Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

krasavice moravská

18. 3. 2010 0:51
já mám štěstí!

mám totiž super doktorku Filipovou ze Znojma.Objednává na přesný  čas a za případné zdržení se omluví nikdy, opokuji NIKDY mě od ní nic nebolelo a plomba nevypadla ani jedna jediná, můžete mi akorát závidět.;-)

0 0
možnosti
BR

Stobka

17. 3. 2010 23:43
jsou zubaři, kteří si vydělají dost

Když mají povahu na to,aby z vás vytáhli peníze nelegálně za každou blbost,i když ji hradí pojišťovna. Neřekla bych, že je nezájem dělat zubaře kvůli financím, ale spíš proto, že se to studium nedá odfláknout jako na právech.

0 0
možnosti
A

Alfie

18. 3. 2010 7:04
Re: jsou zubaři, kteří si vydělají dost

To by byl nedostatek všech lékařů, protože medicína se fakt odfláknout nedá - ve všech jejích oborech.

Ale ne každý, kdo má odhodlání k náročnému studiu, má i žaludek na podvody.

Jinak já si taky připlácím za plomby - ovšem za kvalitnější materiál. Ale taky je to na výdrži výplní znát!

0 0
možnosti
A

Alfie

17. 3. 2010 22:16
Asi to nebude takovej vejvar...

Dělat zubaře asi nebude tak lukrativní, když se na to studenti nehrnou. Zubařů studuje málo a do penze jich odchází víc. pak není divu, že je těžké sehnat zubaře. Navíc i ti, co už vystudovaní jsou, šli na ten obor často proto, že jeho součástí je trocha (nebo víc) sadismu a podle toho pak jejich "péče" vypadá. Děkuji všem bohům za svoji zubařku - šikovnou, velmi pečlivou, příjemnou a ohleduplnou. Jen se děsím toho, co budu dělat, až i ona dojde k penzijnímu věku - to se mu i já budu blížit, zuby mne začnou opouštět a pochybuji, že to se zubaři bude o hodně lepší, než teď... asi se jí příště zeptám, jestli nemá dceru nebo syna a nehodlá jim předat štafetu :-)

0 0
možnosti
BR

Stobka

18. 3. 2010 0:59
Re: Asi to nebude takovej vejvar...

ale notáááák, přeháníte to s tím sadismem, oni šli přece studovat z touhy pomáhat lidem

0 0
možnosti
SV

svetla666

17. 3. 2010 21:51
od doby zavedení úplatků do kapes dentistů se toho

opravdu hodně změnilo...jednak na objednání nečekám 3 měsíce , ale jen kvartál , a hlavně plomby, které mi kdysi drželi desítky let, ty nové  mi vypadnou do roka třikrát na stejném místě...

0 0
možnosti
LO

permanent

17. 3. 2010 21:35
Veselej článek na smutný téma :-)))

Karmu posílá Ludmila Odarčenková R^;-)

0 0
možnosti
J

joensfredriksson

17. 3. 2010 21:15
zubní péče na Západě

v posledních letech mají problémy se zubní péčí všude na Západě - v USA si široká vrstva chudiny nemůže dovolit zubaře vůbec, a tak jim musejí pomáhat nárazově zubaři-dobrovolníci. V Evropě je celkem dostupná nejzákladnější zubařská péče, ale cokoliv nadstandartního je velmi drahé - a tak Evropani cestují za zubni prothetikou na Východ - mi se cenami blížime spíše Západu, levné je Maďarsko, Bulharsko, Tunisko, Azerbajdžán - a všude tam mají kliniky, které se na západní klientelu přímo zaměřují. Tady třeba vyjde 1 bílý zub+kovové ukotvení v kosti+práce na 20-30 tisíc, v Maďarsku na 8000, s cestou a ubytovním tak na 12000.

0 0
možnosti

Mablung

17. 3. 2010 21:36
Re: zubní péče na Západě

Ukazuje se, že systém nabídky  poptávky se prostě neukecá :-) Zdravotnictví je podfinancovaný regulovaný sektor, což dokazuje kritický nedostatek sestřiček a méně atraktivních oborů, jako je třeba zubař. A v současné levicové Evropě není naděje na změnu. V USA je to jednoduché, je to služba jako jakákoliv jiná. Nemáš na kadeřníka? Smůla.

Co se blogerky týče, skočte si k soukromé zubařce. Sice si tam za návštěvu zaplatíte tisícovku či dvě, ale bude se k Vám podle toho chovat.

0 0
možnosti
S

strycek+Joe-

17. 3. 2010 21:06
To se mi líbí

solidní článek, má to šmrnc, velmi se mi líbí

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik