Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Gmurr

20. 8. 2011 15:29
mimochodem ta shoda i/y tady fakt existuje

a clanky o tomto mi nepripadaji na zavadu. Leckdo v tom chybuje.

0 0
možnosti
TH

Gmurr

20. 8. 2011 15:23
No proc se chlubite zrovna svou neinformovanosti

dost nechapu. Je to typicky zenske, ze jo.

0 0
možnosti
N

notordluhousek

19. 8. 2011 23:07
je pravda ze slovo gender slysim skoro furt

a to od lidi kteri tim strasi jako nejakou lidozravou hruzou od nikoho jineho jsem ho tolikrat opakovat nezaslechl

0 0
možnosti
G

gabusa87

19. 8. 2011 22:39
slabikář a další

K tomuto vymývání mozků - nedávno jsem někde viděla genderově korektní slabikář pro děti a bylo mi opravdu do pláče. Já si taky myslím, že původní myšlenka feminismu je dobrá, samozřejmě. Ale mně naprosto stačí, když budu brána jako svéprávná autonomní bytost, která je na stejné úrovni jako ostatní. Na dnešním feminismu mi nejvíc vadí, že už nejde o to, dostat se na stejnou úroveň jako muž, ale udělat z muže zrůdu, obludu, která na nás vlastně jen parazituje. Stačí se mezi "feministkama" prořeknout, že jsem vdaná, to je pak velice zajímavé, pozorovat. Málo z nich je schopno pochopit, že mě to neposouvá do role poslušné pipinky. Jen pro příklad - mně vůbec nevadí uvařit nebo vyžehlit. Já zase neopravuju zásuvky, kohoutky, atd.,protože to prostě neumím. Ale to by bylo na dlouho:) kdo nechce pochopit, nepochopí. Jo a jako malá jsem si hrála jak s panenkama, tak s autíčkama a nijak mě to nepoznamenalo :)

0 0
možnosti
M

maana999

19. 8. 2011 21:52
odpoved

Děkuji za ohlasy. Měla jsem spíše strach, že se na mě sesype spousta kritiky...no člověk vždycky čeká nejhorší.

Nejvíce mi na pavědách typu gender studies vadí fakt, že tyto slečny mají bohužel stejný vysokoškolský titul jako já.

A začínám mít pocit, že je to nová ideologie, která ženám spíše škodí.

Jsem zastánkyní původního feminismu, inspirují mě ženy jako Elizabeth Cady Stanton a suffrage, všechno tohle mělo pro nás dnešní ženy velký smysl. Ale mám pocit, že měnit biologické role mužů a žen, pokud někdo chce, ať si to dělá, ale ať to nenutí společnosti a neinstitucionalizuje. Za chvilku abych se bála říct, že chlapovi ráda vařím!

A takové ty genderově korektní autorky, které vypisují do idnes, ať se někdy mrknou na největší šílenost idnes-ONA DNES, to je teprve vymývárna mozků!:-) Tak buď kážu vodu, piju vodu, nebo dělám genderové bububu na serveru, který ženy naprosto škatulkuje do těch nechtěných a tolik odmítaných rolí!

0 0
možnosti
LA

Lex Aeterna

19. 8. 2011 21:54
Re: odpoved

tragikomické je, že v době, kdy se řeší budoucnost civilizace a lidstvo je na prahu nové doby, se vůbec řeší tyto nesmysly.

2 0
možnosti
RH

Kruton

19. 8. 2011 21:38
genderismus

je pavěda, která má určitou podporu v sociálních vědách, avšak je důležité si položit otázku, zda její vývody k něčemu dobrému povedou, anebo zda nadělají jen škodu na společnosti. Dneska se gender věda uznává v akad. kruzích a to stačí, aby třeba pár feministek rozhodovalo bez demokratické diskuze o tom, zda se bude výchova dětí řídit jejich "vědeckými" poznatky. Je také dobré podotknout, že vědeckost v politice je spíš problémem než hodnotou. Když odhlédneme od "věd" nacistických a komunistických, tak se dá lehce vědecky dokázat výhoda spousty nehumánních věcí.

0 0
možnosti
LA

Lex Aeterna

19. 8. 2011 21:53
Re: genderismus

Genderismus je jen další dojná kráva. Ovšem ti, kteří těmto nesmyslům opravdu věří, patří lítost.

0 0
možnosti
MZ

max-pol zillinsky

19. 8. 2011 21:21
Vy se mi snad zdáte...

...konečně někdo, kdo to má v hlavě zjevně v pořádku. Kde Vám to mám podepsat? :-) Zillinsky

0 0
možnosti
G

gabusa87

19. 8. 2011 21:18
souhlas

Ivo, mluvíte mi z duše. Já jsem taky na škole (UK) absolvovala pár přednášek na téma gender a musím říct, že co je moc, je moc. Už třeba vydržet to, že vás přednášející celou hodinu a půl oslovuje : studenti a studentky, doktoři a doktorky...z toho by se jeden zbláznil. Pak ještě debata nad tím, že by se mohl používat neutrální výraz jako třeba studující... Místo toho by se mohly řešit problémy, kde ta nerovnost v dnešní době pořád ještě je. Například finanční hodnocení v zaměstnání. Ale když s tím by se muselo něco dělat, nejen o tom plkat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik