Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

mak63

24. 5. 2011 15:12
kohoutkova voda a kohout na vine - treba

chapu vase argumenty a zkuste pochopit vy ten muj:

za jeden standardni ks smazeneho syru, hrst hranolek, lzicku tatarky a jedno rozkrojene minirajce i s energii za uvareni a energii za umyti talire a priboru (vcetne jejich porizovacich nakladu) se mi take zda podezrele chtit vic jak 25 Kc. a ukazte mi hospodu, kde za tuto cenu toto levne jidlo koupim. Pak se bavme dal o duvodech, proc se vam nechce az tak moc davat kohoutkovou vodu. Nekteri provozovatele a majitele hospod pochopili, ze takhle podana voda je dobrej trik vuci tem, co vedi, ze realna cena jednoho smazaku s tatarkou a 28 ks hranolek opravdu neni 75 Kc. Pokud nabizite ve vasi hospode smazak - za kolik je?

0 0
možnosti
N

NumLk

24. 5. 2011 14:18
k cemu ta uzkoprsost ?

do restaurace ani do hospody se preci nechodi na "vodu z kohoutku" , zajiste si host krome te vody objedna i neco jineho  ve scandinavii je to mnohdy vyreseno dzbankem kohoutkove vody s citronem nebo  jahodami - hezky to i vypada , je zdarma automaticky k obedu , neco jako pribor a ubrousek

0 0
možnosti
KS

24862

23. 5. 2011 8:35
zadamo

Nejsem proti kohoutkové vodě,ale vadí mi ty rady,jak se má podávat a za kolik. A u těch,kteří ji chtějí zadarmo,by mě strašně zajímalo jejich povolání,protože kdyby ho sem někdo z těch kverulantů napsal,tak mu mohu zaručit,že mu obratem napíšu několik rad,jak to v jeho oboru dělají špatně a doporučím mu,kterou službu mají dělat zadarmo.

0 0
možnosti
LH

LUCKA.KOBRA

23. 5. 2011 11:01
Re: zadamo

Já Vám s klidným svědomím odpovím. Dnes pracuji jako asistentka ředitele. Ale před tímto zaměstnáním jsem pracovala na hotelech jako recepční. Hotely to byly malé a proto jsem v případě potřeby pomáhala i na restauraci. V prvním hotelu, jsme vodu "zdrama" nepodávali. Hosté ji prakticky nevyžadovali, ale pokud ji někdo chtěl, nebyl problém mu vyhovět. V druhém hotelu byla "zdarma" samozřejmostí ke každé kávě. Každou kávou mám na mysli jakýkoliv způsob přípravy. A pokud host žádal vodu z kohoutku, dostal ji. Nikdy jsme neměli v podniku hosta, který by si poručil pouze vodu "zdarma" a nic si nedal.

A opravdu není problém si připočítat do ceny pokrmu i cenu jedné sklenice vody. Tady nejde o vyčůranost zákazníka, ale o nepochopení hostinského.

0 0
možnosti
ČP

nemorose

23. 5. 2011 0:15
Néjni voda z kohoutka,

0 0
možnosti
ČP

nemorose

23. 5. 2011 0:23
Re: Néjni voda z kohoutka,

nejni žádné dýško, nejni žádné příště.

.... Při útratě cca 766 Kč za oběd jsme požádali o skleničku vody ke kávě. Od číšníka jsme se dozvděli, že to nejde. Budiž. Při placení tento ochotný číšník spočítal útratu. Podal jsem mu 800 Kč. Chvíli otálel a pak se mne zeptal, kolik mi má vrátit (asi čekal na spropitné...haha). Odvětil jsem mu, že snad počítat umí, tedy 800 minus 766 rovná se 34,- Kč. No čučel, kluk jedna ušatá, jak vyoraná myš. Byl tak natvrdlý, že jsem mu musel vysvětli, že nějni voda, nejni dýško a sbohem. Never more.

Mimochodem v Rakousku vám vodu dají kdekoliv, kdykoliv a gratis. Jojo, zlaté Rekousko-Uhersko...

0 0
možnosti
B

basniklidu

23. 5. 2011 0:04
Fuj, voda z kohoutku ...

to by snad meli spis zaplatit tomu zakaznikovi-"degusterovi", ne?

0 0
možnosti
PP

pajalka

22. 5. 2011 14:51
nechapu ....

jak muzete v boji o zakaznika vubec uvazovat o tom, zda-li vodu z kouhoutku zdarma ci ne????? nedavno jsem byla na navsteve rodicu v cechach a zastavila jsem se na prvni noc u kamarada v praze, zasli jsme si na sklenicku do podniku ve francouzke ulici a vodu mi prinesli se samozrejmosti, dokonce s brckem. pozdeji na stul donesli buraky...bylo mi tam moc dobre a pujdu tam znova i kdyby ceny zdvojnasobili.... tak to byl ten krasnej prvni zazitek, hned druhej me cekal k obedu -  luxusni kachni jatyrka, double espresso bez krouceni hlavy, co ze jsem si to na toho cisnika vymyslela ... kmela jsem hroznou radost, jak se uroven ceskeho pohostinstvi zvedla .... bohuzel to byly vyjimky a cela tahle diskuse to jen potrvzuje ....zbytek dovolene v cechach doprovazela  uz jen spousta matonky a pocit ze bych se slecne servirce mela omluvit ze to, ze mi preferuju slenicku bez rtenky a to kafe mi fakt nechutna (samozrejme jsme pockala nez slecna dokouri)

0 0
možnosti
M

MedaLump

22. 5. 2011 16:57
Re: nechapu ....

Vzhledem k tomu, že voda servírovaná ve skleničce nestojí o nic méně práce než třeba zmiňovaná Mattonka, nevidim jako až tak nepatřičné ji podobně účtovat. Spíš mne zaráží, že vcelku pracná jídla nejsou až tak drahá oproti limonádám, ale "přelévání" marže je věcí politiky hospodského, stejně by nakonec oběd stál dohromady víceméně totéž...

Co mne ovšem dovede vytočit "doběla" je argument "Nám tady neteče pitná voda". Takovým hospodským bych přál, aby jim to okamžitě uvěřila namátková kontrola z hygieny a na minutu podnik zavřela až do do "prokázání nápravy"...

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

22. 5. 2011 11:27
Brbly brbly

Onehdy jsem byl na výletě na Šumavě, v hospodě k jídlu 0,3 nápoje zdarma (= v ceně). Vodu z kohoutku by tedy pravděpodobně dali též.

0 0
možnosti
OU

22. 5. 2011 11:18
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
L

Leinad

21. 5. 2011 17:38
Nevýhoda volného trhu

Předpoklad, že každý bude maximalizovat svůj zisk, tak trošku nefunguje.

Proto se restaurace nemusí snažit lákat další zákazníky, navíc i drahé restaurace bývají plné. Šetření vody (když ji můžu spláchnout na WC a umýt si ruce) funguje, bez ohledu na to, že vodu dostanu v hospodě za rohem. Průměrný strávník raději nadává, než aby si všiml, že se voda jinde točí na objednání.

Mimochodem proč se tankuje i u dražších benzinek, proč jezdí tak málo hybridních aut, proč hodně lidí nechává elektrospotřebiče ve stavu stand-by?

0 0
možnosti
V

Vlastíček

20. 5. 2011 22:03
Mno...

Když se na to podívám rakouským pohledem, tak mi zde vždycky všichni přinesli vodu z kohoutku zdarma a bez zbytečných povídání. Již ve Vídni mě překvapila voda zdarma v menze oproti hnusnému rádoby čaji v menze ČVUT za 2 Kč. Nyní si k polednímu menu dávám výhradně vždy vodu z kohoutku. Menu stojí kolem 7 Eur, v závislosti na typu restaurace. Za skrblíka se nepovažuji, dělají to i místní. Restauratérům to asi taky nevadí, protože ví, že kdyby vodu zadarmo neměli, tak jim lidé na jídlo tak často chodit nebudou. Takže proč platit k polednímu menu ještě pití za 2, 3 Eura? Neříkám, pokud jdu do své oblíbené restaurace večer, tak u vody nesedím, ale už mi to přijde tak nějak normální (ano, dlouho jsem nebyl v ČR).

0 0
možnosti
LD

amusia

22. 5. 2011 20:38
Re: Mno...

Když se na to podívám rakouským pohledem . . . to jste mi připomněl: nedávno se mě jeden rakušák ptal, proč pořád chceme stavět ty jaderné elektrárny, proč TO prostě jenom nestrčíme do zásuvky, jako to dělají oni !!!

SKAJP[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik