blábol

pepito jses absolutni hlupak!

1 0
možnosti
A

aharp

15. 6. 2012 18:51
Pane Casek

Jiri - mas uplnou pravdu. Ja s tebou souhlasim na 100%. Pruser je to, ze z tohoto zacarovaneho kola neni cesta ven. Proc? = protoze ceska ustava dava nasim politikum dozivotni imunitu, cilize je v podstate ujistuje, ze muzou krast beztrestne. Pokud tato prapodivna vyhoda, ktera je pouze v nekolika malo statech na svete, nebude zrusena, typicky cesky clovek, co se dostal k moci, bude krast. To si pis! Potom ten vas obchod je na zavreni!!!

2 0
možnosti
JC

Jcas

15. 6. 2012 18:49
další díl

Nejsem si jist, jestli je vhodné, abych psal. Zvlášť k mým schopnostem pravopisu. Ale mám ještě dva díly, takže pokud je zájem, velice rád je sem dám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik