Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

vlastmá

16. 6. 2012 15:46
MÁTE PRAVDU.

Vzniká skupina občanů a nejsou to jen ženy po mateřské, kteří, spíše na které již žádná práce nevyjde. Proto by měl stát zřídit opět tábory a dat na ně nadpis "PRÁCE OSVOBOZUJE", protože nutit lidi pracovat zadarmo jim moc nepomůže.

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

5. 6. 2012 17:24
slečno Karešová

ze situací po mateřské dovolené jste měla počítat už dávno. ještě než jste si dítě pořídila. zkuste jít do fabriky třeba na jednu směnu. práci v kanclu (chápu,že se tam člověk nejmín nadře) jen tak neseženete bez protekce.tam je přetlak.

0 0
možnosti
LIPB7

Lumpíí i po banánu 7

5. 6. 2012 19:41
Re: slečno Karešová

tak zase skvělou asistentku aby taky člověk špendlíčkem hledal....

Arogantních pipinek je plno, ale pohodovou holku, která umí zklidnit atmosféru, umí rozmazlovat klienta (než přijde obchodník), umí se bavit o všech možných i nemožných tématech, dokáže říct vtip v pravou chvíli a naopak jinému podat pomocnou ruku a soucítit s ním = taková je jedna ze sta

0 0
možnosti
K

katango

5. 6. 2012 14:54
Otázka

Otázkou zůstává, máte-li eventuálnímu zaměstnavateli co nabídnout. Máte? Nějakou schopnost či dovednost?

1 0
možnosti

Maryša Šárecká

5. 6. 2012 9:45
Cože?

Pro chlapy je více škol a více možností? To jsem tedy opravdu nevěděla!

Pro vaši informaci - ve stejné situaci se právě teď nalézají desítky čerstvých maturantů, loňských absolventů, lidí po padesátce, lidí, co vrátili živnosťák, protože se jim nedařilo... atd. Někteří fňukají, že personalisti jsou hrozní ( možná jsou, ale po vašem článku se za nos nechytí), někteří zkoušejí a zkoušejí, až se jednou zadaří.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

5. 6. 2012 7:11
mno, uprimne ...

ony ty deti skutecne JSOU objektivnim duvodem pro to, aby vas zamestnavatel neprijal ... ano, je to diskriminacni, osklive, zle a nesportovni, ovsem je to take zaroven ekonomicky naprosto jasne zduvodnitelne rozhodnuti, a popravde receno, ony tady ty firmy nejsou kvuli nejake te "praci pro spolecnost", "blahu fseholidu", nebo snad "zvyseni zamestnanosti u rizikovych skupin", ale kvuli docela obycejne maximalizaci zisku ... a ziskovejsi (presnejsi receno mene rizikove, ovsem riziko vyhledava aderenalinovy sportovec, ne manazer soukrome spolenosti) je holt zamestnat nekoho, kdo nebude brat paragraf pri kazde chripkove epidemii, kdo vam v pul ctvrte neflakne s rozdelanou praci, ze musi vyzvednout dite ze skolky, kdo vam na placene (a dobre placene) prescasy nerekne, ze nema zajem, a nekoho, kdo nevydrzi bez dovolene v cervenci a srpnu. je to krute, nicene realita neni pericko ...

4 0
možnosti
LIPB7

Lumpíí i po banánu 7

5. 6. 2012 7:02
Problém je v tom

- spousta žen po mateřské má takový dost omezený a jednoduchý slovník (důsledek několikaleté domácí izolace). Ony si to sice nemyslí, ale okolí to dobře pozná.

- nízké sebevědomí a s tím souvisí i hledání omluv, proč mi něco nejde, proč má někdo výhodu. Už jen ten kec, že by chtěla být raději mužem, aby měla větší příležitost pro práci. Autorka si vůbec neuvědomuje, muži to mají neskutečně těžké. Z historie je totiž nastaven model "muž živitel" a pokud muž ztratí práci,tak to nese velmi zle. Je pod tlakem daleko více než žena, protože žena se v konečném důsledku může realizovat v domácnosti.

- negativní přístup. To je něco, co zaměstnavatelé taky nechtějí. Lidé s pozitivním přístupem k životu mají spoustu energie, září jako slunce a lépe překonávají překážky

- když teď nemá práci, tak ať si dá nějaký kurz = krom rozšířených znalostí nabere i sebevědomí, lépe si uvědomí, v čem je dobrá a co by jí bavilo.

Btw: jsem žena, mám děti -kurz mi kdysi hodně pomohl, po něm jsem si mohla vybírat

2 0
možnosti
IX

IfčaX

5. 6. 2012 9:16
Re: Problém je v tom

Čeho to byl kurz? Většina těch, které nabízejí pracovní úřady, je v podstatě jen na to, aby se utratily rozpočtované peníze... (A kvalitní kurz "za své" bývá hodně drahý.)

0 0
možnosti
JC

Jarcho

5. 6. 2012 0:36
Jste úplně mimo.

Personální oddělení jsou naprosto a totálně obsazené ženami.

A ženy se k sobě navzájem chovají několinásobně hůře, než to dokáží muži.

Problémy matek na trchu práce i na jednotlivých pracovištích nezpůsobují muži, ale naopak ženy.

2 0
možnosti
RK

romualda

4. 6. 2012 23:49
Představy

Ony představy personalistů či zaměstnavatelů jsou často podivné - chtějí člověka, který bydlí pokud možno co nejblíže, nechtějí člověka bez praxe, ale také nechtějí vzít člověka, který má velkou praxi nebo kvalifikaci (aby náhodou časem neutekl za lepším), chtějí toho, kdo bude kapitalisticky pracovat a přitom brát socialistickou mzdu a mohl bych pokračovat. Tak dávají neustále dokola inzeráty a nadávají, že nemůžou sehnat lidi, lidem se nechce pracovat :-)

Ano, nabízet telefony, paušály, elektřinu na ŽL může dělat opravdu každý (sám jsem kdysi nabízel IZIP), ale k čemu taková v podstatě zbytečná práce založená na otravování lidí?

1 0
možnosti
A

AAA2

4. 6. 2012 23:44
No, a co jste zamestnavateli nabidla zajimaveho

krome knourani ze byste taky mela dostat sanci?

2 0
možnosti
A

AAA2

4. 6. 2012 23:42
Každý personalista by totiž chtěl, aby každá administrativní

pracovnice

vypadala asi takto: věk: 20 let, stav: svobodná a bez dětná, praxe:

minimálně 4 roky v oboru - jo to on klidne chtit muze. Protoze az na tu praxi (pomineme-li ze tezko muze ocekavat ze dotycna pracuje od sestnacti), takovyhle pipek lezou z obchodnich akademii a spol zastupy ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik