Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Centurion

5. 4. 2010 15:12
Nenechte se zmást

tím, že se jednání mezi investorem a začínajícím podnikatelem odehrává před televizními kamerami. Ve skutečnosti je to stejné, jako by se odehrávalo v kancelářích. Vy předvedete svůj nápad a oni si na základě vaší prezentace promyslí, jestli chtějí nebo nechtějí investovat. Jejich cílem v žádném případě není podporovat mladé podnikatele (ani nemám pocit, že by to někde v pořadu zaznělo - opravte mě jestli se mýlím), ale vydělat peníze. Na tom podle mně není nic špatného. Klíčem k úspěchu je rozumný nápad, nějaký obchodní model nebo plán a rozumný kompromis mezi vysvětlením o co jde a popsáním svého plánu, jak s tím obchodovat. Jen to, že máte skvělý nápad je naprosto k ničemu, protože jde o to, vědět jak ho prodat. Investoři sice mohou pomoci, ale musí se jednat pomalu o případ génia, protože mají ve svém vlastním profesním životě podle mě spoustu práce a proto nemají čas se s investovaným stýkat den co den a něco pořád rozebírat. Jinak mě mrzí, že jste neuspěl a přeji hodně štěstí.

0 0
možnosti

El Carlos

5. 4. 2010 11:02
Pane Věříš!

Problém není v TV pořadu, nebo investorech, to je naopak velice zajímavé! Problém je ve vás vynálezcích! Vy totiž sice vymyslíte někdy i zajímavé věci, ALE vy jste naprosto mimo realitu! z ekonomického hlediska NAPROSTO - což sami přiznáváte v TV pořadu. Ale to že už takový výrobek existuje jste si vůbec nezjistil!! to je prosím vás základní věc! Dále si stěžujete že investoři váš původní záměr odsunuli do pozadí a musel ste pozastavit případnou výrobu. No jasněže, když nemáte naplánovanou Obchodní strategii!! to vyrobíte 1 000 lžiček a pak vám budou ležet na skladě? Opravdu vy nemůžete být majitelem firmy, ale konstruktérem, který někde ve firmě tyhle věci vymýšlí a musíte mít pořádné vedení, které vám bude přikazovat co máte a nemáte dělat. Sám nezvládnete NIC! Vždyt ani nejste schopen zde na sebe zanechat kontak! Opravdu problém je v tom, že že těm investorům není nikdo schopen nabídnout KOMPLETNI Projekt!!! ale jen konkurence neschopné kousky projektů.

0 0
možnosti

El Carlos

5. 4. 2010 11:05
Re: Pane Věříš!

Ještě dodám, že jako u pár výrobků tak i u vašeho se jedná o neumyslně vymyšlení dávno vymyšleného, jak zde dokazují Sporky a podobné věci. Takže díkybohu že jste na ten EU a Americký trh nevstoupil!!! dočkal byste se totiž soudních sporů a můžete děkovat Investorům, že vás takhle zabrzdili!

0 0
možnosti

Niky79

5. 4. 2010 8:10
Dotaz

Prosimvas, jak lze "zastavit případnou výrobu"? To by me fakt zajimalo.

0 0
možnosti

Grande_Paulo

22. 3. 2010 11:59
Den D

Celý ten pořad není o nějaké podpoře podnikání ale pro poavení masy lidí. Jinak by to přeci nedávali v prime-timu. Připadá mi to spíš jako Monopoly nebo Dostihy, než serioní investování.

0 0
možnosti

fly_hroch

15. 3. 2010 9:03
internetové stránky

Pane Věříš, zanechte zde prosím kontakt na sebe a ozvu se Vám s nabídkou internových stránek zdarma.

0 0
možnosti

yxarinka

15. 3. 2010 7:24
Okamura

tipuji, že byl jedním z těch, co investici slíbili, podnikatelův záměr "vykradli" a pak od slibu odstoupili.... po osobní zkušenosti s tímhle nevychovaným namyšleným protivou mě už dotyčný nemůže překvapit

0 0
možnosti

vena65

15. 3. 2010 11:59
Re: Okamura

A copak vám tak zlého provedl? Nechtěl vám dát peníze? Nebo vám chtěl zavřít cestovku, protože jste se nechovali ke klientům zrovna fér?

0 0
možnosti

deatomizator-treti-generace

14. 3. 2010 14:23
pujcka od banky

ti z vas kteri tady dokola porad opakujou at si ti lide vemou pujcku od banky, tak to neni to samy... vzit si 300 tisic pujcku od banky znamena, ji vratit (trebas) 400 tisic, to je jedna vec, a za druhy, investor jde do toho na vlastni triko.... to znamena, on vlozi penize, a kdyz to nevyjde, tak je to jeho smula... jemu nic platit nemusite :-) to je asi ten duvod, proc tam lide chodi

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

14. 3. 2010 16:16
Re: pujcka od banky

a presne z toho duvodu si ti investori sakra dobre rozmysli, nez ty penize do neceho vrazi ... investori nejsou charita, a pokud jsou mozna rizika neodpovidajici potencionalnimu zisku, tak ty penize proste nedaji, i kdyby ten projekt byl sebeprospesnejsi. 

0 0
možnosti

josefbad

14. 3. 2010 6:32
videl jsem a nechapal jsem

Po pravde receno jsem moc nechapal, proc dany vyrobek prodavat. Narodil jsem se na vesnici a doma jsme vzdy jedli pouze lzici. Vypada to, ze jsem primitiv, ale mohu vas ujistit, ze ne. Ve skole, v zamestnani i v me soucasne rodine jim kompletnim priborem. Jen chci rici, ze dle meho nazoru lzice naprosto staci. Jedna z mala veci, kdy mi lzice nestacila bylo napriklad obirani kosti. Jinak jsem s ni v pohode nahrajel jakoukoliv prilohu i maso (napriklad i rizky). Lzice je kdekoliv a nepotreboval jsem nic specialniho.

0 0
možnosti

deatomizator-treti-generace

14. 3. 2010 14:26
Re: videl jsem a nechapal jsem

to je urcite pravda, ale trebas krajet tupou lzici veprovy rizek :)

0 0
možnosti

xkillerll

13. 3. 2010 14:32
Když nedodržují dohody,

tak ať to alespoň nevysílají a nechvástají se s tím, jak podporujé mladé investory nebo dobré nápady. Ať si nejdřív zjistí co a jak, a pak se nafukujou před televizí. Pokud chcete v této zemi podnikat, nikomu a ničemu nevěřte, o svých nápadech nemluvte. Všichni Vás okradou, nebo se o to alespoň pokusí. Chce to ostrý lokty a neznat kamarády...

0 0
možnosti

Kamil_D

13. 3. 2010 22:34
Re: Když nedodržují dohody,

Viděl jste ten pořad? Oni přece jasně uvedli své podmínky, za kterých to podpoří.

0 0
možnosti

lucylucy

12. 3. 2010 16:56
Především!

Pokud by byl pánův nápad natolik dobrý, pokud by opravdu našel díru na trhu, jistě by se svým detailně zpracovaným byznys plánem uspěl u některé z bank, která by mu dala klasický podnikatelský úvěr. Tento díl pořadu jsem viděla, pán měl sice dobrý nápad, ale to bylo vše. V podstatě na dobré slovo mu INVESTOŘI slíbli peníze. Důležité je slovo investor. To znamená někdo, kdo investuje své peníze, ne kdo vyhazuje své peníze oknem. Vložené peníze se musí především vrátit a vytvořit zisk.  A česká kotlina je moc malá na to, aby se tu tenhle nápad uživil. Zavádět výrobu kvůli tisícům prodaných kousků není rentabilní.  Ale hlavně-žádný takový pořad neslouží primárně k podpoře podnikání, ale k pobavení diváků. Kdo myslí své podnikání seriozně, má ho promyšlené a připravené, používá klasickou cestu přes banku.  Podle toho, co jsem četla, jsem nabyla dojmu, že pán si myslel, že sdělí nápad, předvede prototyp výrobku a ostatní už za něj udělají  investoři. Myslím dost naivní představa.

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1857x
První pokus

Seznam rubrik