Diskuse

K čemu války?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

z-VV-na-bliti

6. 6. 2012 0:12
Buhahaaa...

..."Úlohu světového četníka převést z USA na OSN. OSN silou donutí všechny státy k tajným, svobodným volbám, které se budou v určených intervalech povinně opakovat." >> tak to me rozsekalo. Impotentni OSN patri zrusit bez nahrady, je to akorat zvanirna.

-

Valka (konflikt obecne) je zdrojem pokroku. A je lidem prirozena. S tim nenadelas nic.

0 0
možnosti
PH

petrph

5. 6. 2012 7:42
už podle toho Německa vidíte,

že by ten program musel řešit zcela jiné informace. Například v případě 2.světové by musel oznámit, že Německo nemůže vyhrát válku-protože, podle podmínek Versailleské smlouvy si nesmí postavit ani silnou armádu, ani silné válečné loďstvo.Jenže, Německo vesele zbrojilo, zbrojilo, aniž západní státy , Anglie a Francie ničehož namítaly.. Že později už se Německu skoro, skoro podařilo dobýt Moskvu-jenomže Rusové využili tu informaci že Japonci na ně nezaútočí na Sibiři, a stáhly do Evropy svoje silné východní jednotky. Byla otázka zda a kdy bude Amerika ochotna vstoupit do války.. Jak bude fungovat koalice Rusko-Británie, USA..

Neboli,většina informací, které by takový program musel řešit, by byla politická, a zde je spolehlivost mnohem,mnohem nižší. Kdybych srovnal pozdější situaci, nikdo  nepomohl Maďarsku v roce 1956,ČSSR 1968,ani polské Solidaritě 1980...Ale naopak na osvobození maličkého Kuvajtu v roce 1991 se spojilo 28 států z celého světa....

0 0
možnosti
F

fošna

5. 6. 2012 7:12
a co Rotchildovi...

už s tím souhlasí...

0 0
možnosti
JD

Krokodyl1

5. 6. 2012 4:23
No nevím .....

první pokus se nějak nevydařil :-P

0 0
možnosti

dva mraky

4. 6. 2012 23:51
a oni armade veli pocitace??

Armade veli obvykle lide chytrejsi nez stavajici pocitace. Nemluve o tom ze, nemame pocitac ktery by dokazal vykonavat ukoly obycejnecho bigose. Jak simulovat stret dvou pesich praporu, kdyz nemate sofware ktery by dokazal predvidat utkani dvou fotbalovych jedenactek...

0 0
možnosti
JN

crupier

4. 6. 2012 23:29
Doufejme, že jste lepší lékař naž filosof

Píšete totální nesmysly. Např. kdyby měl ten váš počítač vypočítat, jestli Německo uspěje s útokem na Francii v roce 1940, tak by pravděpodobně určil, že francouzi a britové němce porazí, teoreticky měli armády početnější a silnější, seděli za Maginotovou linií, ... Ovšem skopčáci vymysleli taktiku bleskové války, navíc nečekaně zaútočili přes Ardeny a rozsekali je na mraky.

  Stejně tak armáda pod vedením OSN je utopie. OSN je spolek prakticky všech států, ovšem ve spoustě z nich (ne-li ve většině) vládnou různí podivní diktátoři. Už je vidím, jak budou nadšeně rozpouštět svoje armády a budovat nějakou světovou, která jim tam bude organizovat volby. Ta armáda by musela obsadit půl světa, to je naprosto nerealizovatelné, aktuálně nejsilnější armáda (USA) ani s pomocí spojenců nedokáže zajistit pořádek ani ve dvou státech (Afghánistán a Irák).

  Takže doktore, věnujte se medicíně, to bude lepší.

2 0
možnosti
GP

generál Patlay

4. 6. 2012 23:06
ta vira v programatory a pocitace me pobavila

Jinak konec valek byl predpovidan treba uz diky telegrafu.

0 0
možnosti
M

mak24

4. 6. 2012 23:06
počítače

Když do Wordu zadáte 1+1 dozvíte se výsledek? Nikoliv, přitom je to tak jednoduché a 1+1 dokáže spočítat mnohdy i čtyřleté dítě. Je Word jednoduchý program? Neřekl bych, ale potřebujete na výpočty kalkulačku. Myslíte, že existuje takový program, který by dokázal bez samoučení zjistit jak taková spousta informací ovlivní výsledek? Musel by to testovat :-)

Dokázaly modré přilby OSN v Jugoslávii zabránit všem masakrům když už byly přímo na místě a mezi znepřátelenými stranami?

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXIV

4. 6. 2012 23:06
Ad první věty - VELKÁ hloupost

Válka je chaotická událost s mnoha proměnnými - včetně takových maličkostí, zda nějakému pilotovi nesedl oběd, v radaru nepraskla vadná pojistka, ....

Odborníci nejsou schopni ani perfektně nasimulovat chování investorů na burzách, válečné operace jsou daleko složitější.

1 0
možnosti
E

Escoto

4. 6. 2012 23:04
Války jsou přirozeným jevem...

... doporučuji se seznámit s dílem Thomase Malthuse.

Ten člověk věděl o čem píše.

1 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik