Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LO

permanent

1. 4. 2010 23:40
Jedno velké plus !!! :-)))

Hezky jste ty "darebáky" rozebrala, jen pište dál !!! Hodně štěstí !!! Ludmila Odarčenková ;-)R^R^R^

0 0
možnosti
PS

WetSinglet

1. 4. 2010 15:08
od autorky

Jsem chtěla reagovat celkově už dřív, ale nějak mi nešlo se zalogovat. Takže tímto děkuji za ohlasy. Za všechny. A k těm kritickým - mě nevadí, když dojedu někoho, kdo jede pomaleji než já a nevadí mi ani, že jsem častěji ten, koho nervózní řidiči předjíždí. A ano, dělám chyby, vím to a proto se snažím je nedělat vědomě. Živím se programováním a tak vím, že existují chyby fatální - ty jsou vidět hned a celý program zastaví, chyby méně závažné, které program nepoloží, ale generují někde chybový log zcela zbytečně a nejhorší jsou chyby logické, kdy se zdá, že je všechno v pořádku, ale výsledek je poněkud mimo. V paralele k řidičům - fatální chyba je zaviněná nehoda, méně závažná chyba je vědomé porušování pravidel bez následků, logická chyba je předpoklad, že mě si nic stát nemůže. Asi tak....

0 0
možnosti
TK

honda_mrkos_pajdusakova

1. 4. 2010 15:15
Re: od autorky

To ano. Jenom... i maličká chybka může mít fatální následky a naopak, zcela zásadní a vědomá a úmyslná chyba Vám může projít. To jenom k té mé teorii o potřebě štěstí.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

1. 4. 2010 12:06
souhlas

ono je to tim, ze (jak psal p. Flaska) nedodrzovat predpisy je in a jeste se tim lidi chlubi. Od lidi, co ziji dyl na zapade vim, ze tam se to bere jinak. U nas se nekdo pochlubi, jak ujel Praha -Brno za hodinu a vsichni ho poplacavaji po zadech, jaky je to machr. Na zapade se na nej budou koukat jak na zlocince a vyvrhela, ktery ohrozoval ostatni... Jasne, ze se tam porusuji predpisy. Ale min, nez tu a lidi se tim nevytahuji.

Samozrejme, ze za to muzou i nasi policajti (potkat neuplatneho dopravaka neni az tak bezne - ne moje zkusenost, ja to nezkousel, ale z vypraveni ;-) ), muzou za to predpos*ani zastupitele, co se boji dat na rovne, prehledne useky, kde nechodi chodci vyssi rychlost apod. proste chybi to, ze lidi nemaji povedomi, ze predpisy maji smysl a urady se jim to povedomi ani nepokousi vstipit (jediny pokus byla kampan - nemyslis-zaplatis)

0 0
možnosti
TF

Tomáš Flaška

1. 4. 2010 12:17
Re: souhlas

Těch věcí je samozřejmě víc. Nelze spekulovat o tom, jestli je někde 50 oprávněnně nebo ne. Jakmile tam je, tak bezpečný provoz bude pouze tehdy, když všichni těch 50 pojedou. Pokud si myslím, že je to tam neoprávněně, mám se obrátit na příslušný úřad. Pokud někdo hned na silnici usoudí, že je tu nesmysl, tady se dá jet 70, druhý si řekne, že to snese i 80 atd. atd. tak to končí v lepším případě pomačkanými plechy.

0 0
možnosti
TK

honda_mrkos_pajdusakova

1. 4. 2010 11:34
No jo,

je vidět, že máte ten řidičák moc krátce a obecně jste možná trochu naivní (nemyslím to nijak zle). V autě prostě musíte mít dvě věci - schopnost vidět ostatním řidiičům do hlavy (nikdy taky nečekejte, že ostatní budou dodržovat předpisy jen proto, že  vy je taky dodržujete) a potom hromadu štěstí (to potřebujete zejména proto, aby vás ochránilo před následky chyb vás samé - a že je děláte a vždy dělat budete, jako každý řidič, su buďte jistá. Ten, kdo popírá, že dělá chyby za volantem, je stejně dělá, jenom si to ani neuvědomuje - o to je to horší).

Takže šťastnou cestu a nenechávejte se vytočit. Lidi nepředěláte.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

1. 4. 2010 11:27
1.pokus

R^

0 0
možnosti
ZH

běžný ovčan

1. 4. 2010 11:24
dobré

článek se mi docela líbil a docela zajímavé téma. Na silnicích se bohužel vyskytuje trochu větší procento blbců, než v běžné populaci se mi zdá, ale i kdyby ne, idiot v autě je daleko nebezpečnější, což je horší. Já osobně si myslím, že pravidla na silnici smysl mají a proto je dodržuju, hodně lidí je stejně nebude dodržovat nikdy, takže se hlavně snažím jezdit tak, aby se mi nic nestalo a abych neublížil já nikomu jinému.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

1. 4. 2010 11:22
Frajeři?

"frajeři, kteří mě normálně na okresce předjíždějí minimálně stovkou a na dálnici 180, najednou jezdí pomalu a plazí s bídou padesát. Z vlastní zkušenosti vím, že 65 bylo v pohodě, 75 na hraně,

"Vlastní zkušenost" je dobrá jen k tomu abyste určila přiměřenou jízdu vás s vaším vozidlem. A ten jiný zase přizpůsobí svou rychlost svým schopnostem stavu vozovky, povětrnostním podmínká apod. Věřte tomu, že rychlost, která se vám zdá momentálně odpovídající a přiměřená může být pro jiného nízká, či vysoká. :-).

A jak víte, že ti, kteří se "plazili" padesát byli titíž, kteří vás na dálnici předjížděli 180 km/h. A kdyby i ano. Co když oni jeli v obou případech přiměřenou rychlostí a vy ne? :-)

0 0
možnosti
TF

Tomáš Flaška

1. 4. 2010 11:06
Máte pravdu

Vše, co jste popsala, bych podepsal a potvrdil. Bohužel jste v naší republice v menšině a dost to schytáte v diskusi. Když si přečtete můj článek na podobné téma:

http://flaska.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=130271

tak uvidíte, že 80% přispěvatelů s vámi nebude souhlasit. A kdo nedodržuje předpisy, tem není in. Je to smutné, ale držte se. Je nás menšina a ostatní ať si ....

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik