Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

zmi

10. 7. 2009 10:20
Shrnutí

Všem děkuji za příspěvky.

Jak vidím výsledek: že jsem našel pár lidí, co to vidí stejně, většinou (zřejmě a cca) v mé generaci, že Vaše rady jsou různé, někdy i protichůdné, ale to se vůbec nedivím, že mně pořád není jasné, kam s ním.

Dám tomu ještě čas, třeba to pomůže ... ?

Ale užil jsem si to a blogování se mi zalíbilo.

Díky. ZM

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

8. 7. 2009 0:43
Myšlenka hezká,

ale vidím tu jeden zásadní problém - na nějaký kodex slušného politika se můžou politici vykašlat. Proč? Protože takto získané hlasy jsou příliš drahé a zavazují způsobem, který politici nechtějí akceptovat.

A ani nemusejí. Volby budou platné, i když k nim přijde jen jeden truhlík. ODS a ČSSD má své jisté, nemusejí dělat vlastně vůbec nic, vždy budou mít dostatek voličů, kteří je budou volit jen proto, aby uškodili té druhé straně, stačí tedy jen občas připomenout, jak je protistrana špatná.

Komunisté své ovečky také mají jisté a ještě nějaký čas mít budou. Zbývají malé strany, z nichž některá se občas dostane do parlamentu a akorát prudí (vzhledem k vyváženosti "levice" a "pravice" taková pidistrana svými dvěma poslanci hraje větší roli, než by se slušelo, ovšem za cenu ústupků a kompromisů z programu, který je protlačil do sněmovny).

Za takovéto situace si může zhnusený občan akorát tak trhnout nohou, protože jeho hlas prostě nikdo k "boji za dobrou věc" nepotřebuje.

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

8. 7. 2009 0:50
Re: Myšlenka hezká,

No a to ještě chybí dodat, že občané, kteří nevědí, koho volit, se dělí na dvě skupiny - "levicové" a "pravicové". Je jich tak padesát na padesát a zásadně se rozcházejí v pohledu na to, jak řešit problémy (jedni by chtěli především pomáhat potřebným, druzí by raději podporovali úspěšné, protože "úspěch plodí úspěch").

Takže kdyby se sepsal kodex správného politika, musely by se najít dvě strany, které by se podle něj chovaly, přičemž tyto dvě strany by získaly plus minus stejně hlasů. A výsledkem by bylo, že by jedna strana plná báječných lidí utřela a polovina slušných voličů by byla rozhořčena, neboť by stát řídili lidé, s nimiž by tito voliči zásadně nesouhlasili.

Nebo by to dopadlo úplně nerozhodně a zase by se tahalo za oba konce provazu.

Výsledek? Jedinou změnou by bylo, že "tam nahoře" by místo gaunerů byli slušňáci (jak dlouho by jim to vydrželo?), ale obyčejný člověk by se měl vlastně stejně jak dnes (a navíc by si nemohl upřímně zanadávat na ty nahoře).

0 0
možnosti
K

kaktusak

7. 7. 2009 23:46
Proč vám vadí tržní ceny

elektřiny, když jste to měl v roce 1989 tak jednoduché? Chtěl byste snad v kapitalismu dotovanou elektřinu? Prostě víc šetřete, když si to nemůžete dovolit, nebo víc vydělávejte. Nebo svobodně změňte dodavatele elektřiny, nemusíte brát od ČEZu.

0 0
možnosti
Z

zmi

8. 7. 2009 8:40
Re: Proč vám vadí tržní ceny

ČEZ je firma, do které jsme investovali všichni. Když se vedly diskuze o tom, zda dostavět nebo nedostavět Temelín, tak šlo o cca 100 mld. Kč ze státní kasy. Ty jsme zaplatili. A myslím, že to bylo dobře. Ale ČEZ nyní - podle mého názoru - zneužívá svého monopolu a vydělává co nejvíce i na těch, kteří do něj investovali a nemají možnost obrany.To není tržní chování.

0 0
možnosti

lost

7. 7. 2009 23:20
prostě to zkoušejte

výběr vždy bude k zblití , dělajíť tu politiku jenom lidi ,lumpové ,lemplové ,nebo něco mezi :-)

0 0
možnosti
JN

honzajaka

7. 7. 2009 23:01
ale

manipuluje se, tak volit nechodte, jako já

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

7. 7. 2009 23:05
Re: ale

to je opravdu špatná strategie, asi nejhorší. :-/

Pokud nevolíte, vzdváte se dobrovolně možnosti ovlivnit běh věcí. Kdyby stejnou strategii zvolila výrazná většina lidí, o tom, kdo bude vládnout, bude rozhodovat malá skupina lidí a pravděpodobně zvolí extremisty. :-(

0 0
možnosti
C

crutov

7. 7. 2009 22:54
+1

Take jsem na tom stejne, politika je pouhe divadlo se spatnymi herci. Herce za dve nejvetsi strany povazuji za pouhe zlocince, kteri tento stat rozkradaj ve velkem,

ideje jsou pouze zasterkou. Neprijatelni. Stejne jako komunisti, nechapu, ze nebyli zakazani. Krestan a konzervativec take nejsem a zeleni me veskere sympatie ztratili uz davno. U malych stran si nejsem jisty, zdali ustoji prechod z ochotnicke sceny na tu nejvyssi. A do toho ten pomateny reziser na hrade, stoji to za prd...

0 0
možnosti
K

kaktusak

7. 7. 2009 23:43
Re: +1

Komunisty zkoušel zakázat už váš předchůdce Adolf, ale neosvědčilo se mu to.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

7. 7. 2009 22:46
Je to jednoduché

Volte ty, kteří vám budou připadat nejlepší. ;-)

A pak se modlete, aby připadali nejlepší i těm ostatním. Pokud všichni zvolí tuto strategii, ti nejlepší opravdu vyhrají. :-P

Pokud většina lidí bude volit tak, aby jejich hlas nepropadl, a vyberou si menší zlo, pak vyhraje menší zlo. :-/

Mimochodem, domluva voličů přes internet nebude fungovat. Nakonec každý hlasuje sám za sebe a má jen jeden hlas.

0 0
možnosti
H

Haidy

8. 7. 2009 0:03
Re: Je to jednoduché

Zatím nejrozumější, co tu padlo. Jenže autor článku zatím tápe v polické tmě. Chce to světlo na konci tunelu. Taky ho tam nevidím nijak výrazné.

0 0
možnosti
BM

Bedra

7. 7. 2009 22:44
Jak kam s ním? TOP 09 !!!!!!

snad, neéé! Jak jednoduché, neb pan Kalousek je garance seriozního nakládání s rozpočtem..R^!![>-]:-)

0 0
možnosti
JN

madqwert

7. 7. 2009 22:29
0 0
možnosti
MH

jedovinka

7. 7. 2009 22:16
Vítej v klubu.

Je mi k padesáti a řeším stejný problém......

Ze všeho nejvíc mě štve, že ať volím koho chci, kroužkuju preference, nic se neděje, Dvacet let stále stejné ksichty, názorová stejnost. Když mám zmizet ze sněmovny, změním dres, vymyslím koalici a držím se koryta jak ho no košile. Emigrovat není kam.

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik