Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

Dandoo

16. 1. 2009 12:28
Vietnamci jsou taky lide jako Vy

Taky maji sve utrpeni, nesudte je tak zle.

Kdo je propustili za par mesicu? Ceske firmy! Tak zustavaji tady bez penez a ubytovani, aniz nemaji penize na zpatecnou cestu domu.

Chcete se skamaradit jen s "velkymi" narody, ktere Vam zarucene jen da a nic nebude brat jako USA, Nemecko, Francie, Anglie..? Tak zkuste procist jejich diskuzi o Vasem predsednictvi EU a zjistite sami co o Vas mysli....

Myslim si ze ted je cas na to, abyste ziskali dobre vztahy se Asijskymi staty, a jeden z nich je Vietnam. Z toho budete mit zdroj pracovnich sil, prirodni nerosty, i moznost v budoucnost rozsirit svuj vliv na svete.

Vase reakce zkazi nase pratelstvi a vsechno, co jste budovali po mnoha letech se stalo velkou nulou. [>-]

0 0
možnosti
VH

Stará kára

13. 1. 2009 20:54
Škoda, že nevíme (a nevíte)

co o vás říkali v Německu. Někteří jistě psali blogy podobné vašemu.      Vždy jsem myslel, že lidem, kteří došli dál než za humna se rozsvítí. Zřejmě jak komu.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

14. 1. 2009 14:06
Re: Škoda, že nevíme (a nevíte)

Jak souvisi to co si o nas kdosi kdesi psal s realnymi problemy ktere mame tady a ted v Boleslavi a pred kterymi zatim strkame hlavu do pisku?

0 0
možnosti
RB

erben3

13. 1. 2009 20:02
.

Souhlas a karma. Ale vidím to tak, že jediným lékem je Národní strana a její protiimigrační program.[>-]R^

0 0
možnosti
R

ruzovy.svetr

13. 1. 2009 16:26
Vietnamu vládnou mnohem tvrdší diktátoři než Číně

ale to u nás nikomu nevadí. PanHavel,  Eichler a spol kritizijí Čínu na každém kroku, tisku vadí že Čína občas zakáže nějaké stránky AI na které stejně nikdo nechodí, ale to že ve Vietnamu můžete psát jen o osobních problémech nikomu nevadí. To prý není cenzura. Žádný vietnamec nevycestuje ze své vlasti bez souhlasu KS. To našim dlouho nevadilo a naráz se ze dne na den vynořilo bezpečnostní riziko, jen tak z ničeho nic. A to že tu vietnamci berou příležitosti a práci už i malým živnostníkům by mělo zajímat bossy z ODS. Ale je to nezajímá...Rv

0 0
možnosti
LU

pidla

13. 1. 2009 15:39
Kaaarma

R^

0 0
možnosti
BH

BoboHml

13. 1. 2009 15:24
Dobrý

R^

0 0
možnosti
J

Jack777

13. 1. 2009 15:11
...

Tady v čr je jen zlomek cizinců a jen zlomek z nich se dopouští kriminality.

Je tady asi 4 % všech cizinců a kolem 1,7 % s trvalým pobytem.

Vietnamců je tady jen něco kolem 0,5 %.

Osobně nechápu, proč si někdo čr vybere jako cílovou zemi. Já bych si raději vybral nějakou vyspělou zemi.

Jinak já to vidím, tak, že mám právo vybrat si jakékoliv místo na světě a pokud chci pracovat a dodržovat zákony, tak mi v tom žádný vocas nemá právo bránit jenom proto, že tam byl první a stanovovat mi nějaké zvláštní podmínky a zvláštní dohled....

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

14. 1. 2009 14:09
Re: ...

Me by se zamlouvalo vybydlit a vyzrat to u vas doma. Doufam ze nebudete vocas a nebudete tomuto prirozenemu a spravedlivemu pozadavku branit.

0 0
možnosti
VK

egypttwo

13. 1. 2009 14:28
AŤ se starají sami.

Souhlasím s autorkou. Když ztratí práci Čech v zahraničí, také se o něj nikdo nepostará a to i v zemích jako Německo, Francie či Švédsko a další. Ať si Vietnamci vyřeší své problémy sami ve spolupráci se svou zemí a svými velvyslanci.[>-]

0 0
možnosti
LM

Aaron71

13. 1. 2009 13:03
Podobné agentury

By mli být sankcionovány a nebo by měli mít nějakou formu pojištění. V tomhle s autorkou souhlasím. Na druhé straně nechuť českých lidí pracovat a nízká mobilita pracovní síly, je druhým důvodem. Třetím důvodem je potom tlak na nízkou cenu práce ze strany firem. Všechny 3 problémy se dají řešit systémově.

0 0
možnosti
PK

kraken

13. 1. 2009 13:59
Re: Podobné agentury

Podle me by uplne stacilo zavest jim stejne povinnosti jako obcanum. Platit stejne dane, pojisteni, poplatky. Chodit na stejne urady, vyplnovat stejne formulare, vest stejne ucetnictvi. nemit automaticky narok na byt, dum, praci atd.Myslim, ze pokud tu nekdo bude chtit bydlet, bude respektovat zemi (at uz zakony nebo kulturu), asi nikdo soudny nebude proti.Ale jakmile to dodrzovat nebude..nikdo ho tu nedrzi.

.

To je stejne, jako kdyz politikum rikali, ze jsme rasisti vuci nasi nejvyraznejsi mensine.Ti pak prodali sve byty a emogrovali do Kanady/Britanie. A kdyz zjistili, ze jim tam psenka nepokvete prijeli a dostali nove byty (prestoze stare sami a dobrovolne prodali). A presto je u nas stale rasismus. Nekoho z "vetsiny" by s timhle hnali. Ale presto je u nas rasismus a xenofobie.

.

Prijde mi proste, ze nejidealnejsi (a nejspravedlivejsi) lek je "stejny metr na vsechny"

0 0
možnosti
H

Hufner

13. 1. 2009 12:58
Souhlasím

R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik