Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gmur

24. 6. 2009 17:35
Demagogie

je mi lito,ale napsat "to neni SPRAVNY Muslim" je trapna demagogie. TO JE MUSLIM.

Pokud by se nekdo rozciloval nad Fritzlem nebo Hitlerem, tak se jakoi ma vzdyckyrict, to neni spravny , pravy Rakusan a tim je to smeteno ze stolu??

0 0
možnosti
W

Wendolene

4. 6. 2009 2:21
Aby se mohlo zlu dobre vest, staci , aby dobri

lide nic nedelali. Nejvetsi zlo je necinne prihlizet k zlu pachanemu na ostatnich. Vas pohled na islam je zkresleny. Mate pritele, ktery nepraktikuje islam. Tudiz vite neco o islamu? Asi moc ne. Islam neni mirumilovny ani v teorii, ani v praxi. TO ze se mu rika nabozenstvi miru, je nejvetsi vtip. Priste piste kratke prispevky do diskusi, clanky vam moc nejdou.

0 0
možnosti
M

mischplysch

25. 5. 2009 13:31
Islám

Je určitě mnoho dobrých lidí mezi muslimy a žijí svůj život v klidu a míru.

Ať si každý klidně věří v Islám nebo cokoliv jiného, ale asi těžko muslimové přesvědčí ostatní třeba o tom, že ženy mají stejná práva jako muži a nejsou v podřízené pozici, protože to tak v Islámu prostě není. Když to muslimkám vyhovuje, proč ne, ale ať se pak nečertí, když si o nich a jejich postavení myslí svět něco jiného.

A k těm tradicím, to je tradiční výmluva kdykoliv, když se v muslimských zemích děje něco špatného, jenže ono se to nedá svádět jen na tradice, jelikož se to děje v téměř každé muslimské zemi, je potřeba hledat kořeny i v Islámu a můj názor je, že za to prostě může z velké části Islám.

Mně na Islámu vadí kromě postavení žen jeho totalitní tendence, není to jen víra a osobní vztah s bohem konkrétního člověka, ale ideologie, která má mocenské ambice nejen ve vztahu k ostatním zemím, ale i ambice řídit celou společnost a kecat do života lidem v jejich soukromých záležitostech...

0 0
možnosti
M

mischplysch

25. 5. 2009 13:36
Re: Islám

....a potlačovat jakoukoliv kritiku. Islám a muslimové v podstatě nesnesou svobodnou debatu a kritiku čehokoliv uvnitř samotného islámu, je to nedemokratická ideologie, která je považována za dokonalou a proto ji není možné kritizovat anž by člověku nehrozilo obvinění z rouhání, odpadlictví či čehkoliv dalšího.

Islám nutně potřebuje zreformovat stejně jako křesťanství, jinak zůstane ve svých středověkých dogmatech navěky

No je to na delší debatu....

0 0
možnosti
H

Honza423

25. 5. 2009 9:48
Úsměvné

Akorát jste tak trochu něco málo popletka, něco zamlčela a něco překroutila. Pokud je toto Váš pohled na svět tak prosím - já Vám ho neberu, jen si uvědomte že to co si myslíte je platné jen a pouze uvnitř muslimské komunity a všem lidem v evropě (výjimkám a humanistům čest) je putna co si kdo dělá ve SVÉ VLASTNÍ zemi. Od toho je svět takto rozdělen aby lidi různých zvyků mohli žít tak kde jim to vyhovuje. Jediný skutečný problém celé islámské víry spočívá ve skutečnosti že se dle Koránu má šířit do celého světa jakýmikoliv prostředky a tedy i násilím. Zeptejte se kteréhokoliv čecha jestli je ochoten pozvednout zbraň a jít dobrovolně šířit křesťanství - vysměje se Vám že středověk už byl a není důvod proč by to dělal každý ať si žije dle svého.A to je celý problém. Nám nynější stav vyhovuje, prošli jsme si 2 tisíci let válek a dospěli do stádia kdy už žádnou další nechceme. Je nám jedno co si dělá soused, pokud se k nám chová slušně nic jiného nechceme.

0 0
možnosti
JM

Hucul

25. 5. 2009 10:21
Re: Úsměvné

Vzhledem k tomu, ze CR je nejateistictejsi zemi sveta, bych se jich spise ptala, zda by sli sirit ateismus se zbrani v ruce. :o) Uplne se vidim, jak se pokousim vymlatit nejakymu hinduistovi jeho viru z hlavy, hihi!

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

25. 5. 2009 9:22
přečtěte si Alamut od Vladimira Bartola...

a pak možná napíšete něco jiného....

0 0
možnosti
JM

Hucul

25. 5. 2009 9:15
Mila damo,

ja Vam neberu tu lasku k muslimovi, milujte si, koho chcete. Ale nesouhlasim s Vasim tvrzenim, ze islam je mirumilovny. Prectete si Koran, pekne od zacatku do konce, kdyz narazite na dve prohlaseni, ktera si odporuji, dohledejte si, ktere bylo napsano pozdeji (nikoli vice vzadu v knize, ale casove pozdeji, protoze to je podle pravidel Koranu to jedine platne), a pak si jeste jednou uvazte, zda maji pravdu mirumilovni muslimove nebo teroriste. Nerikam, ze muslim nemuze byt dobry clovek. Rikam jen, ze pak nemuze byt dobry muslim. Protoze evropske chapani dobreho cloveka je v rozporu s kodem chovani, ktery Koran nazyva Halal.

Mimochodem, o te obrizce: zenska obrizka "neni povolena" do te miry, ze prorok Mohamed povolil "jen" seriznuti spicky klitorisu. Vezmete si skalpel a zkuste si usmiknout spicku klitorisu, at vite, jak milosrdny a velky ten Allah doopravdy je.

0 0
možnosti
W

Wendolene

4. 6. 2009 2:22
Re: Mila damo,

a coz teprve ostatni podoby zenske obrizky:-) Souhlas s tim, ze dobry muslim nemuze byt zaroven dobry clovek. Koran to totiz vylucuje.

0 0
možnosti
DO

oId fashioned Vince III..

25. 5. 2009 8:56
příště bych to zkusila

napsat česky...

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik