Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SA

Saltos Alim

7. 7. 2009 17:36
Nově

Úřednická vláda si vede přijatelně a nedělá brajgl. Našim neštěstím je že se zatím volí partaj která si do čela kandidátky nacpe ty nejdrzejší odvážlivce a žvanily  bez kvalifikace a schopností, a ti jdou do parlamentu. Z toho se pak dělá vláda stejným stylem. No,  vyjímky potvrzují pravidlo. Existuje jiné ŘEŠENÍ:  na všech jednotlivých předložených kandidátkách partají dosavadního typu  volič zakroužkuje dohromady třeba 30 kandidátů dle vlastního výběru bez toho že by museli být  z jediné partaje. A do parlamentu jdou ti s největším počtem hlasů.  Nevýhoda? Více práce pro volebních komise,  větší náročnost na voliče -  ale národ je gramotný a má rozum.  Výhoda? Jistě větší účast voličů, lepší parlament, posílení oporavdové demokracie. Jednoduché, a je vymalováno.   8-o

0 0
možnosti
JV

jafava

7. 7. 2009 12:12
Považuji to za dobré řešení,

i když v našich podmínkách asi zcela bez šance. Možná, že by ministerstvo mohlo mít řiditele - špičkového, na politických stranách zcela nezávislého, odborníka, který by podle zadání vzešlého z volebních programů vítězných stran vypracoval "technologii" řízení a konání příslušného smysluplného ministerstva. Snad by odpadly ty šaškovské exhibice našich politiků a měli bychom šanci ty "naše nejlepší" potkávat při řešení problémů v jejich volebních obvodech. Někdo by to jistě nazval návratem k totalitě, ale krize klepe na dveře a profesionálové ve vedení státu jsou potřeba. Politické hrátky našich parlamentních zástupců a odborářských bossů nás zavedou do pekel.

0 0
možnosti
B

brooke

7. 7. 2009 12:27
Re: Považuji to za dobré řešení,

R^

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 7. 2009 9:06
a kdo bude ty nejlepší vybírat?

A hlavně, podle jakých kritérií?? Vědci se dnes nemohou shodnout ani v tom jestli teplota stopupá či klesá, o tom zda existuje nějaká správná ekonomická teorie, která by popisovala, a hlavně řešila současnou krizi, se už vůbec nedá mluvit-

Pravda, mluví se o nejlepších manažerech. Jenže, jak zní zadání??? Maximální zisky státní pokladny? Vyrovnaný státní rozpočet? Podpora exportu? Příprava na euro? Zvýšení průměrné životní úrovně obyvatel? Zlepšení zdravotnictví? Zabezpečení důchodců?? Každé za zadání může být v rozporu s těmi ostatními, ma každé z nich mohou být znalci a odborníci s různými způsoby řešení. Kdopak bude určovat která cesta je správná???

0 0
možnosti
B

brooke

7. 7. 2009 9:56
Re: a kdo bude ty nejlepší vybírat?

Otázka rozpočtu, podpory exportu, euro atd, je věcí programu vlády, který schvaluje parlament. Vláda jako výkonná moc realizuje vládní program, sněmovnou schválený a za realizaci je sněmovně odpovědná. Ministerská funkce by byla více manažerská, tedy řídící se programem. Program jako takový by musel projít finančním auditem pod dohledem ministra financí, který by stvrzoval reálnost programu z hlediska financovatelnosti. O správnosti cesty by rozhodovali voliči na základě volebních programů jednotlivých politických stran. O prosazení vládního programu by rozhodla sněmovna na základě výsledků voleb.

0 0
možnosti
E

editi

7. 7. 2009 7:52
Autore souhlasím, ale....

nic proti Janotovi, ale tento pán na MF seděl za Klause, Zemana, Špidlína,Grosse, Paroubka i Topolánka. Když je onen pán tak dobrý, tak proč nekřičel proti zadlužování za vlád jednotlivých předsedů vlády. Kalousek zadlužil tento stát za pouhé 2 roky daleko více, než všechny předchozí vlády. A to nemluvím o tom, že rezervy, které byly vytvořeny za vlády ČSSD, byly rozpuštěny a nestaly se součástí zadluženosti, kterou nám předvedl Kalousek a spol.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
B

brooke

7. 7. 2009 8:28
Re: Autore souhlasím, ale....

Ty reservy vytvořené ČSSD myslíte jako rozdíl ve státním dluhu co ČSSD nadělala a absolutním bankrotu? Tak tam toho ČSSD zas tak moc nenechala.

0 0
možnosti
PK

pkula

6. 7. 2009 23:02
Váš názor na Eduarda Janotu sdílím také.

Je to vynikající odborník. Bohužel pokud se socani dostanou k moci, tak s ním okamžitě zametou, neboť měl tu drzost a dovolil si kritizovat jejich hospodaření. Pak nastoupí "ekonomové" Paroubek a Sobotka, a to bude rodeo. Pavel Kula

0 0
možnosti
B

brooke

6. 7. 2009 23:38
Re: Váš názor na Eduarda Janotu sdílím také.

Také si dovedu přestavit pana Janotu jako ministra financí budoucí vlády bez ohledu na výsledky voleb. Bohužel je to asi nemožné přání.

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

6. 7. 2009 23:02
Souhlas

Nepracuji ve státní správě a asi proto mám někde uvnitř zapsáno, že každou pozici by měl zastávat člověk, který pro ni má co možná nejlepší předpoklady. Když jsem se ucházel o místo, rozhodla má kvalifikace, schopnosti a zkušenosti, když jsem před měsícem přibíral do týmu nového člověka, též jsem se rozhodoval podle toho, co může na daném místě nabídnout.

Přijde mi to tak nějak přirozené a logické. Nevycházím proto z údivu, jak se vybírají ty necelé tři stovky lidí, kteří rozhodují o životech celého národa. Člověk by řekl, že takový poslanec by měl být nesmírně vzdělaný člověk s obrovským rozhledem, aby byl schopen posoudit vše, o čem hlasuje, ministři by měli být špičkami svých rezortů (či opravdu výborní manažeři s poradci, kteří by byli odborníky).

Místo toho poslance může dělat kdejaký Franta s velkou hubou a někteří ministři zvládnou vystřídat i vícero ministerstev. Kdyby takto někdo vedl soukromý podnik, do roka zkrachuje.

U státu jde ale o větší prachy, tak to bude trvat déle.

0 0
možnosti
B

brooke

6. 7. 2009 23:28
Re: Souhlas

díky, tak to bylo také myšleno.

0 0
možnosti
JN

honzajaka

6. 7. 2009 22:11
to

by asi nefungovalo, pak by ty volby nemusely být vůbec

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik