Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Martin Jirousek

23. 10. 2008 10:23
Shrnutí

Paraleny a acylpiryny můžete vyjmout z léčiv, která jdou předepsat na recept. Popřípadě VŠECHNA léčiva, která stojí do 30-50Kč. Za další, poplatky kromě státních nebo krajských nemocnic končí v kapsách lékařů, ale hlavně lékárníků, takže nikterak nepřispívájí na sousedova cytostatika, ale na vylepšení rozpočtu výše zmiňovaných, navíc v 99% bez dokladu a tedy nezdaněných. Moje známá, praktička vybere na poplatcích tolik, že to jí a jejímu manželovi zaručí dvakrát do roka luxusní dovolenou letecky do prvotřídnícho hotelu s plnou penzí. Naposledy byli u Rudého moře. Tolik k tomu, kde končí většina poplatků. To by se ale ještě sneslo, lékař léčí, ale poplatek za položku receptu nebudu akceptovat nikdy.

0 0
možnosti
P

Pilgrim

23. 10. 2008 12:36
Re: Shrnutí

Zjistěte si napřed informace o cenotvorbě léčiv, pak osočujte lékárníky. V případě poplatku za položku na recept je tento zjednodušeně řečeno odpočítán od ceny léku. Odpočet je prováděn automaticky pomocí složitého vzorce. Takže lékárníci z poplatků žádný přínos nemají.

0 0
možnosti

martin013

23. 10. 2008 9:43
Vysvětlení

Pane Krůto, mohl by jste nám tak trochu dovysvětlit jakého lepšího výběru péče se Vám za příspěvek 30 Kč dostává ? Nemyslíte si spíš, že výběr poplatku, celá ta procedura, je trochu nedůstojná a nepraktická pro lékaře i pacienta ? Pokud chcete přispět sousedovi na drahé léky, vede k tomu cesta např.přes zvýšení sazby zdravotního pojištění.Prý 0,05 % by znamenalo mnohem vyšší výběr do celého systému, než přináší v součtu poplatky. Přemýšlejte i o těchto argumentech.

0 0
možnosti
B

brooke

23. 10. 2008 10:56
Re: Vysvětlení

Velmi jednoduché. Poplatek reguluje zbytečné nadužívání lékařské péče, a tím zůstává více prostředků ve zdravotním pojištění na nákladnou léčbu, která je v podstatě tím zkvalitněním  lékařské péče. To jsou ty mld na účtech pojišťoven.

0 0
možnosti
TJ

vioš

23. 10. 2008 8:48
o ničem

Jako první pokus to nestojí za nic. ;-D

0 0
možnosti
K

ka-p

23. 10. 2008 8:37
Povrchní argumentace.

Tu obhajobu bych bral v případě, že by nešel tenhle "pakatel" do kapes poskytovatelů zdravotních služeb a lékarníků, ale přímo do systému. A zároveň, pokud by na účtech zdravotních pojišťoven nebyl mnoha desetimilardový přebytek.Ve světle těchle faktů mi obhajoba, že teď můžeme konečně díky poplatkům lépe léčit vážně nemocné jako nebetyčná drzost. A mimochodem to " slavné" vracení nad 5.000. Má maminka má zničené ledvidy a teď je po operaci kyčlí. Už 3 měsíce po sobe platí cca 3.500 Kč a započítalo se jí z toho "celých" 800 Kč. Bohužel má tu smůlu, že léky, které se započítávají brát nemůže.Působí ji totiž zdarvotní komplikace. A holt ty, které zabírají a jsou bez problémů jsou ty s vysokými doplatky, které se navíc nezapočítávají. Paradox je , že pracovala skoro 40 let právě ve zdravotnictví, ve 3směnném provozu a "u lůžka".Důchod má +- 8.000.S takovou reformou můžou jít Cikrt i Sjulínkem víte kam. 

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

23. 10. 2008 8:32
Když nechcete

přispívat na někoho, kdo nechce pracovat, dobrá. Proč ale tedy přispívat někomu, kdo si dobrovolně ničí zdraví svým způsobem života? Nemusí jít jen o kouření,  ale i o nedostatek pohybu /lenost/ , nemírnou konzumaci nezdravých leč chutných jídel, honba za penězi... I socialistická ministryně zdravotnictví Emmerová musela přiznat, že za své neduhy si lidi z 80% mohou sami kvůli  svému způsobu života. Proč by tedy nemohlo být i zdravotní pojištění dobrovolné a kdo se chce léčit bylinkami či použít služby léčitelů má to mít.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

23. 10. 2008 8:30
Nejsi ty náhodou J(š)ulínek II.??

;-D;-D takové bláboly by napadly jen jeho.

0 0
možnosti
MV

Martin V

23. 10. 2008 6:47
A ještě detail

Prosím, nemíchejte dohromady k poplatkům u lékaře, také poplatky za recept, to je další kapitola sama pro sebe a v cene nastevy lékaře, NEMÁTE poplatek za položku na receptu k lékům.

0 0
možnosti
MV

Martin V

23. 10. 2008 6:43
A co napsat něco jiného

A co napsat něco jiného, než všeobecně šířenou propagandu?

CO kdyby jste napsal, kam ty poplatky vlastně jdou, ukázal jak moc poplatky pomohli omezit množství nemocných, co vše se díky poplatkům ve zdravotnictví vylepšilo.

Aha, ono to nejde, protože to tak krásně růžové jak píšete není, tak to je škoda...

0 0
možnosti
TJ

vioš

23. 10. 2008 8:49
Re: A co napsat něco jiného

To by musel něco vědět.

0 0
možnosti
K

krasty

23. 10. 2008 6:42
dodatek

proste podme veci prizpusobovat mensinam-tot zrejme heslo soucasne vlady...ja bych lidem, kteri maji tyto potize s vysokymi naklady na leceni, pomohla individualne, opravdove jedna se o nekolik tisic lidi...a ty zbyle miloiny lidi at klidne plati dal 30 Kc, ale at je VIDET kam, komu, kde ty penize plynou....

0 0
možnosti
K

krasty

23. 10. 2008 6:42
poplatky

Me napriklad vubec nevadi ze platim poplatky.Tech 30Kc pro me (nerikam ze i pro mou babicku napr) nejsou opravdu vysoke.Klidne si budu platit dal.Jenze pak chci vedet,kam presne ty moje penize jdou, kde jsou vyuzity a hlavne to chci poznat i u lekare. Ja jsem za skoro rok plapceni poplatku nikde zadnyóu vyraznou zmenu nezaregistrovala. V cekarne cekam stejne dlouho, kdyz jsem musela podstoupit vysetreni v nemocnici,bylo to naprosto stejne jako pred rokem....zmena nula...takze platit dobra, ale chci PRESNE vedet, kam tech mych 30 Kc tece...Ja sice verim, ze par lidi treba dosahlo na 5000 hranici, ze opravdu nemusi treba uz platit az velmi drahe leky, bez kterych by treba i byli ohrozeni na zivote. Ale techto lidi je podle vyzkumu cca nekolik tisic...takze mi prijde silene, ze podle teto "mensiny" se dela reforma zdravotnictvi...pripomina mi to prizpusobeni spoleconsti jiste "jine" mensine, ktera nas v CR suzuje...

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik