Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

vava

5. 6. 2009 18:49
Více takových maminek

pokud bude vice takových maminek, nebudu se bát, že v roce 2050 bude evropa islámská. K tomu je třeba aby rodiny měly 2-3 děti. Hodně štěstí.

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

5. 6. 2009 21:16
Re: Více takových maminek

Spise 3-4 :-P;-D;-D

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

5. 6. 2009 13:01
Pokud Vám to vyhovuje, není co řešit

Pokud si žena PŘEJE být v domácnosti a finančně to není pro rodinu problém, není co řešit, ať je doma. Jste-li tento případ, nikdo nemá právo Vás odsuzovat ani litovat, je to Vaše volba. Já ale vnímám spíš opačný problém, žena, která má tu drzost jít do práce dřív než ve třech letech dítěte (proč jsou vlastně tři roky tak magické? je to u nás nejobvyklejší délka mateřské a díky tomu se z nich stal mainstream. a jak známo, co vybočuje mainstreamu, obvykle podléhá kritice), ještě hůře, když z finančních důvodů vysloveně nemusí, je hodnocena jako krkavčí bestie a hyena. Bohužel někteří lidé mají sklony osočovat každého, kdo přemýšlí a jedná jinak než oni. S tím nic nenaděláme.

0 0
možnosti
W

Wendolene

5. 6. 2009 19:00
Re: Pokud Vám to vyhovuje, není co řešit

Predpokladam, ze tri roky jsou magicke, nebot to byla v jiste dobe prave ona materska a rodicovska dovolena. Prvni tri roky zivota ditete jsou opravdu nejdulezitejsi. Formuje se jeho osobnost a daji se mu vlozit hodnoty do vychovy, po trech letech je to tezsi a tezsi. Ja ziju v USA, kde zeny chodi do prace tradicne hned po sestinedeli a nikdo se tomu nijak nedivi, proste se to tak dela a ceska materska jim pripada jako Utopie, ani nechapou, ze stat nekde plati zenam, ktere jsou doma. Pred tretim rokem ditete se hnat do prace na plny uvazek? Ochuzejete sebe i dite.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

5. 6. 2009 12:54
Mnozí napsali,že je to dobře

tak bych mohl jenom souhlasit. Takže být doma je náročné , musíte být opravdu osobnost. Umět si najít vlastní myšlenky a jenom je nepřebírat od ostatních , mít vlastní názor na knihy a život - a přitom nekonzultovat s kdekým..to je vážně o silných lidech. Vidím to tak,že být doma s dětmi je projevem silné osobnosti. Ale zase - kdy je inteligent v nejlepší společnosti? Když je sám..  

0 0
možnosti
M

Mastodont

5. 6. 2009 13:22
Re: Mnozí napsali,že je to dobře

... kdy je inteligent v nejlepší společnosti? Když je sám..

R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
C

culka

5. 6. 2009 12:52
Mám neodbytný dojem,

že pokud někdo cítí nutkavou potřebu se ospravedlňovat a vysvětlovat, ač nežádán, není tak dokonale spokojen, jak se staví být. Vyřešte si to prosím se svým psychoanalytikem, já se vždycky u těchhle plytkých článků zaseknu a ubírá mi to čas na děti!

0 0
možnosti
J

jirkaknop

5. 6. 2009 12:56
Re: Mám neodbytný dojem,

Psychoanalytik říká,že dokonale spokojen není nikdo. Vždy bude pochybnost,kterou je třeba řešit..

0 0
možnosti
OP

Bětka

5. 6. 2009 11:39
Moje MD

trvala 5 let a byla jsem za exota:paní inženýrko,vždyť z těch plínek zblbnete-např.Hodně jsem pociťovala že jsem "nějaká divná"-líná baba co se jí nechce do práce.Společnost je netolerantní, je špatně, když jste s dětmi doma, když brzy jdete dio práce, když máte chůvu,hospodyni,2 auta v rodině,když nemáte psa.Tak se vykašleme na to,co si myslí ostatní a dělejme se svým životem to,co nám vyhovuje.Taky nechápu, když zdravotní sestra uteče od půlročních dvojčat zpět do práce,protože vím,o jaké zážitky s dětmi se ochuzuje,ale nikdy bych ji neodsoudila.Co je komu po tom,jestli nemají peníze nebo nechce být doma nebo...nebo

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

5. 6. 2009 13:08
Re: Moje MD

R^R^R^ Super příspěvek a máte naprostou pravdu. Taky mi hrozně vadí netolerance naší společnosti. Na vše, co neodpovídá mainstreamu, nejprůměrnějšímu průměru, se kydá špína. Jak píšete, nejlepší se na to vykašlat, ale bohužel ne každý to dokáže, vrtá to v něm a vrtá.

0 0
možnosti
JA

jiand38

5. 6. 2009 11:39
z blbych kecu si nic nedelejte

manzelka je doma cca 20 let, a naprosto nam to vyhovuje. Komentare okoli proste neresime. R^

0 0
možnosti
V

vklidecku

5. 6. 2009 11:22
navíc

já osobně slyšela velmi výstižnou větu:děti potřebují do svého života hodnoty a ty se získávají především doma-hodnota toho,že se navzájem někdo o sebe stará je přednější než hodnota peněz.peníze jsou prostředek k životu,ale ne jeho smysl.Kdo takhle vychovává děti,nebude mít zapšklé sobce a další generaci závistivců.Navíc-jako matka jste NENAHRADITELna,ale jako údernice v pracovním procesu zapomenutelná. 

0 0
možnosti
V

vklidecku

5. 6. 2009 11:15
každý je jiný

Každý e jiný,každá má jiné priority a nikdo není povinen se druhým zpovídat,jak si to doma udělá.Kdo závidí,rád mluví druhým do života,ale každý by se měl v prvé řadě starat sám o sebe.Jste šťastná,Vaše děti jsou jistě taky šťastné a manžel jistě také,takže si to užívejte,není nad to,mít vše v pohodě.Závidí a do života druhým mluví jen ten,kdo sám šťasten není.R^V

0 0
možnosti
JN

dajana.p

5. 6. 2009 11:18
Re: každý je jiný

Máte pravdu, je to tak, jak říkáte. R^:-)

0 0
možnosti
PC

Paula

5. 6. 2009 11:08
Závidím ...

Závidím vám z celé duše (i když mně maminka učila, že závidět se nemá). Ráda se postavím na Vaši stranu, ať mně také kamenují - já žiji v ČR, ekonomické nezávislosti se bohužel netěšíme, takže já jsem do práce musela. Ale nejsem ani feministka, ani kariéristka (ačkoliv mám vysokou školu a práci v oboru) - a plně by mně uspokojovalo být v domácnosti, věnovat se rodině a společným zálibám ... ach jo.

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

5. 6. 2009 13:11
Re: Závidím ...

Takže žena, která do práce chce, i když nemusí, je feministka a kariéristka (tedy špatná ženská)? Možná jste to tak nemyslela, ale právě takovýto názor je stejně netolerantní jako ten, který odsuzuje ženu za to, že chce být v domácnosti.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

5. 6. 2009 11:05
Slepice i vrány vždycky klovou do té, která se liší.

České ženy totálně zblblé bolševickou propagandou z 50. let považují za vrchol své osobnostní seberealizace námezdní práci na úkor rodiny.

Dřív budovaly socialismus a mír, dnes budují evropskou únii a mír. :-P

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

5. 6. 2009 13:13
Re: Slepice i vrány vždycky klovou do té, která se liší.

A co když některou ženu námezdní práce baví řádově víc než šůrování podlahy?

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik