Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J3

jonathan 33

16. 1. 2010 14:42
dopadne to jako v Německu,

ti neschopnější a nejbohatší se odstěhují, (např. Schumacher, Beckenbauer atd. ) nebo alespoň přestěhují sídlo firem do jiných zemí.

0 0
možnosti
K

kaktusak

16. 1. 2010 17:14
Re: dopadne to jako v Německu,

A kdo jsou to ti dva nejschopnější pánové? Nějací vědci? Čím přesně vznikla jejich odstěhováním Německu škoda?

0 0
možnosti
E

editi

16. 1. 2010 14:36
Linde.cz,

demagog, trubec, wohnout, modrý poblázněný pažrout, který v životě na práci nesáhl a zde mele poučky naučené na Cevru, založeném naší kapří hubičkou z ODS.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

16. 1. 2010 14:48
Re: Linde.cz,

Takovej blabol o nekom napsat, dlouho bych se za sebe stydel. Je mozny ze jsou lidi, kteri se nezmuzou na dustojnejsi prispevek? :-P

0 0
možnosti
M

mubu

16. 1. 2010 13:36
To je zajímavé

kolik pisatelů pode mnou se očividně považuje za schopné a pracovité.  Podle mého  těch "opravdu odborně schopných" je opravdu velmi málo. Ale je hodně těch "všeho schopných". A to ani nemluvím o "pracovitosti" jako takové. Je otázka, co lze vůbec považovat za práci. Nějaké spekulování a tunelování? Já myslím, že nějakou skutečnou odbornou prací si toho člověk tak moc nevydělá (ve srovnání s "jakoby prací" některých lidí, bez nichž by tento stát klidně mohl existovat).

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

16. 1. 2010 13:41
Re: To je zajímavé

prace se obvykle nedela pro nejaky ten stat nebo spolecnost, ale pro firmu, nebo pro zakazniky. a pokud firma nebo zakaznici jsou ochotni platit za spekulace na financnim trhu vice nez prodavacum na kase, tak holt plati spekulantum vice nez prodavacum na kase ... jednoduche, proste, fungujici.

0 0
možnosti
BM

BořekŠikula

16. 1. 2010 13:35
prograsivní daně moc nepomůžou

Progresivní daň moc nepomůže - a když se přežene, tak ti nejzdaněnější odejdou úplně - nakonec, oni na to mají, aby si zaplatili schopné poradce.

Za 8 tisíc měsíčně se žít opravdu moc nedá, ale zase z 8 tisíc prakticky žádné daně neplatíte, protože existují nezdanitelné částky. Takže jakási progrese tu i tak je.

A hlavně (jak bylo napsáno níže): zacpat díry v kyblíku! Zatím to je tak, že se části rodin od 1.1. zrušily přídavky na děti, oškubávají se matky na mateřské, ale budou se dávat 13. důchody.

Takže jasný signál, aby si lidi rozmysleli výchovu budoucích daňových poplatníků, a raději všechno prožrat i našim dětem (no, vlastně singles žádné nemají, takže to prožerou dětem těch ostatních a papaláši mají dost, aby to jedno dítě bylo za vodou).

0 0
možnosti
M

marek018

16. 1. 2010 13:11
Hezký článek

koukáte na svět reálným pohledem. KarmaR^

p. Rektorys je tipuji podnikatelský synek, co nikdy nepoznal, nechci říct přímo bídu, ale životní situace,kdy člověk přemýšlí o každé koruně. Pak by mluvil jinak.

0 0
možnosti
AB

grizzly9992004

16. 1. 2010 13:05
Ucpat kbelík!

Základem je ucpání děravého kbelíku. Zrušit pseudosociální příspěvky, a přehodnotit nebo zrušit nesmyslné státní zakázky. Daně jsou stejně jen podvodem na obyvatelstvo, protože formou těch nepřímých zaplatíme ještě víc. Řešit procenta daní a jejich návaznost na výši příjmu je obyčejná sprosťárna, jak populizovat jednu část obyvatelstva před druhou. Připomíná mi to nesmyslnou kauzu milionářské daně, že bude muset platit každý s majetkem přes x miliónů korun, navrhovanou kdysi ČSSD. Bavil jsem se o tom s jedním jejím horlivým zastáncem, který byl nadšen do okamžiku, kdy jsem se ho zeptal, kde bydlí. Když odpověděl, že v rodinném domku, zeptal jsem se ho, jaká je jeho tržní hodnota. Nejdřív se kroutil, že to se do toho snad nemůže počítat a nakonec sprostě nadával, co si to ti kreténi socanský vymýšlejí. Z toho plyne, že je potřeba nedřív myslet a vidět až za roh, když nám bude někdo předhazovat zase nějakou geniální ideu řešení státních financí!

0 0
možnosti
C

cenzuraslova

16. 1. 2010 12:35
Podívejte se za co berou ty milionové platy ! Aby si pak moh

za babku vše "zadlužené " nakoupit a lidi sát jak pijavice ještě víc !

http://www.ct24.cz/domaci/40235-odvolany-reditel-nemocnice-si-dal-dvoumilionove-odstupne/

0 0
možnosti
VB

velky bratr

16. 1. 2010 12:41
Re: Podívejte se za co berou ty milionové platy ! Aby si pak moh

ano, zijeme ve fasistickem state, ktery je prilis mocny a je zneuzivan velkym kapitalem - inu, levicove nebe...

0 0
možnosti
VB

velky bratr

16. 1. 2010 12:24
Za 8 mesicne

se zit da, jen se to tyka omezene skupinky regulovanych najemniku. Kdyby nebylo regulaci, tak by se to mohlo tykat i ostatnich.

20% by odpovidala feudalnim dvema desatkum a byla by velmi prijemna, soucasnych vic jak 50% uz skutecne nikoho nemotivuje k poctivemu placeni. Dan z Prijmu+Zdravotni+socialni+DPH+Spotrebni Dan=vic nez 50% i u toho nejposlednejsiho delnika -> rozumne zdaneni by tomuto s dnesnimi 8 tisici platu prineslo realne nejakych 11 a tam uz je situace zas jina.

Jenze nas levicovy stat potrebuje minimalni mzdou a dalsimi nastroji posilovat tridu nezamestnatelnych a programy jako srotovne a zelena usporam zadluzit vsechny uplne po usi. Pak staci drobna uprava zakona o konkursu a vyrovnani a jsme zpet v otrokarske spolecnosti.

A mimochodem, volebni pravo bych podminil pozitivni bilanci vuci statu - tim by se zrusil prinos minimalni mzdy a trinactych duchodu pro politiky, takze by se zas mohlo chvili uvazovat racionalne.

Predrazenost statnich zakazek je dalsi hutna kapitola.

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

16. 1. 2010 12:31
Re: Za 8 mesicne

No tak ono zalezi jak ten ony k tomu osmitisicovemu prijmu prisel. Pokud mel predtim dvakrat tolik tak je to problem. Ale jestli mel celej zivot zhruba stejnej prijem, tak tomu musel prizpusobit i vydaje a nejspis bydli u rodicu, nebo se o najem s nekym deli... Ale mit vydaje vetsi nez 8 tisic a pak koukat ze prijmy jsou mensi, to je na povazenou :-)

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

16. 1. 2010 12:10
Ten zaver - ze lidi s prijmem 8 tisic nemuzou platit dane..

..pac na to nemaji je hezkej. Podle me i clovek s prijmem 100 tisic, ale osobni bilanci 0 (hypoteka, aliamenty, splaceni cehokoliv, nasledky spatne investice, naklady na uklid hradu kde bydli, nebo co ja vim co dalsiho) ma uplne stejny problem dane zaplatit. Takze kdyz nepojedeme po linii individualniho pristupu, asi budeme muset dane uplne zrusit :-)

0 0
možnosti
VB

velky bratr

16. 1. 2010 12:40
Re: Ten zaver - ze lidi s prijmem 8 tisic nemuzou platit dane..

Dane byly zavedeny Filipem spravedlivym proto, aby mohl financovat valky. No a jak uz to tak byva, stat se ziskane moci odmita zbavovat, nebot tato se pak tim snaze zneuziva, cim je sirsi.

Pokud ma nekdo problem se svym prijmem vyzit, tak by proste mel byt podle Darwinovy teorie vytrizen z evolucniho procesu pryc, ne podporen za prostredky ostatnich a je putynka jestli je problem v nizkem platu nebo velkem rozhazovani.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

16. 1. 2010 12:08
hm....

nic není jednoznačné

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1857x
První pokus

Seznam rubrik