Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

parat

16. 9. 2009 15:58
Do třetice konkrétně, abych nebyl jako Paroubek

Zavedení rovné daně: tomu by musela předcházet úprava výběru, odečitatelných položek, průhlednost výběru zjednodušením a nic z toho nebylo učiněno. Dřív, než to začalo platit, bylo vše zrušeno. Kecáte stejně, jakom když si koupím lyže a budu jezdit po silnici. Jakou rychlostí? Rovná dań je kvalitní v okamžiku, kdy právníci a ekonomové nemají odečitatelné položky, mohou se propustit a vše je levné. Každá koruna je lehce dopočitatelná, není úniku. A teprve potom při nízké a rovné dani je obrovský výběr. Je snad Hong Kong zaostalá země? A kde byl před sto léty? The Flag tax funguje teprve po dokončení VŠECH stupňů výběru. Jestliže je u nás 128!!!! odečítatelných položek, poloviční úprava k rovné dani nepomúže, pokud se skoro všechny nezruší! Jste podvodnice a pouze neznalí, nebo hloupí skočí na vaši špinavou rétoriku! Jste podvodnice!!!!:-(Petr Pokorný

0 0
možnosti
PP

parat

16. 9. 2009 15:42
To, že píši o slepici

je z prostého důvodu. Hodnota tohoto článku je na stejné úrovni komunisty Filipa včera v televizi. Oznámil, že naš stát měl v roce 1989n hodnotu 2,7 biliónu, potom se rokradl a dnes už tady není noic, jenom dluh. A kam zmizel Karlův most, Pražský hrad, silnice, dálnice, lesy a přehrady a další, které v tomto výpočtu komunisti zahrnovali?  A tento článek je stejný blábol, pouze se tváří jako seriózní...:-/

0 0
možnosti
PP

parat

16. 9. 2009 15:35
Kateřina Svobodová, to je ta nána z ČSSD?

Divotvorný hrnec, na který skočí jenom čtenáři Blesků a podobných kvalitních tiskopisů. Milá soudružko, v době krize by musela snížit vláda také mandatorní výdaje , snížit platby politickým stranám o 50%, snížit platy soudcům a dalším nesmyslně placeným lidem. Dovolí to odbory a i vy, soudružko? V době krize je zázrak, že to Topolánek s těmito tupými socialistickýmií výdaji udržel na uzdě! Bez těch reforem pod taktovkou Sobotky by byl deficit kolem 500 miliard. Jenomže dá se to vysvětlovat slepici z ČSSD? a 500 AŽ 600 MILIARD JE VÍC, NEŽ 230? NEBO SE PLETU? kOR KDYŽ SOBOTKA UDĚLAL TAKOVOU SEKERU V DOBĚ, KDY JSME VYVÁŽELI NASTOJATO!

0 0
možnosti
LM

Aaron71

1. 9. 2009 8:31
Není to hloupé

Chybí sice vysvětlení, co se stalo s výdajovou stránkou, ale v celku lze s tmi výpočty na příjmové straně souhlasit.;-)

0 0
možnosti

debater

1. 9. 2009 7:02
milá slečno nebo paní

to nemyslíte vážně.....v r 2007na základě rozpočtu sestaveného B. Sobotkou skončily veřejné rozpočty schodkem 0,6% HDP .....naštěstí, tou dobou byl Sobotka už od válu a z jeho rozpočtu zbyly akorát obří mandatorní výdaje, které ČSSD ještě s bolševiky stačila do konce svého vládnutí ve sněmovně odhlasovat. Návrh toho rozpočtu o kterém mluvíte zněl -178miliard korun a byl mimo jakoukoliv realitu. Teprve Kalouskovým seškrtáním se stal alespoň použitelným. Snižování daní obecně měla pravice ve volebním programu tak jí je asi těžké je vyčítat. Kdyby nepřišla finanční krize, neměly by výpadky ve výběru daní téměř žádný vliv. Negativní vliv zvýšených mandatorních výdajů si neseme  dodnes. Sobotka by měl být za své působení na ministerstvu financí postaven ke zdi, protože takové činosti se v jiných souvislostech říká sabotáž.

0 0
možnosti
KS

Kačka Svobodová

1. 9. 2009 8:24
Re: milá slečno nebo paní

Složená daňová kvóta se za vlády ODS zvýšila z 36,2% na 36,8%, došlo ke snížení daní pouze nejbohatším, což se akorát projevilo negativně na našich veřejných financích.

Výpadky na straně příjmů, o kterých píšu, nejsou způsobeny ekonomickou krizí, ale legislativními opatřeními Topolánkovy vlády.

0 0
možnosti
PP

Pavlev

31. 8. 2009 23:48
Bravo

Výborně píše o problémech daní a státního rozpočtu Ilona Švihlíková, viz

http://www.blisty.cz/aut/2792/art.html

P.S. Doufám, že nezůstanete u prvního pokusu.

0 0
možnosti
JN

madqwert

1. 9. 2009 15:25
Re: Bravo

R^;-D

0 0
možnosti
O

OpalenySpoluobcan

31. 8. 2009 21:19

jim neděkuji a čím dříve vypadnou, tím lépe!!

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

31. 8. 2009 19:46
Předpokládám,

že podnikáte ve výkrmu a následném prodeji Státního rozpočtu. Pak by Vaše slova - snad - měla nějaký smysl. V opačném případě vůbec nechápete, že státní rozpočet není Zlatým teletem, ke kterému je třeba se modlit, ale pouze nejmenším možným nákladem na chod státu. Nechápete, že nerovnováha rozpočtu pramení z úžasného pocitu vyvolených vládnout a ovládat. A prostřednictvím utrácení cizích peněz to jde nejsnáze. Navíc - v běžné aritmetice - máte nějaký deficit - nu, asi jste měla tenkrát plané neštovice. Víte, ono 15 % z milionu je docela slušný balík. A z 8 000 je to jen několik stovek. A navíc - dosud je většina příjemců platů financována právě těmi bohatými == kapitálem. Seberete kapitál? Odejdeme jinam - máme na to. Nebo zrušíme drahá pracovní místa. To jsou jednoduché počty. Nezaměstnaní budete Vy. A co Vám stát dá, když nebude mít kde loupit? Třeba Vám vytiskne inflační bankovky. No máte se nač těšit!!!

0 0
možnosti
KS

Kačka Svobodová

31. 8. 2009 19:56
Re: Předpokládám,

Pracuji jako manažerka u jedné zahraniční firmy.

Státní rozpočet není nejmenší možný náklad na chod státu, je v něm i spousta jiných položek, které s chodem státu nesouvisí - penze, zdravotnictví, infrastruktura, věda apod.

To že je někdo bohatý, ještě neznamená, že má kapitál. Často jsou to jenom úvěry a právě ekonomický růst nikoliv z kapitálu, ale pouze z úvěru je jednou z příčin současné krize. V době ekonomické krize a vysoké nezaměstnanosti jsou pracovní místa levná, nikoliv drahá.

0 0
možnosti
B

brnl

31. 8. 2009 18:22
Zvýšit základní sazbu DPH

z 5 % na 9% to je zcela úžasná pravicová reforma veřejných financí. 8-o

Akorát mě furt vrtá hlavou proč když tohle úžasně pravicové a reformní chtěl svého času udělat Špidla tak mu to pravicová politička Marvanová zatrhla. 8-o

0 0
možnosti
FZ

Flyblown

31. 8. 2009 18:30
Re: Zvýšit základní sazbu DPH

Ovšem proti přesunu z 5% na 19% zase tolik protestů tehdy nebylo, že?

0 0
možnosti
B

brnl

31. 8. 2009 18:10
Uvědomte si modří ptáci jedno

že tato úřednická vláda ta podle mě neměla možnost dát parlamentu schválit jediný zákon.

Tedy jestli tady současný ministr financí mluví o deficitu 250 miliard tak to není deficit téhle úřednické vlády to je deficit vyplývající z toho v jakém zákonném stavu tohle tihle převzali od Topolánka a Kalúska, tihle totiž nedělají nic jiného než že počítají co to bude stát v tom stavu jak to "reformátoři" z ODS předali.  :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik