Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

bez_tolerance_hlouposti

17. 3. 2011 18:03
omezeni predrazenych zakazek :)))

To pujde tezko, protoze ti co ty zakazky dostavaji, jsou vetsinou ti stejni, co jim plati volebni kampane ;-)

Uz to samo o sobe je dost tristni, protoze jak vime, dobre zbozi se prodava samo a reklamu (mysleno slogany a falesne spokojene usmevy). Nejlepsi reklamu vam muze udelat spokojeny zakaznik.

0 0
možnosti
VH

cvlad

17. 3. 2011 17:01
NNavýšení DPH nás zlikviduje, píše hoteliér z Jizerek

Tak to prodejte nechte se zaměstnat jako pingl načerno, zároveň se zaregistrujte na pracáku a jste za vodou.Ale vážně, celé roky poslouchám jak to mají hospody a hotely těřké a jak nepřežijí příští sezonu apod.Každý kdo podniká a dostává od lidí hotové peníze Vám řekne že je to nejlepší způsob jak  neplatit daně protože prostě příjem peněz nepřizná.A v hospodách to tak bylo a bude vždy a jestli chcete tvrdit, že ne tak jste buď lhář, nebo poctivý hlupák.A nesrovnávejte se s Německem nebo Rakouskem s těmi máte podobné jenom ceny a kvalitou jste nesrovnatelní(většinou)

0 0
možnosti
PJ

bez_tolerance_hlouposti

17. 3. 2011 18:06
Re: NNavýšení DPH nás zlikviduje, píše hoteliér z Jizerek

Je tu drobny rozdil. Nekdo sidi na danich aby mel na novej mercedes a nekdo aby se uzivil.

0 0
možnosti
JK

ja nic

17. 3. 2011 16:59
Jo pane hoteliere

bohužel, co jste si zvolil, to teď máte. Taky nechápu jak můžou zvýšení DPH spojovat s důchodou reformu. Pánum ministrům chybí v kase peníze a než by nějaké vzali bohatým, lepší ať to zatáhne chudina. Těch je přece více. To by přece potom nedostávali milionové sponzorské dary??? Z této vlády mi je blití.Rv

0 0
možnosti
ÚNV

úplně nová Viktorka

17. 3. 2011 16:11
mám 4 poznámky

1. pokud vám nahánějí strach konkurenti-neplátci DPH, tj. ti, co neudělají za 12 po sobě jsoucích měsíců milion, zvažte, zda jste ve správném byznysu

2. ne tyhle pidipenziony, ale velké hotely mohou mít velmi flexibilní cenovou politiku a jít dočasně "pod cenu"

3. pokud se pohybuju někde poblíž hranic a mám na vybranou, zda přespím v Čechách nebo v zahraničí, volím zahraničí. Za stejné peníze podstatně vyšší kvalita. A to i v Polsku. S tím vám ovšem nepomůže ani nulová DPH.

4. zvláštní je, že vám nevadí 10% DPH na vstupu a 20% na výstupu u jídla.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIV

17. 3. 2011 16:25
Re: mám 4 poznámky

ad 4. touché R^;-D

0 0
možnosti
U-LVM

Urb - Ledorubom v Meksike

17. 3. 2011 15:41
Napřed byste měl začít omluvou všem,

kteří pravici nevolili a jsou jen oběti jejich zrůdných reforem. Vy, jako spoluviník na slitování právo nemáte.

0 0
možnosti
MT

Nikki01

17. 3. 2011 16:38
Re: Napřed byste měl začít omluvou všem,

R^

0 0
možnosti
VH

Stará kára

17. 3. 2011 15:10
Vážený pane podnikateli

Vaše úvaha není zcela korektní. Vy, jako plátce daně si odčítáte daň na vstupu.  Tedy všechny nákupy děláte bez DPH.  "Neplátci" zaplatí DPH jako koneční spotřebitelé. Vy zaplatíte navíc pouze DPH z platů zaměstnanců a z realizovaného zisku. To by zas takový rozdíl mezi malými podnikali a vámi neměl být.

Ten podstatný rozdíl v jejich a vaší ceně je právě v menší marži (neboť zpravidla zaměstnávají jen sami sebe).

Nevím, jestli jen chybně chápete konstrukci DPH, nebo jestli chcete čeřit vodu. Vězte však, že plánované změny nastanou, bez ohledu na to, zda píšete petice či nikoliv.

0 0
možnosti
B

boban1108

17. 3. 2011 14:54
A ještě k chování vašich zaměstnanců.

V létě na kole, je to asi 2 roky, jsem si dovolil posunkem naznačit nespokojenost, jak vaše vozidlo od Panského domu rychle profičelo Jizerku a ve snaze vyhnout se protijedoucímu mě z toho kola při předjíždění málem smetlo. Řidič mi vynadal, co tam jezdím, když je tam zákaz vjezdu. To od vašeho řidiče motorového vozidlo skutečně sedělo.

0 0
možnosti
B

boban1108

17. 3. 2011 14:53
Ale to se vás moc týkat nemůže

Pane Duda, v podstatě by se změnou sazby DPH z 10 na 17,5% jednalo o odvod o 7,5 % vyšší, ale stejnou míru by jste odečítal i na vstupech. Jistě zdražení to je, ale upřímně řečeno, při vašich cenách za ubytování např. v Panském domě, musíte mít marži velmi, velmi vysokou.

----------------------

A ještě větší marži musíte mít na stravování. Ve zmiňovaném Panském domě jsem jedl jen jednou a již nikdy více. Velikost porce rozhodně nestála za vynaložené peníze. Okolní chaty (např. Jizerka, nebo Pešákovna) jsou mnohem lepší. Takže vaše marže i zde na jídle musí být velmi vysoká. Jediné, co chválím, je velkokapacitní Pyramida se samoobsluhou, ale i zde jsou ceny mírně nadprůměrné. Tvorba cen je jen vaše záležitost, ale určitě nemůžete naříkat, že zvýšení DPH o 7,5% by vás konkrétně položilo. O přežití v okolí bojuje mnohem více chatařů.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIV

17. 3. 2011 14:44
Tady někdo nepochopil rozdíl

... mezi plátci a neplátci DPH. Jediný rozdíl mezi nimi je ten, že neplátce si nemůže na vstupu odečíst DPH a tudíž jej zase nemusí na výstupu odvádět. Když je někde uvedena "holá" cena, tak je to automaticky včetně DPH.

Argument, že se neplátců zvýšení sazby DPH nedotkne je holý nesmysl, DPH se dotýká všech! Všichni platí DPH, jen "plátci DPH" mají šanci uhradit tuhle daň o něco později než ostatní (neplátci).

V reálu je výhodnější být plátcem DPH než neplátcem - plátce si může dočasně snížit náklady vratkou na vstupu, neplátci stát vytáhne z kapsy daň hned a bez pardonu.

DPH je tady zavedena skoro 19 let a stále se najdou lidé, kteří nechápou princip téhle daně ... neuvěřitelné. RvRvRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik