Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Prickrose

11. 6. 2009 22:05
Kyvadlo......

jestlize je nastaveno na extremni levou stranu se zakonite musi shoupnout na extremni pravou stranu nez se usadi ve zlate stredni. Dejme tomu jeste cca. 20 let.

0 0
možnosti
JP

Drussbarb

11. 6. 2009 13:16
Dobry

ctivy clanek, se kterym se identifikuji,jen tak dal...

0 0
možnosti
R

rojack

11. 6. 2009 12:53
Velmi zajímavé

ale nezapřete levicovou orientaci. Já se přiznám, myslím doprava. (Tím probůh nemyslím k ODS)

Máte v úvaze první nedostatek a to ten, že daňové zatížení v ČR vůbec není nízké, spíše je již teď vysoké ve srovnání s ostatními zeměmi. Takže levice u nás nechce daňové zatížení posunovat nahoru k normálu, jak se snažíte vysvětlit, ale neúměrně zvyšovat za účelem podpory nízkopříjmových voličů dávkami či svých kamarádů podnikatelů dotacemi (ne že by to poslední pravice také nedělala).

Další chybnou úvahou je zkoumání, za jaké vlády byl jaký růst HDP, případně státního dluhu či inflace. V dnešním globalizovaném světě na tyto ukazatele má samotná ČR minimální vliv. Topolánek se nyní trefil do poklesu v tom známém cyklickém vývoji tržní ekonomiky. Další vláda se trefí do stagnace a když bude mít štěstí, ke konci volebního období prokáže rychlý růst ekonomiky ať tam bude třeba Sládek či Vandas (nadsázka). Ekonomicky se vezeme ve vleku Ameriky, ať chceme či ne.

0 0
možnosti
RJ

molok

11. 6. 2009 13:27
Re: Velmi zajímavé

Celkové daňové zatížení např, zde (http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-26062008-AP/EN/2-26062008-AP-EN.PDF je partné, že nižší celkové daňové zatížení než my ze západních demokracií má jenom Irsko. S ekonomickým růstem s Vámi částečně souhlasím, protože nepřeceňuji vliv vlád na ekonomický růst nebo pokles, ale přesto ten vliv tu je (např. ČSSD se trefila do celosvětového růstu, ale my jsme nevykazovali růst, ale jednu z nejrychleji rostoucích ekonomik EU vůbec) ...

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

11. 6. 2009 11:46
Zbytečně

Jste si celý pravdivý blog shodil tou poznámkou, co se nosí a nenosí a čím budete označen. Vy byste měl být hrdý, že své myšlenky propagujete právě tady. Karmu samozřejmě uděluji.

0 0
možnosti
RJ

molok

11. 6. 2009 11:49
Re: Zbytečně

Za to se kaju, soudruh tu padl jen jednou a lidi argumentují slušně a věcně ...

0 0
možnosti
IKČ

Ing.Rudolf Kitler-prezident ČSSR

11. 6. 2009 11:34
Hezký pokus soudruhu autore

až se z těch nenízkých daní budou platit nemohoucí , nemocní, opuštěné děti a ne kupovat hlasy zdravých lemplů a povalečů, jako to dělá levice nyní, tak možná dostaneš ode mně i karmu. Takhle zatím RvRvRvRv

0 0
možnosti
RJ

molok

11. 6. 2009 11:47
Re: Hezký pokus soudruhu autore

Nenálepkujte soudruhem pokud se chcete pouštět do věcné debaty. 1/ zaprvé vás musím šokovat, ale nemakačenkové nejenomže nechodí do práce, ale ani k volbám, voliči sociální demokracie jsou chudší ale pracující (a to malé procento zneužívačů, které dojde, je vypaceno podobným procentem z řad lidí, kteří neplatí daně a přesto využívají služeb státu ke svému podnikání - tj. obojí zeužívači) 2/ snažil jsem se v článku argumentovat spíše světonázorově, a sám jsem přiznal, že sociální demokracii pod vedením Paroubka nevolím, proto váš argumet je trochu zavádějící. Je to podobné jako bych, řekl, až se ten štíhlý pravicový stát zaměří na fungování základních principů a ne na podporu Hřebíčkových nebo Dalíkových firem z miliard vyplacených z daní lidí a firem, pak možná bude mít ODS někdy můj hlas. Přiznejme si že nejen Paroubek ale ani Topolánek moderní evropskou levici a pravici neznamenají ...

0 0
možnosti
LM

Levicový myslitel

11. 6. 2009 11:01
Pěkný a pravdivý

článek, který se trefil do černého, akorát ty modré straky tu pravdu těžko zkousávaj!! KARMAR^

0 0
možnosti
JM

chaot

11. 6. 2009 11:20
Re: Pěkný a pravdivý

Nikdo vám tu nenadává do komunistů, tak si nechte modré straky. Pravicový myslitel

0 0
možnosti
A

Aveva

11. 6. 2009 9:58
Vystihuje podstatu konce ČSSD:

http://www.youtube.com/watch?v=Sta6BgvWvDc

0 0
možnosti

Zirkon

11. 6. 2009 9:57
autor asi žije někde jinde

Autor asi žije  někde jinde nebo  sám parazituje  na sociálním systému.  Naše daňové zatížení patří k  nejvyšším na světě. Objektivně  nepochybně.

Subjektivně  mám  také takový silný pocit. Nechápu jak autor  získal obrácený dojem, že  máme malé daňové zatížení. Měl by se  na něho podívat finančák.

Pokud  jde o  autorovo přesvědčení, že  je  Evropská  vysoká solidarita  tak skvělá, doporučuji mu, aby se  zamyslel, proč  Čína (  která sociální solidaritu v podstatě  nezná), tak  raketově  Západ dohání.

Další námět na přemýšlení je toto: jak dlouho  může  Evropa unést situaci,kdy máme  desítky milionu nezaměstnaných a  současně  dovážíme  desítky milionů  pracujícíh z ostatních  zemí. Z těch se  zpravidla  po  čase, po té co získají občanst í a  nárok na  sociální zabezpečení, stávají také často nezaměstnaní. 

Nikomu nezávidím zahálčivý život, protože je mě něco takového zcela cizí. Problém je  ale  vtom, že toto deficitní hospodaření  nakonec  skončí  katatrofou. Možná  už to začalo !

0 0
možnosti
RJ

molok

11. 6. 2009 10:09
Re: autor asi žije někde jinde

Autor v životě neviděl ze sociálního systému ani korunu ... Celkové daňové zatížení = složená daňová kvóta (rozuměj stupeň celkového přerozdělování) např. zde http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-26062008-AP/EN/2-26062008-AP-EN.PDF

0 0
možnosti
JM

chaot

11. 6. 2009 9:53
Nepravdy

Člověk, který má hodně peněz je časem stejně utratí utratí, nebo to za něj udělají jeho děti. Nezáleží na tom, jak je naštvaný.

Nízké daně fungují pro ekonomiku skutečně velice příznivě. Napomáhají rozvoji podnikání a vytváření pracovních míst. A opravdu motivují lidi k práci: on je rozdíl když vyděláte 100 000 nebo 60 000.

Krach pobaltských států je faktem. Ale nestojí za ním nízké daně. Jejich ekonomiky jsou stále v průběhu přerodu a to přerodu uměle rychleného, během kterého jsou velice zasažitelné. Nebýt krize, byly by stále velice efektivní  a rychle postupující.

Inflace bohužel patří ke každé ekonomice. Za vlád ODS bylo kompenzováno vyšším růstem příjmů, naopak za vlád ČSSD rostly platy celkově méně a byla i menší inflace. Oba tyto faktory v sobě zahrnuje životní úroveň a ta rostla více za pravicových vlád.

Evropská unie je socialisticky zhýralá. To je prostý fakt doložený množstvím lidí parazitujících úspěšně na společnosti.

0 0
možnosti
JM

chaot

11. 6. 2009 9:55
Re: Nepravdy

Cílem umírněné pravice je ustanovit stát s vyrovnanou ekonomikou a

velkou mírou zodpovědnosti člověka za své činy. Ale zároveň stát, který

dokáže člověku pomoci překlenout těžké období v životě (teď myslím ztrátu zaměstnání apod.), a zároveň nedovolí lidem tuto pomoc zneužít. Snaží se vytvořit ze základu individualistický systém, který ale lidem nebrání být solidární pokud to chtějí a nenechá mizet jejich peníze v rámci falešné solidarity v černých dírách byrokracie a přehnaných dávek.

0 0
možnosti
VT

Johyn

11. 6. 2009 9:44
nerozumím

Já jsem Váš článek vůbec nepochopil. Tvrdíte např. : Navíc člověk by připustil chvilkovou existenci nízkých daní a utáhl si opasek, kdyby fungovaly dlouhodobě pro ekonomiku vždy příznivě.

Vy si v případě nízkých daní utahujete opasek? To snad nemůžete myslet vážně .Snad pouze v případě, že jste politik nebo státní úředník a nemůžete tolik rozhazovat. Nebo jako příjemce dávek placených z našich daní.

I Vaše výpočty poklesu HDP jsou dle mě špatné. Zaprvé vycházíte s prognozy ale i kdyby byla pravdivá tak je to nesmysl. Jestliže mám nárust v dobrých časech třeba 12%  viz Irsko pak při poklesu o 8% jsem na tom pořád 4 v plusu. V případě nárustu 4% v dobrých časech tak při poklesu o 6 jsem v mínusu. Počítáte to demagogicky, tak aby to vyšlo jak potřebujete pro Vaše teorie.

0 0
možnosti
RJ

molok

11. 6. 2009 10:18
Re: nerozumím

Dobrý den, tak za 1/ psal jsem že nízké (myšleno přímé) daně nefungují vždy dokonale a je to vidět teď v krizi, za 2/ všechny tyto státy kompenzují nízké zdanění práce na vyšším zdanění spotřeby a je pravda, že si velká část středněpříjmových a nízkopříjmových domácností za takto nastaveného systému utahuje opasky 3/ Irsko je dobrým případem hosp. růstu, který se nedotkl růst živ. úrovně většiny obyvatelstva (např. je na špici zemí s podílem lidí pod hranicí chudoby v EU nebo na špici zemí s nejdrahšími nemovitostmi v EU, které si nemůže dovlit rozhodně každý) 4/ svým článkem jsem nechtěl ukázat jedinou správnou černobílou pravdu, protože taková neexistuje ani ji nemám rád, jen nastavuji zrcadlo obecně podporovaným tezím, že pryvicové vlády jsou blahem pro ekonomiku a levicové pohromou ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik