Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Majklova_proxy

2. 7. 2009 21:47
Des bes

"Proč by si na stará kolena nezahrála divadélko v televisi? Víte jak jí ostatní závidění ?Spousta lidí sice nepřemýšlejí, že sociální odbory dávají sociální podporu, nebo potvrzení, ale účelu je dosaženo."??

-

Milej pane, pokud uz OPRAVDU MUSITEpouzivat tuhle hoch-tsechisch, mel byste se vyvarovat dementnich lapsu (v uryvku jsem jich napocital mezi sesti a osmi) a vet beze smyslu.

0 0
možnosti
DK

Fonon

2. 7. 2009 15:28
menšíku,

tohle může napsat jen závistivá socka. A jestli jsi stoupenec pravice, tak co ti je k sakru do toho, za co lidi utrácejí svoje peníze. Závistivej menšíku, tzv. regulační poplatek je jen solidarita nemocných s ostatními nemocnými. Zdravý člověk totiž poplatek neplatí a regulační poplatek není na obtíž ani simulantů, protože je neodradí. Závistivče menšíku, jak chceš zabránit tomu, aby lékaři zvali pacienty na zbytečné kontroly, zhusta o víkendech, aby uplatnili poplatek 90 kaček za návštěvu pohotovosti? Závistivče menšíku, chceš platit regulační poplatek, když se staneš obětí tr. č, který si vyžádá lékařské vyšetření a případnou hospitalizaci (co reguluje v tomto případě regulační poplatek opravdu nevím).

Prostě ses, menšíku, ukázal jako závistivý jedinec nepřemýšlející v širších souvislostech. Jednodušší osobo menšíku, nikdo ti nebrání dobrovolně platit sponzorské dary zdravotnickému zařízení.

0 0
možnosti
DK

Fonon

2. 7. 2009 15:29
Re: menšíku,

Já osobně jsem pouze pro poplatek 60 korun za pobyt v nemocnici a to jen po dobu, řekněme, 1 měsíce (podobně jako v německu) a pro polatek 30 korun za recept, nikoliv už za položku.

0 0
možnosti
M

Michal1

2. 7. 2009 15:05
Ano, je to česká hamižnost. Ale čí?

Vážený pisateli

Už mě to doopravdy nebaví psát o tom, jak to ve skutečnosti s těmi poplatky je. Poplatky v této podobně jsou skutečně jen vytahování peněz z kapes občanů. Peněz se do systému zdravotnictví nalije dost, jen končí na špatných místech. To ale poplatky skutečně neodstraní. To odstraní jen zprůhlednění financování zdravotnictví. Což je ale problém, protože ruka (vláda) ruku (ZP, distributoři léků) myje. Váš poplatek sice skončí v příslušné nemocnici, ale té zas pokrátí plnění ZP, takže na ty „drahé a potřebné operace a léčení“ se peníze stejně nedostane. Lidem, kteří rozhodli o poplatcích, vůbec nejde o nemocné, ale o to, aby se jejich kamarádi a známí pořádně napakovali. Vašemu kolegovi, který před několika dny horlil za poplatky, jsem napsal, že „peníze skončí na ústředí ZP, kde si za ně nějaké referentka koupí počítač, protože ten starý jí barvou nesedne ke kostýmku“. Buďte ujištěn, že je to pravda. To ale nemá s demagogem Rathem a ČSSD nic společného.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

2. 7. 2009 17:20
Re: Ano, je to česká hamižnost. Ale čí?

poplatek je vzdycky vytahovani penez z kapsy ;-D jde o to jaky maji ucel... a tyuhle mely spravny

0 0
možnosti
RK

Radek0075

2. 7. 2009 14:40
Víš blbe, kdyby tomu Julínek neříkal

regulační poplatky, ale třeba drobná spoluúčast, myslím že by k tomu veřejnost přistupovala poněkud jinak. Ale jestli chce regulovat kojence aby se zbytečně nešli válet do inkubátoru, nemocný rakovinou, invalidy, cukrovkáře, kardiaky a pod., tak se nemůže nikdo divit že to dopadlo tak jak to dopadlo. A ta písnička s pivem a půlkou krabičky cigaret už je víc než trapná. Neznám stát kde by členové pravicové vlády vyčítali občanům co si koupí za své, dávno zdaněné peníze.

0 0
možnosti
M

Michal1

2. 7. 2009 15:16
Re: Víš blbe, kdyby tomu Julínek neříkal

Ano, přesně tak. Sice nekouřím a piju hodně málo, ale starost některých lidí o moje vydělané (a zdaněné) peníze je skutečně zralá na pár facek. Je zajímavé, že stát neprojevuje stejnou starost o "některé" občany na dávkách (cikáni, povaleči, feťáci atd.), kteří je skutečně většinou prochlastají a nebo nahážou do automatů, případně vymění za fet.

0 0
možnosti
PH

petrph

2. 7. 2009 14:23
Solidárnost na třetí

Nemohu si pomoci, ale většina pracujících občanů platí už třetí stupeň solidarity

1. Platí si  zdravotní pojištění, které ale nevyčerpají, čerpají ho jiiní

2) Platí daně, z nichž část jde (nebo aspoň donedávna šla) na podporu nemocnic. 

3) No a teď si platí i regulační poplatky..Které, mimochodem, podle průchozího návrhu mají být zrušeny u nepracujících (ale početných) skupin obyvatel..

Není už to trochu moc????

0 0
možnosti
R

rojack

2. 7. 2009 14:35
Re: Solidárnost na třetí

A teď si srovnej výši regulačních poplatků vůči výši odvedených daní včetně pojištění. Třeba na své výplatní pásce.

Tak o čem mluvíš, demagogu?

0 0
možnosti
E

editi

2. 7. 2009 14:01
poradím ti,

nepiš. Hlupáci se tady nechytají.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik