Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Golem

19. 1. 2009 14:35
závistivec

Ze tvých slov čiší závist k lidem úspěšnějším nežli jsi ty. Měl jsi se lépe učit a mohl jsi být také lékařem.

0 0
možnosti
T

Tutanchamon

18. 1. 2009 22:25
Stará Káro

Jsem podnikatel, mám v evidenci asi 1900 zákazníků a taky by se mi líbilo,kdyby mi platili paušální poplatky za to,že jsou u mě zaregistrovaní.Proč mají mít zákonem tuto výhodu povolenou jenom lékaři? Spravedlivé by bylo,kdyby si pacient sám zvolil,jestli zaplatí nebo ne a podle toho by byl upřednostěn.Nechápu proč musí někdo pacientovi diktovat kolik má platit. Pacient si těžko může vynucovat na lékaři lék bez doplatku neboť lékař zodpovídá za léčbu.Regulovat poplatky by a náklady ve zdravotnictví by měli sami lékaři a nerozdávat neschopenky simulantům. Byť i zadarmo.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

17. 1. 2009 20:55
Nejsou

Ani nutné ani spravedlivé, ale fungují. Vztekají lidi, jsou politickým tématem, šetří peníze a maskují korupci ve zdravotnictví a farmacii.

0 0
možnosti
N

nejedlo

16. 1. 2009 19:06
Stará káro!

 Proč hned tak zhurta? Cítíš se jako největší ublíženec! Dobře Ti tak! Já jako pacient chci vědět, kudy tečou mé peníze ve formě poplatku! Nezávidím je lékařům! Ten se musí o mne jako pacienta starat, určovat diagnózu, prostě je to můj lékař! Ale jak k tomu přijdu jako pacient, že musím lékárníkovi zaplatit třeba šedesát korun! Ptám se za co? Myslím, že to je ta položka, která nejvíce dráždí lidi!

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 1. 2009 21:33
Re: Stará káro!

Psal jsem o tom - snížily se doplatky za léky (Jak dle informací všech zainteresovaných, tak zejména podle mé i manželčiny kapsy. A že manželka těch léků bere požehnaně. Prostě i s poplatky platíme zhruba stejně. Zkusil jste si to na začátku roku porovnat, jako my?)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 1. 2009 15:01
Lépe by bylo bez jakéhokoliv pokusu (nejen prvního) 2

6.  Peníze končí u soukromého lékaře....... Jak víte, že ten lékař to nepoužije na zlepšení péče? (Mimochodem: víte že praktickým a dětským lékařům nebyly v roce 2008 valorizovány platby - právě s odkazem na zvýšené přájmy z poplatků.)  Takže zřejmě zejména závidíte, že někdo má o něco víc, než vy (ten někdo na to studoval a dřel - mnohem více, než jen 6 let na VŠ).

7. K opakované platbě 2x. Opravdu platíte dvakrát. Nebo jen jednou - částečně pojištěním, částečně cash. Jako u té pojistky. Já platím 3x (jednou stát za důchodce, jednou já, protože pracuji /a nikdo mi platbu státu neodečte/ a jednou u lékaře). Bez řečí. Ten stát platí z mých daní.

8. Sdělte, jaký je podle vás příjem (čistý!!!) lékaře a o kolik by se měl snížit (aby už sakra neměli víc než vy). Děkuji za odpověď.

9. Máte dojem, že pojistné je dostatečné na úhradu všech potřebných nákladů? Proč tedy jeden ministr za ČSSD chtěl přestat léčit lidi s roztroušenou sklerózou a druhý celé jedno čtvrtletí zakázal neakutní operace?

0 0
možnosti
N

nejedlo

16. 1. 2009 18:56
Re: Lépe by bylo bez jakéhokoliv pokusu (nejen prvního) 2

Kdo tady mluví o závisti? Proč by se měl snižovat příjem lékaře?  O tom zde řeč není! Zde se jedná o přehledu, kudy tečou vybrané poplatky od pacientů!  Vysvětlení , kterých se nám od kompetentních lidí mělo dostat, jsou tak nejasná, že se nikdo nemůže divit, že to vyvolává negativní pocity a nálady ve společnosti. Zde nejde ani tak o peníze, jako o princip!

0 0
možnosti
ZW

cassul

16. 1. 2009 14:52
Já zaplatím...

K lékaři chodím, když musím. Tak to bylo před poplatky, tak to je za poplatků a tak to bude vždycky, bez ohledu na poplatky. Když musím, dám 30 káčé, když nemusím, nejdu tam, bez ohledu na třicet káčé.

Jediný rozdíl je, že když jsem tam šel před poplatky, sedělo v čekárně se mnou dvacet penzistů, kteří tam byli asi tak hodinu před otevřením a podle řečí si šli dát změřit tlak a předepsat léky na další týden - a především poklábosit. Měl bylo blbě - jinak k lékaři nechodím - a byl jsem nucen dvě hodiny sedět v průvanu a čekat, až si poklábosí.

Když se zavedly polatky - najednou jsem přišel s otvírací dobou, byl jsem druhý a za dvacet minut jsem byl venku. Za to si klidně zaplatím.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 1. 2009 14:51
Lépe by bylo bez jakéhokoliv pokusu (nejen prvního)

1. Jak jste přišel na to, že pacienti jsou proti. Nemyslící snad, ale ne většina.

2. Již léta je známo, že lékaři jsou podhodnoceni. Takže teď se jejich finanční ohodnocení zlepšilo. Co proti tomu máte? Myslíte, že pekař žebrá, když chce zaplatit za housku. V čem je výběr platby u lékaře jiný?

3. Je na vaši chorobu lék bez doplatku? Pokud ano, proč ho nevyžadujete?

4. Když bouráte, platíte společně s pojišťovnou (spoluúčast). Křičíte při tom, že platíte 2x? V čem je jiné pojištění zdravotní? Nebo myslíte, že tam jsou nekonečné finance?

5. Neplatíme za recept a za položku. Platíme jen za položku. Zapomněl jste se zeptat, proč se léky od 1.1.2008 zlevnily (v průměru o 30 Kč).

0 0
možnosti
E

editi

16. 1. 2009 14:36
Tak to jsi si

pěkně naběhl na lopatu modrých trotlíků. Tolik pravdy najednou těžko vstřebají.;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
SN

kuča

16. 1. 2009 14:04
Pane Paškále,

:-)popsal jste to velmi pěkně, vyjadřuji Vám svůj obdiv. Je to skutečně situace zamotaná, všechno to směřuje k privatizaci zdravotnictví, tak to vymyslel náměstek Šnajdr.  Peníze navíc, přijdou každému vhod. Opakuji po stodesáté!  V Havířově bylo za totality 5 (slovy  pět) lékáren. Dnes je jich 24 a viděli jste chudého lékárníka?  Tady ty prachy utíkají! A kten zázračný JUlínek začne ždímat penzisty před smrtí, protože čím dřív umřou, tím více stát ušttří na důchodech. Je to vlastně rampa dr. Mengeleho. JIné vysvětlení pro to není, Bohatí, ať ještě více zbohatnou a dědeček a babička nám ujídají chlebíčka. Jak  říkal ušaté torpedo, Tonda Zápot!! ;-O

0 0
možnosti
B

brooke

16. 1. 2009 14:12
Re: Pane Paškále,

Nevím , jak moc pamatujete totalitu. Pravděpodobně jste účinný lék nepotřeboval. Kdybyste ho totiž potřeboval, tak jste sice obešel pouze těch 5 lékáren, ale lék byste neměl. On by vám ho totiž ani lékař nepředepsal, pokud jste nebyl jeho dobrý známí, či kamarád. Lékař měl limit na kvalitní a drahé dovozové léky. Bohužel právě pro důchodce a staré se těchto léků nedostávalo. Možná i proto byl průměrný věk, kterého se lidé v totalitě dožívali, o 10 let nižší. Umírali dříve, protože se jim nedostalo kvalitní péče a kvalitní léky. Na to hlavně nezapomeňte a přestaňte závidět.

0 0
možnosti
MP

kokrspanel

16. 1. 2009 14:01
Ano

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik