Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Majklova_proxy

7. 12. 2008 3:24
Hezke, ale nepresne.

Je to jako by se partaje dohadovaly na niceni faraonu DDT (nejspis by zabralo, ale o vedlejsich ucincich se jeste pred sedmdesati rokama vedelo houby) nebo jinym sajrajtem s jinymi negativy a na spolecne porade jeden soused rekl NE (treba ze o DDT neco cetl...) a dalsi si to nejdriv potreboval rozhodnout v ramci rodiny.

-

Ze Topolanek smlouvu podepsal dohromady nic neznamena (maximalne ostudu), smlouva je prijata az ratifikaci parlamentem (nebo skrze referendum).

-

EU navic neni jednorazovka. Presnejsi by bylo, kdyby cely dum (tj. vsechny partaje) chtely podepsat novou smlouvu o uklidu nebo najmu, na vecne casy a tezko vypoveditelnou.

0 0
možnosti
S

sendib

7. 12. 2008 11:44
Re: Hezke, ale nepresne.

Co to bylo za plyn, nevím, doufám, že ne na bázi DDT. To už bych tu s vámi možná nediskutoval. :-( Proč pán couvnul jsem uvedl níže. Jiný důvod neměl. Nic neospravedlnilo krok, který udělal.

Podepsat smlouvu že nic neznamená?!  Dokonce mezinárodní? Pane, předpokládám, že si dobře uvědomujete, co píšete? Nic osobně proti Vám, velmi si cením, že mi sdělujete svůj názor, ale tato věta hovoří za vše a je jedním z důvodů, proč si přeji, abychom co nejdříve byli plně v Evropě. Pokud dám slovo nebo něco dokonce podepíšu, stojím si za tím. I to je vlastně ta "konzistence", o které pan VK tolik hovoří. A stojím za tím tak dlouho, dokud mě někdo nepřesvědčí o opaku.

Já jsem si pečlivě a zcela nezaujatě studoval odborné rozbory pro a proti LS. Názor pro drtivě převažuje. Co víc k tomu dodat? Dejte mi nějaký věcný protiargument.

0 0
možnosti
A

Aveva

6. 12. 2008 19:51
Pěkně sepsaný, ale úplně vedle!

Koukněte na obsazení EP.

Dnes už nikdo nezapírá, že Lisabonská smlouva v sobě skrývá budoucí hrozbu převedení všech kompetencí z ČR do EU. Stane se z vás němec nebo francouz. Podle toho, kterou řeč potažmo mentalitu budete ochoten přijmout. Bez téhle minimální ochoty se do politického života EU nedostanete. Možná to půjde pomaleji. Ale česká budoucnost dětí vaších dětí je jednoznačně ohrožena.

Pokud se však spokojíte jen s plným žaludkem bez ambice svobodně rozvíjet národní kulturu, pravděpodobně to máte mít. Rv

Však nevěřím, že se češství tak lehce vzdáte. Pokud si článek přečtete ještě jednou, zjístíte že píšete česky o češích v typicky českém ironickém duchu. R^

0 0
možnosti
S

sendib

7. 12. 2008 11:17
Re: Pěkně sepsaný, ale úplně vedle!

Úředním jazykem v EU bude postupně převládající angličtina. A věřte, Francouz či Němec to prožívá mnohem bytostněji než Čech. I v tom je kus identity.

ČR není v rámci EU malá země. Spíše středně velká. Mezi členskými zeměmi je přesně v polovině (!!) (viz např.http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Clenov%C3%A9_Evropsk%C3%A9_uni ) . V menšině jsou spíše dvě velké země F a N. Dokonce i s VB dohromady mají méně než polovinu obyvatel (cca 200mil. z cca 500mil).  A dovedete si představit, že by se tyto tři země někdy na něčem dohodly? Pokud ano, byl by to i tak historický úspěch a obrovský motor pro celou Evropu. I pro nás. Jsem v pravidelném kontaktu s Dány, Švédy a Finy. Víte, že ty země jsou počtem obyvatel menší, než my? Víte, o čem vedli diskusi? Bojí se, že budou muset slevit ze své životní úrovně ve prospěch chudších přistupujících zemí. Ne o to, že budou mít slabší hlas. A co Lucembursko? (pokr.)

0 0
možnosti
IK

jjumbik

6. 12. 2008 13:30
hm

opravdu pěkný příklad, ale přesně s jiným závěrem:

A jak by pokračovala ta druhá varianta, kterou jste "humánně" vynechal, a totiž, že by se dotyčný nepodvolil hrozbě fyzického nátlaku? Jeho chyba? A co když nejel na chatu, ale někam jinam, třebas na pohřeb? Opravdu schvalujete dobrotu a účelnost totality včetně fyzického násilí? 8-o 

0 0
možnosti
S

sendib

6. 12. 2008 17:51
Re: hm

Rozumím Vám. Ale zcela jistě toto nebyl ten případ. Jednak šlo o to, že ten člověk o akci věděl dopředu, odsouhlasil ji, všichni v celém domě si ten den rezervovali čas a gruntovali, vyklízeli... A pak si - zdůrazňuji bez udání sebemenšího logického důvodu - postaví jeden nájemník hlavu.

Tam nešlo ani o strach o majetek, ani o tu lenost uklízet. Příležitost mít ve svých rukách tu moc a manévrovat s většinou dělá s člověkem divy. Je to pro určitý typ lidí velmi lákavé. Jako droga. Pozorujte některé další politiky,  to není jen případ VK.

Jak se říká v přísloví: Příležitost z něho udělala na chvilku zloděje. Zkusil to a pohořel. Dostal lekci. Nikdo mu neskřivil vlas na hlavě a myslím, že do nějaké bitky to mělo ještě daleko. Navíc, jeho následné omluvy ostatním určitě nebyly vynucené násilím. A také byly přijaty a všechno bylo zameteno. Budiž to pro politiky vzorem.

0 0
možnosti

bobas

6. 12. 2008 12:50
Nic jsi nepochopil

Určitě jsi skálopevně přesvědčen o své pravdě, ale zkusil jsi se někdy zamyslet ? Není to přesně naopak ? Hlavně mluv prosím jen za sebe a ne za ostatní "partaje domu". Jde o to, koho vidíš jako ty mravence, já třeba "levicové intelektuály" (viz konflikt na hradě) a pak souhlasím, že je třeba je zlikvidovat (politicky). A s tím určitě souhlasí i ten nahoře z dvacítky !

0 0
možnosti
S

sendib

6. 12. 2008 13:55
Re: Nic jsi nepochopil

Když už jsi teda tykáme, tak ahoj. Skálopevně přesvědčen? Proč? Co to má být? Být o něčem "skálopevně přesvědčen", znamená zavřít se názorům těch druhých. A to je stejná bláhovost jako "neochvějná konzistence" v názorech, kterou se někteří politikové honosí. Není mnoho osobností v dějinách (a to v jakémkoliv oboru lidské činnosti), kteří dokázali povýšit  svůj názor na obecně platné a přijatelné dogma. Mýlit se je lidské. Kvalita názoru je také přímoúměrná množství a kvalitě informací, které se dostávají jejímu nositeli. Ovšem: mimo jiné osobnostní a morální aspekty. A tak se někdy stává, že příliš ješitný jedinec, přestože dobře informován, kope kolem sebe do každého, kdo s ním jen trochu nesouhlasí. Tak nějak odseparuje od společnosti. Stává se ostrovem sám pro sebe. A pochopitelně - mimo realitu. Odnese se to zcela zákonitě on sám. Pakliže je vysokým představitelem státu - i ten stát samotný. Věřím, že jen dočasně. (pokr...)

0 0
možnosti
JP

johnpeters

6. 12. 2008 11:53
Moc pekne,

a hlavne i moudre,a to se dnes nejak nenosi,pry staci vzdelani...No jak komu.Diky,autore!

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik