Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Šetřením ještě nikdy nikdo nezbohatl;-(

0 0
možnosti
KN

K89a46r27e96l 81N59o59v90á59k

29. 12. 2012 21:39

Zlatá slova !

R^R^R^

0 1
možnosti
SP

Zda je určující nabídka, nebo poptávka, to nikdo neví (často ani případ od případu). Produkci nutno prodat (většinou hodně rychle) vývozem nebo na vnitřním trhu. K tomu je nutný solventní zákazník, který produkty poptává, aby si je "užil" (k tomu zpravidla potřebuje volný čas). Jestliže obyvatelstvo nedisponuje finančními prostředky (třeba v důsledku vládních škrtů nebo krize) a dostatkem volného času (třeba v důsledku práce "od nevidím do nevidím"), poptávka a odbyt klesají, případně se hroutí. Úspory mohou být fixní (do štrozoku) nebo variabilní (do spořitelny, dluhopisů). V obou případech jde o odklad vlastní spotřeby, ale jen v tom druhém o odklad ve prospěch investic či spotřeby někoho jiného (prostřednictvím spotřebitelských úvěrů). První úspory znehodnocuje inflace, splácení druhých sníží budoucí spotřebu dlužníků (pokud budou, budou solventní a nepřijde bankrot) ve prospěch dnešních věřitelů (pokud budou) nebo ve prospěch jejich dědiců (event. bank nebo státu v případě odúmrti ... třeba v případě úspor na starobní důchody). Spořit může ten, kdo má co.

0 0
možnosti
Foto

Dnes bych si netroufal začít v žádném oboru, zatímco před dvaceti lety se dalo vydělat na čemkoli. Trh je obsazen a přeplněn zbožím a konkurovat Azii je vyloučeno. Stát by se však dál zadlužovat neměl, protože každá nová půjčená miliarda se nám po letech pěkně prodraží.

0 0
možnosti
Foto

stačí 16 let a půjčená miliarda nás stojí při 5% úrocích další miliardu a ten původní dluh trvá

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že příliš nechápete, jak fungují banky a peníze. Samozřejmě každého ctí, když je schopen ušetřit, s tím nelze než souhlasit. Doporučuji vám však podívat se na tento film: http://www.youtube.com/watch?v=6sjubBLnI-8 . Pak možná pochopíte, že nemáte úplně ve všem (co je uvedeno ve vašem článku) pravdu.

1 0
možnosti
Foto

Spoření je dobré, ale ještě lepší výsledky docílíme, budete-li hrát automaty. Tak totiž podnikatel dostane Vaše úspory celé, nebude se muset s Vámi dělit a to ještě více pomůže roztočit kola ekonomiky.

2 0
možnosti
Foto

Pane autore, obávám se že budete některými zdejšími diskutéry roztrhán na kusy - zejména těmi co stojí za dnešním vládnutím na základě ideologie, nikoli rozumného konceptu ovlivňování ekonomiky. --- A nebo si vás diskutéři ani nevšimnou.

Pravda, nemohu nevyslovit to, že vaše argumentace je hodně zjednodušená. Přesto vítám každou myšlenku, která se odváží jít proti proudu. Přesněji řečeno proti línému toku zavedených dogmat, jejichž uplatňování v praxi se neosvědčuje.

Ještě k té spotřebě. To je totiž čertovo dílo, zvyšovat daně VŠEM a čekat nějaké oživení. Takový postup dříve nebo později nemůže nenarazit na svoje limity. A nebo dříve či  později tvrdě narazíme na dno, a bude to bolet.

Tato skvadra nebude vědět jak z toho - a i kdyby zase našla nějaká nová hesla, nebude mít na to.

0 0
možnosti
JS

Spoření je dobrá věc, ale musí se na to jít správným způsobem. To znamená necpat peníze na spořící účty či do dluhopisů, kde se kvůli uměle vyvolávané inflaci znehodnotí, a místo toho vložit úspory např. do drahých kovů či nemovitostí, kde se prakticky nemohou znehodnotit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik