Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HN

Hančka

28. 7. 2009 21:04
Smysl pro humor? Co to je?

Bože dej, ať náš národ nevymře na nedostatek smyslu pro humor! Letmý  výpočet z první strany této diskuse je 45% záporně laděných příspěvků. Bilance to hrozivá.Čekala jsem samé nadšené výkřiky a výsledek byl deprimující.

Petře, nenechte se odradit a pište dál. Má to vtip, šmrnc, je to ze živvota. Nesmírně jsem se bavila. Taky mám dva syny. Kdo nezažil, neuvěří :-)

A ten pohled z druhé strany (jmen0.prijmeni), i když vážněji laděný a sebezpytující, přece jen pro nás rodiče pln naděje.

0 0
možnosti
T

takyotec

21. 7. 2009 10:41
skvělé

Dobrý den,

mám pocit, že někteří lidé naprosto nepochopili Váš smysl pro humor a způsob, jakým jste s nadsázkou a přesto naprosto přesně popsal situace, které denně prožívá mnohý z nás rodičů. To že si někdo dokáže udělat legraci ze sebe a svých dětí, ještě neznamená, že je špatný rodič nebo že má nevychované děti.

Naopak asi tento problém vůbec nemá, jinak by si nic takového veřejně nedovolil napsat. Váš příspěvek je výstižný a skvěle napsaný. S kolegy jsme se mohli při jeho čtení utlouct smíchy - viděli jsme před sebou naše vlastní ratolesti (mimochodem buď úspěšně studující nebo již dostudované)... Rád bych viděl ty skvěle vychované děti přispěvovatelů, kteří nemají ani na to, aby Váš článek pochopili :-)

0 0
možnosti
M

motylek_02

21. 7. 2009 14:52
Re: skvělé

mit jiny nazor nez autor jeste neznamena ze nekdo clanek nepochopil. stejne tak mit jiny smysl pro humor. Me se to vubec nelibilo. Byla jsem nedavno v pozice ditete studujiciho a o sve veci jsem se starala sama.

0 0
možnosti
AJ

astrudina

20. 7. 2009 21:23
Autore, asi jste tento "ohlas" nečekal

Mladí a bez smyslu pro humor - děsná kombinace:-P

Nebo z většiny kritiků a teoretiků (já bych..., kdybych.....nikdy .....) mluví špatné svědomí?;-D

Ale nedbejte, my, rodičové vám rozumíme a umíme se zasmát i vlastním chybám.

Ono se to teoretizuje o cizích dětech, ale když se pak jedná o vlastní, vidí člověk náhle věci smířlivěji, že:-)

Pište dál!R^

0 0
možnosti
PV

Petr67

20. 7. 2009 21:21
Vysvětlení autora

Vůbec jsem netušil, kolik reakcí může můj nekonfliktní článek, ve kterém jsem zesměšňoval maximálně sebe, vzbudit. Každá osobní zkušenost je obtížně přenositelná a díky všem, kteří to tak vzali. Mohu některé z vás ubezpečit, že pravidelně o Vánocích rodině hraji na klavír a u mých synů to vzbuzuje stejné veselí, jako když jsem spadl ze střechy do potoka. Neberme ten život (ani ten Karibik) zas tak vážně (natož můj článek).

0 0
možnosti
AJ

astrudina

20. 7. 2009 21:29
Re: Vysvětlení autora

No tak naše příspěvky se minuly. Nevím, co přispěvatele rozlítilo víc, zda vaše péče o syny, váš lehký humor a nadhled nebo ten Karibik. Asi vše dohromady - vražedná kombinace pro některé suchop.dy.

Já za sebe se těším někdy na pokračování, umíte napsat zlehka a vesele o tom, s čím se řada z nás potýká. Díky!:-)

0 0
možnosti
H

hrot55

20. 7. 2009 17:01
No potes pambu ...

Presne timhle zpusobem si vychovate nesvepravnyho pancharta, kterej Vas bude zdimat az do smrti. Reseni je vykopnout co nejdrive (nejpozdeji po maturite) kamkoliv. Pro ty bohatsi - zaridte mu vlastni bydleni, at si ale na provoz vydela. U me ve firme delaji kluci 22-25 let, studujou bez problemu, bydli jak se da (kolej, pronajem, nebo maji i hypoteku) a vydelavaji slusny penize. Naproti tomu je spousta mladych po 20 max. se zajmem "o pristi kalbicku" - pripadne "nejedete o vikendu pryc, potreboval bych auto". Takovy synek sice tu vysokou udela, mozna ze se dostane i nekam do "stredniho managementu", ale v podstate to bude vzdycky nesamostatnej srac, kterymu nakonec pujde hlavne o Vase prachy. Cim drive Vas potomek dopadne pusou na zem, tim lepe pro nej - a potazmo i pro Vas .. 

0 0
možnosti
NB

j@ck

20. 7. 2009 17:42
Re: No potes pambu ...

mit fotra takoveho debila, tak ho zavru do domova duchodcu a vic se o nej starat nebudu

0 0
možnosti
MM

Mitheitel

20. 7. 2009 16:30
Je to čtivě napsané...

ale k tomu obsahu. Jak může jít Váš synáček studovat, když je absolutně nesoběstačný... být Vámi tak se místo psaní o tomto, zamyslím spíš nad tím, jak je možné, že dospělý člověk, který chce jít na vysokou se nezajímá o nic, co je s přijetím a následným studiem spojeno... řekla bych, že syn je možná inteligentní mladý muž, ale dost lepml a jestli má šanci s tímhle přístupem dostudovat (i za Vaší vydatné pomoci) a jestli bude s tímhle přístupem použitelný v budoucím životě, až Vás přestane na stará kolena bavit vodit ho za ručičku.

Jinak za článek karma...

0 0
možnosti
V

Vikina

20. 7. 2009 17:38
Re: Je to čtivě napsané...

Vy zřejmě nemáte doma dospívajícího syna, viďte? ;-(;-(

0 0
možnosti
JM

alacham

20. 7. 2009 16:02
výchova

zapomněl jste otcům budoucích vysokoškoláků poradit, že by se měli pokusit syny alespoň trochu vychovat, protože pak neskončí jako vy se synem...

0 0
možnosti
KF

klaun Ferdinand

20. 7. 2009 16:35
Re: výchova

můžu se sebevíc snažit, ale staršího syna nepředělám. Je chytrej - druhej nejlepší ze třídy na gymplu, ale línej jak veš a samozřejmě chytá manýry spolužáků.  Na to vážený rady nestačí, ale neustálá snaha vést je i svým příkladem.  ;-)

0 0
možnosti
AB

zmrzlina

20. 7. 2009 15:37
...

Doufám, že to nebylo myšleno až tak vážně, protože kdyby se takhle choval můj táta, tak bych ho asi musela zastřelit :-) I když jeho přístup, když mě bral na nádraží a já jela na slavná SCIA, kdy mi řekl "Nevím, proč tam jedeš, stejně tě nevezmou" asi taky nebyl nejlepší.. Ale naštval mě tím tak moc, že mě vzali;-D

Nicméně kdyby můj táta měl prostudované všechny materiály víc do hloubky jak já, tak to by mi teda vadilo silně.

0 0
možnosti
JN

Yesname

20. 7. 2009 15:31
A zadek

si umí utírat sám? Tedy nezlobte se, ale studuje on, nebo vy? Třeba ho to po roce přestane bavit a začne dělat něco ale úplně jiného. No co, botky si pro to nerozkousám. Alespoň já ne. Vy si možná koupíte ještě dalších několik párů na kousání.

0 0
možnosti
TR

Tomas R.

21. 7. 2009 11:15
Re: A zadek

ňoumo, on je na svý děti hrdej...článek je jen vtipným konstatováním situací do kterých se člověk dostává...Jeho syn se dostal na školu kde berou 70 / 1500 to asi nebude uplnej ignorant že? Co dělají Vaše děti?

0 0
možnosti
MK

Atenka

20. 7. 2009 14:58
Přesné a dokonalé!

Brečela jsem při čtení smíchy. Letos jsem to měla podobné na střední (dvakrát), dle přístupu mích dětí to bude vejšku to samé. Bohužel také odhaduji, že já poletu nervózně po zdi a oni se vysmátí ("s malým slovníkem") dostanou přesně tam, kam chtějí.

Na druhou stranu já v jejich letech byla také v klidu.  Když mne nevzali na poprvé na školu, tak matka s vyděšeným výrazem sepisovala odvolání (včetně barvitých popisů, jaký mám hluboký vztah k danému oboru) a řešila to tak, že jsem z ní měla legraci, protože bylo přece jasné, že na to odvolání mne vzít musí. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik