Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

mmacek+

5. 4. 2010 15:43
Milý pane

, pravicový komsomolec, který na idnes všechno zná, všude byl a živí jej rodiče, ten zůstane věčně mladý - nezestárne jako Vy, který jste zde již jen jako reziduum minulého režimu. Ale to není všechno - ani rodiče tohoto pravicového komsomolce nezestárnou, takže se o ně nebude muset nikdy starat a platit jim ze svého, což nastane, pokud vyhraje jím propagovaný politický směr a důchody budou vymazány. On prostě chce budovat světlé zítřky, kterým vy bráníte. To chce klid a držme mu oba palce - uvidíme, jak to s ním nakonec dopadne.

0 0
možnosti
RL

Lionel.r

5. 4. 2010 14:23
Na můj vkus příliš dlouhé

a všeobjímající. Jako projevy tzv. reformních komunistů r.´68.

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

5. 4. 2010 13:59
Vážený pane,

vůbec se nenechte rozhodit výplody některých zdejších diskutérů.Klidně pište dál, protože je o čem psát. My si to všechno pamatujeme. My jsme to skutečně všechno prožili. Dnešní 20 letí vědí houby a co je horší, ani se nesnažejí něco dovědět. Proto zde můžeme až příliš často číst egoistické útoky proti důchodcům, nezaměstnaným, nemocným... Občas mi to připomíná heslo "kdo nejde s námi, jde proti nám" a nebo hůř, "jen silný a zdravý má právo žít".No co, existuje spravedlnost - čas, který měří skutečně každému stejně. Proto jsem přesvědčena, že nemohu-li dnes dát pohlavek zpovykanému adolescentovi za hloupé výroky stran důchodců, udělá to za mně čas. Však se každý dočká svých vnuků. ;-)

0 0
možnosti
JS

Míra.S

5. 4. 2010 10:29
Kalkuluji....

Tak mi to nedalo, autor tady píše, že má 9tisíc důchodu a o pár vět dále pak udává, že celý život odváděl daně a jiné odvody s přáním aby jeho důchod činil cca 42% průměrné mzdy. Popadl jsem kalkulačku a hele mám-li 9000 a počítám že to je 42%, kolik je 100% ? (21428 Kč),  takže zase tak daleko od svého vysněného důchodu není ! Mohl by si možná zase vzít do ruky kalkulačku on a spočítat si jak velký budou mít důchod jeho děti, když porodnost klesá a z průzkumů víme, že ty skupiny obyvatel co mají vysokou porodnost zase ze sociálního systému více berou než dávají. 

0 0
možnosti
K

Kvetuska55

5. 4. 2010 13:36
Re: Kalkuluji....

Hlavně, že máš spočítáno, kolik % má tenhle člověk důchod. Je to asi jediné, co jsi z jeho článku pochopil. Tak si myslím, že by pro tebe i pro tvoji budoucnost bylo lepší, kdybys šel  pracovat na zvýšení porodnosti, abys jednou bral aspoň nějaký ten důchod.

0 0
možnosti
PV

Pravda vyděsí!

5. 4. 2010 1:34
Pokud se Paroubek zmocní vlády, nastane doba,

kdy neplatit daně bude legitimní obranou pracovitých a schopných před ožebračením a z takto ušetřeného si v zahraničí spořit na důchod.

0 0
možnosti
J

jsemprisel

5. 4. 2010 9:39
Re: Pokud se Paroubek zmocní vlády, nastane doba,

Pracovitý a schopní volí socany!Jelito!

0 0
možnosti
A

Amoniak

4. 4. 2010 23:09
Chybka

Bohužel jste si zapomněl vzít k ruce kalkulačku. Částky které lze ušetřit na platech poslanců nebo generálních ředitelů polostátních firem státní rozpočet nevytrhnou. Ani progresivní daň z příjmu FO. Sahat na sazbu daně právnických osob je pak takřka sebevražedná blbost.

Bohužel opravdu nezbývá než sáhnout na důchody, platby sociálního zabezpečení a na druhé straně zvyšovat (aspoň) sníženou sazbu DPH.

0 0
možnosti
LH

hvarcz

5. 4. 2010 0:18
Re: Chybka

asi jste nečet ten článek, jde o princip, navíc stačí když nebudou krást a půjde o 10%  méně na provoz státu a je vyhráno

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

4. 4. 2010 22:26
My co jsme v důchodu jsme na krizi

životem v socializmu dobře připraveni a nějaké uskrovnění nás nerozhází. Pamatujeme horší časy a nazývaly se blahobytem.

0 0
možnosti
PV

Pravda vyděsí!

5. 4. 2010 1:29
Re: My co jsme v důchodu jsme na krizi

A mladí, pracovití a schopní mohou (a pokud se Paroubek zmocní vlády dokonce musí, aby nebyli za blbce) odejít jinam.

0 0
možnosti
K

kubíkjansů

4. 4. 2010 22:15
...

S článkem v mnoha ohldech souhlasím a dávám karmu. Bohužel, v diskusi se tu sešlo mnoho pitomců nejrůznějšího věku a politického přesvědčení. To podle mě vystihuje přesně největší problém současnosti: Levičáci vidí v pravičácích zfanatizované mládí, které by i přes mrtvoly prosazovalo svojí modrou ideu a důchodce poslalo do plynu, pravičáci zas v důchodcích vidí jenom bandu vyžírků. Je ale potřeba si uvědomit, že v pr.seru jménem státní dluh jedeme všichni společně a musíme co nejdřív najít nějakou schůdnou cestu, jak zadlužování naší země v první řadě razantně zpomalit, v druhý pak začít dluh splácet. A k tomu opravdu cesta přes 13 důchod, pastelkovný a Bůh ví co ještě nevede. Spíš přes ten pot, krev a slzy, jak psal autor článku. Nejde to ale udělat tak, že nějakou část společnosti prostě obětujem. Musí to bejt cesta kompromisu. K němu se ale přes vzájemný osočování typu "vepřo knedlo" nebo "modrej svazák" nedostaneme...

0 0
možnosti
ČP

čurila plenkovič

4. 4. 2010 22:25
Re: ...

skvělá reakce, tak bych to nějak cítil, žádnej klín mezi důchodce, cesta kompromisu, žádná třídní nenávist, lépe napsané než to moje, čurila

0 0
možnosti
ČP

čurila plenkovič

4. 4. 2010 21:57
objektivní pohled na věc

Je mi 53 a musím říci, že na mě Váš článek působí velmi smutně. Společnost se nevyrovnala s komunistickou minulostí, která zde napáchala škody hlavně duchovního rozměru  a výsledkem je hrubost a hloupost. Bojujeme u nás se silami,  které by v civilizované společnosti neměly šanci na úspěch . Děkuji Vám za Váš příspěvek, osobně se stydím za mnoho negativních postojů k Vašemu ne zle míněnému příspěvku. Je zde hlavně morální a duchovní krize společnosti. Přeji pěkné svátky

0 0
možnosti
RR

rezjir

4. 4. 2010 21:59
Re: objektivní pohled na věc

Styďte se i za mě, potěší mě to.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

4. 4. 2010 21:15
Pěkné ale naivní

čekat na nějakou čistou osobnost nebo dokonce skupinu lidí, které moc nezkazí a nepronikne mezi ně nikdo, kdo by to podělal? :-/

-

Problém je hlubší a řekl bych systémový. Čestných lidí je dost, ale nemají šanci se v politice prosadit. Brání tomu náš politický systém, preferující strany před osobnostmi a neumožňující přímou demokracii.

0 0
možnosti