Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

RichardNovicky

15. 5. 2009 2:10
hm...

Zajímavé čtení, ale díky absenci odstavců velmi složité. Pokud jste komunikaci s kanceláří Vašeho poslance řešil taky bez toho text rozdělujícího prvku, umím pochopit proč Vám neodpověděl. Prostě se při čtení ztratil a nepochopil, oč Vám vlastně jde. Nebo se totéž povedl jeho asistentovi a Váš dopis pak putoval do koše. Raději se tam vypravte osobně, ano?

A proč jít volit?

Inu, protože je to Vaše právo. Máte právo vybrat si, kdo bude zastupovat Vaše zájmy. A máte stejné právo na tento výběr rezignovat a přijmout ten fakt, že jste odmítl ovlivnit volbu Vašeho poslance.

Ostatněm pocit, že volit je k ničemu, protože Váš hlas nic nezmůže, má mnoho lidí. A právě proto dopadly poslední volby patem. Protože mnoho lidí bylo přesvědčeno, že je jedno koho zvolí, oni si stejně budou dělat, co chtějí. A proto jsme měli slabou vládu, reformy na prd a proto budeme mít předčasné volby k nimž zase přijde tak 30% voličů a zase se to bude opakovat. Stejně jako u každých voleb od roku 1996.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

15. 5. 2009 0:44
ještě k tomu kouření

A k tomu kouření. Není tam jen zájem tabákových výrobců. Vedle nekuřáků existují i kuřáci a taky majitelé pohostinství. Každý má o svobodě trochu jinou představu. Výrobce chce svobodně vyrábět, nekuřák se najíst a pobavit na čerstvém vzduchu, kuřák svobodně si udržovat svoji závislost a majitel pohostinství si svobodně určit pravidla ve své provozovně tak, aby vydělal. Nějaká právní regulace jistě asi existuje, ale asi nebude vyhovovat všem voličům.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

15. 5. 2009 0:42
demokracie

Celkem zajímavý článek, ale na ledacos mám jiný názor. Pokud jsme v EU a já jsem pro, tak je správné, že se do EU demokraticky volí poslanci, podobně jako do českého parlamentu, regionálního parlamentu i do obecního nebo městského zastupitelstva. Zbytečné jsou podle mne dvě komory českého parlamentu. To už mohli politici vymyslet trafiky ve formě 3 komor evropského parlamentu, nebo 5 komor krajských zastupitelstev.

Není pravda, že by v demokracii nezajímal politiky názor občanů. Třeba pan Paroubek se o veřejné mínění zajímá velmi. ČSSD je taky pro širší uplatňování referenda. V totalitní společnosti, kde politici nemusí bojovat o přízeň voličů, určitě se politici nezajímají o občana více.

0 0
možnosti
MP

Vrah

15. 5. 2009 0:19
Odstavce, odstavce a ještě jednou odstavce

Víte, co jsou to odstavce?

Takhle jsem po pár řádcích odpadl. A jistě nebudu sám, kdo si z tohoto důvodu možná zajímavý článek nepřečte. Ani jsem nepostřehnul, o čem je, jen se tam mihla nějaká cigareta v restauraci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik