Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NB

j@ck

8. 1. 2009 14:50
-

Sam si taky jeste vzpominam na protivne prazske duchodce. Neni to vzdycky cernobile. Nekolikrat jsem byl svedkem jak baba dobiha na ujizdejici tramvaj jako sprinter, na schudkach se nahrbi, vytahne cagan a najednou nemuze ani chodit. Pokud clovek nahodou automaticky nevyskoci, tak protivny duchodce spusti tiradu o drze mladezi  atd. Co tusi o tom, jestli nahodou nemam horecku 39°C a nejedu prave od lekare? Nebo zda nejedu ranni tramvaji po celonocni oslave a neni mi blbe? Hulvati jsou nejen mladi, ale i nekteri duchodci. A u nas na jizni morave jsem s duchodcema nikdy zadne problemy nemel, problemy jsem zazil az jako student v praze.

0 0
možnosti
SW

hph

7. 1. 2009 8:28
Podle diskuze

to vypadá, že pokud si člověk sedne v MHD, musí být neustále ve střehu, kdy nastoupí nějaký důchodce, aby mohl vystřelit a uvolnit mu místo. Mně se stává, že vstanu, a důchodce zamíří úplně jinam a na uvolněné místo si sedne nějaká lady, kvůli které by vstal jenom zarytý gentleman z principu. Takže je lepší si nesedat, protože možná někdy cestou by mohl nastoupit někdo, kdo by splňoval kritéria, která by mu dávala na místo větší právo?

Nebo je lepší člověk, co si šalamounsky sedne dál od všech dveří, kam se stejně už podobní "zasloužilí" nedostanou, protože je někdo pustí dřív? A když toho "potřebného" člověka nevidíte, počítá se to jako Neznalost zákona neomlouvá? Nebo se počítá s tím, že jak se člověk rozhlíží po kapsářích, všímá si zároveň důchodců? (nic proti nim, ale komplex Nesmím si sednout, u příští zastávky je obchod, budou nastupovat důchodci, mi ničil nervy dost dlouho)

0 0
možnosti
JL

tramtadadá

7. 1. 2009 8:49
Re: Podle diskuze

R^přesně. Pokud si stoupne ke mně, tak samozřejmě vstanu. Ale nebudu je nahánět. Důchodci se hodně často neumí chovat a konflikty vyloženě vyhledávají různými tlačenicemi.

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

7. 1. 2009 7:38
asi bych se propadla hanbou,

kdyby mě někdo poprosil o uvolnění místa. Obvykle je to totiž samozřejmostí. O to ale tak úplně nejde. Holt z mladých hulvátů budou jednou staří hulváti, z oprsklých děvčat se stanou  oprsklé baby. Právo na názor má každý. Jde jen o způsob prezentace.

0 0
možnosti
MK

pancho10

6. 1. 2009 23:09
Jedu z nemocnice..

,,Kde jsem ještě před pár hodinama byl na píchačkách.Sanitku jsem odmítl-je to jenom pár stanic.Já mám pustit důchodce?:-©A to jsem měl u sebe berle.A oni stáli stáli ani si nevšimli že je půl tramvaje volná...

0 0
možnosti
ZK

SID09

8. 1. 2009 14:40
Re: Jedu z nemocnice..

Tak to já ( duchodce ) po píchačkách - ( teda nebývá to víc než 3),  jsem rozjařený jak pětiletý děcko. Berle schovávám pod kabát, protože -  co kdyby se naskytla v MHD příležitost ještě na čtvrtou píchačku? A stání mi v tom případě vůbec nevadí, aspoň se můžu sblížit s novým objektem!;-D

0 0
možnosti
OV

Ondra V.

6. 1. 2009 22:46
No...

Jestliže si sama neuvědomíte, že byste měla pustit staršího (starého) sednout, a potřebujete, aby vám to připomínali třeba oni "hrozní důchodci," tak jste opravdu případ "nevychované mládeže."

Taková věc je pro slušné lidi samozřejmostí.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

6. 1. 2009 22:35
Milá Zuzko,

pustit sednou osobu starší, těhotnou ženu, nebo postiženého člověka by mělo být automatické. Pokud tak nečiníš, tak seš nevychovaná. To že nade mnou stojí stařenka vidím a nedělá mi nejmenší problém jí pustit sednout. Nejde jen o to že by nevydržela chvíli stát, ale tito lidé mají i problém se udržet. Nedávno jsem byl svědkem, že autobus musel prudce zabrzdit, jeden pán se neudržel tyče a na následky zranění po třech týdnech zemřel.

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

6. 1. 2009 22:51
Re: Milá Zuzko,

to je pravda

0 0
možnosti
ZK

SID09

6. 1. 2009 22:29
Takhle tedy ne, mládeži !!!!

Zuzanko a víš co je nejsmutnější ? Když mě pouští sednout hezká žába, kterou bych nejradši pozval na rande. Mně se mladý holky líbí - ale já jim ne !

A to je naprosto neodpustitelné !!!!!

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

6. 1. 2009 22:31
Re: Takhle tedy ne, mládeži !!!!

hehehe ;-D ja jsem zas zazil v metru, ze nejakeho starsiho clovek poustel sednout jiny starsi clovek taky zajimava situace... no, protoze byl galantni proste no...

0 0
možnosti
BH

BoboHml

6. 1. 2009 22:20
Smutné.

Já pouštím staršího,bezmocného(pro mne) okamžitě sednout.

Mne nemusí žádat,ale asi mám špatnou výchovu.Rv

0 0
možnosti
O

Oulehla

6. 1. 2009 22:19
Tohle je prkotina.

Ve vztahu mladí - staří jsou mnohem podstatnější rozpory. Jenže v dřívějším režimu byli mladí jaksi nenápadně umravněni. Ti dnešní si svoji nezkušenost vyžerou až do dna. Nás, odrostlé, už to tak netrápí.

0 0
možnosti
E

Enaz

6. 1. 2009 22:15
Hmm :-)

Jsou nevychovaní mladí i staří ...  Nicméně jsem učila své děti, že pokud nastupují starší, tak ony mají vstát a pustit je sednout, aniž by je někdo žádal.

A já to dělám dodnes i když ve Vašich očích bych spíš měla poprosit o místo.

Přijde mi to jako základní slušnost ... nebo byste taky čekala až Vás Vaše maminka nebo babička požádá o místo?

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik