Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bullterrier.se.smeje@seznam.cz

29. 1. 2010 22:01
Bez celní ochrany nemůžeme konkkurovat číňanům,

kteří dělají dnes za dvě misky rýže, před rokem jen za jednu. Tím se u nás všichni z výroby přesouvají do služeb nebo na pracák. A přestože géniové v dosavadních vládách to považují za trvalý jev, vyústí to opravdu ve státní bankrot. Jen doufám, že na ty, kteří to způsobí se nezapomene. Ale není to jen náš problém, stejné bude v celé EU i v USA. I když EU na západ od nás se zákazem naší zemědělské výroby alespoň trochu snaží chránit svoji, nezachrání je to. Až Čína bude chtít zpět své peníze, bude z toho válka a tu buď vyhrajeme, nebo z nás budou otroci.

0 0
možnosti
RH

Rudolf Havlík

29. 1. 2010 15:07
dobrý den

jeďte se podívat do Jitexu, možná ještě stojí. Stál jsem kdysi o spolupráci s nimi. Ale to se musí zažít. Lenost, otrava, lhostejnost, neflexibilnost a fušeřina. Ostatní neznám, takže je nemohu nijak posuzovat, každopádně v dnešní době to mají těžké všichni a v našem podnikatelském prostředí, kdy stát odrbává jak může se jen těžko budou držet nad vodou i v případě, že se budou chovat profesionálně.

0 0
možnosti
OP

Bětka

29. 1. 2010 14:34
OP

byl můj nejoblíbenější obchod, protože tato česká firma uměla obléct můj český zadek. Ať si sáhne do svědomí každý, kdo se rozčiluje nad cenou trička ńebo trenýrek z Pleasu a jde si raději koupit šunt na 2 použití k asiatům. Když nepodpoříme své firmy nákupem produktů, nebudou mít odbyt,propustí lidi,ti budou pobírat dávky. Vždyť firma musí vydělat na jednoho zaměstnance téměř dvojnásobek jeho čisté mzdy,aby za něj zapaltila všechny odvody.

A že OP otevřela prodejny ve velkých nákupních centrech? A co jim zbývalo? Je to tak ve všech městech-centra jsou prázdná,prodává se na okrajích v OC.

0 0
možnosti
JJ

Libovůle

29. 1. 2010 14:22
Paní /slečno/ Polanecká,

že si naše firmy vesměs neváží svých zákazníků již víme mnoho let zpět. Ale že uvedenou agónii prodlužují i v čase celosvětové krize, je pro zákazníky záhadou. Avšak - máme zde problém, jenž se jistě nyní týká více firem. Před koncem roku 2009 musely firmy "vymést" své i normativní skladové zásoby,aby vložily finance do bank na splácení úvěrů (další jim nebyly poskytnuty) a nyní do odvodů daní.Takže není za co nakoupit nový materiál. Sklady zejí prázdnotou, není z čeho vyrábět, plnit závazky a propouští se. Realita 2010.

0 0
možnosti
PV

Pytlík

29. 1. 2010 14:16
Možná máte v něčem pravdu, ale...

Možná máte v něčem pravdu, ale hlavní příčinu krize našeho oděvního průmyslu vidím v tom, že se asijské výrobky nabízejí za ceny, za jaké u nás nelze ani sehnat materiál, natož zaplatit výrobu. Není to v rozmařilosti našich firem, ale v tom, že těm cenám prostě nelze konkurovat. A nabízí se otázka, jak je možné za tu cenu nakoupit materiál, vyrobit zboží, dovézt tisíce km a projít přes celní bariéru. Nemůžu si pomoct, ale cítím tu možnost "zásahu vyšší moci", příliv peněz, které s výrobou nesouvisí a které tu levnou výrobu dotují. Jinak totiž není možné něco vyrobit za cenu nižší, než je cena materiálu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik