Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Fonon

24. 11. 2008 20:42
sociální dávky nastavil námořní kapitán z ODS,

nějaký Jindřich Vodička. Nevím jestli ho autor vůbec pamatuje. takže dle této logiky ti sociální občané a nepřizpůsobivíby měli být voličskou základnou ODS! Bezo hledu na to, měla tahle vláda 2 roky na to, aby něco s těmi sociálními dávkami provedla. Bohužel pro nás vláda řeší žabomyší války.

0 0
možnosti
DK

Fonon

24. 11. 2008 20:38
sociálně slabí občané a dlouhodobě nezaměstnaní jsou jejich

stálými voliči. Bohužel, tohle je jen mýtus, tihle lidé k volbám vůbec nechodí.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

24. 11. 2008 18:44
Proč by nemohli

žít třeba jako v Turecku? Když neumějí žít v domech a ničí je, tak ať kočují se stanem a vozem taženým koníkem. Tam jim taky nikdo nepomáhá, když se neuživí tak ať jedou třeba k čertu. Proč má jejich problémy pořád někdo "řešit"? Pokud jde o Janov, proč můžou fízlové zasáhnout proti DS a nemohou naběhnout do Janova udělat pořádek na základě stížností tamních obyvatel? Ti se musejí se svým "pocitem ohrožení" smířit? Co kdyby taky vyrazili do Kanady žádat o azyl, protože úřady nedokáží zajistit jejich bezpečnost.

0 0
možnosti
D

důchodce

24. 11. 2008 13:41
jediná reálná

motivace, která by SNAD cikány přinutila k razantní změně, je dle mého  nutnost postavit je před neodvolatelný fakt, začít se živit svou vlastní prací. Prostě jim sebrat podpory a veškeré dávky, které z nich za těchto posledních dvacet let udělalo totální povaleče a příživníky.  Znemožnit výkup kovů, nekompromisně trestat veškerou trestnou činnost. Třeba veřejně prospěšnou prací, která právě nyní v podobě oklízení sněhu z chodníků atd nabízí tolik možností. Ovšem-úřady a příslušné instituce by museli mít zájem se problémem zabývat.

0 0
možnosti
TV

gravo

24. 11. 2008 13:07
Autor tomu opravdu nerozumí...

1. Rozbít ghetta nelze. Můžete ty lidi násilím vystěhovat do fungl nových bytů v různých částech města nebo i krajů, ale nic se nevyřeší. Cikáni byty zdemolují a krást a dělat binec budou i nadále. Problém se jen naředí. Jakmile se ale rozmnoží, bílí utečou a vznikne samovolně fungl nové ghetto!

2. Politika cukru nefunguje! Kdo by chodil do práce, když mnohem příjemnější a finančně zajímavější je být doma plodit děti jako v manufaktuře? Politika biče nefunguje, protože by se musely odebrat VŠEM sociální podpory, tedy i těm, kteří přišli jen krátkodobě o práci a to jen proto, aby to zase nebyl ten RASISMUS!

3.Motivační kampaně je jen takový blábol. Nemá žádnou skutečnou náplň. Chcete malým cikánům pouštět filmy o tom, jak je príma každý den chodit do školy, dělat si úkoly, studovat a po cca 20 letech se stát doktorem? Vždyť mají každý den jasný příklad doma, jak se dají snadno a lehce vydělat prachy!

Ten problém se NEDÁ vyřešit, protože cikánům to tak vyhovuje!

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

24. 11. 2008 18:48
Re: Autor tomu opravdu nerozumí...

Tohle neplatí, protože kdo pracoval a přišel krátkodobě o práci /5 měsíců, ve věku nad 55 let rok/ nepobírá dávky sociální, ale podporu v nezaměstnanosti, na kterou si platil formou "příspěvku na politiku zaměstnanosti". tedy jakési pojištění, ne milodar od státu. Cikáni berou sociální dávky bez toho, že by kdy pracovali.

0 0
možnosti
R

rozbor

24. 11. 2008 12:33
aktivisté

Existuje několik "romských sdružení",které však nejsou v názorech stejní.Já si založit školu z dotací a z nedostatku zájmu ze strany romů bych jí nemohl provozovat,tak jdu bručet a nebo bude po mně stát ty dotace vrátit.Proč škemrají sdružení,kteří dávají práci třeba zdravotně postiženým a oni jim dají 200 000,- a končí.Kde je tedy ta spravedlnost,že si je každý před zákonem rovný.Nechápu to.Každý úředník,než aby se rázně ohradil proti požadavkům lidí,kteří nemají nárok na něco,tak radši klopí oči.Velmi rachle je však zvedne,když tam příjde manželský pár bez práce a chce nějakou podporu na bydlení a to pouze proto,aby mohli zaplatit nájem,aby je nevyhodili na ulici a úředník dělá takové obstrukce,že než to vyřídí,tak mají neuhrazeny třeba 2 nájmy.Je to tristní.Jako každému mně vadí pouze to,že dodržování zákonů je pouze pro některé.A to že někdo chce emigrovat?Ať emigruje,ale za svoje.Ne že prodá byt a potom emigruje.

0 0
možnosti
R

rozbor

24. 11. 2008 12:21
ach jo

Podle mého názoru je to,že každý je najednou (politici)plný nápadů.ˇUplně mně odzbrojil ten nápad s těmi 14 mld.korun.Já to prostě nechápu.Po celou dobu komunismu se tato otázka řeší,ale i přes povinnosti pracovat se nic tak světoborného nestalo.Bylo však více částečně invalidních občanů.Když člověk poukázal na to,že jeho otec s astmatem a jednou nohou musí chodit do práce a to aspoň jako vrátný a rom,tehdy cikán stojí v Palackého ulici celý den a bere část.inv.důchod,tak úřadníci ani nemukali a hleděli do formulářů.Každému co jeho jest.Zkuste si do nájemního bytu někoho nastěhovat,třeba neteř,která bude studovat.Proč tedy je u nás postupováno pouze proti majoritě a proč ne proti minoritě.To je celý ten problém.Proč se nepostupuje stejně tvrdě proti všem,proč jsou nepsané vyjímky.Nezaplatí 3x nájem a končíš.V případě,že došlo ke škodě oproti přejímacího protokolu,tak to nahraď.Já pouze chci,že když je zákon pro všechny,tak i včetně postihu.Jsem zvědav,jak to vše dopadne.

0 0
možnosti
S

stedrik

24. 11. 2008 12:06
jediný řešení

vidím v tom,že každej intelektuál a pravdoláska si vezme jednu rodinu domů.

A tu může převychovat,šatit a živit,ale ze svýho.Vzhledem k tomu,že od 12týho století se romové práci vyhnuli,mají do důchodu intoši co dělat.Ale nás už to síře,kdo pomohl sklářům?Nikdo.Je to soukromej podnik a zaměstnanci bílý,  však si poraděj.

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora

24. 11. 2008 11:03
Natalita

V první řadě je potřeba omezit natalitu tohoto přechodového stupně k homo sapiens sapiens. Pak lze řešit další.

0 0
možnosti
JD

pedr64

24. 11. 2008 10:37
rozbití ghet

Jak? a Kým? Gheto přece nikdo záměrně nebuduje. Ghetem se daná lokalita stává, ale ne přispěním z venčí, ale způsobem života obyvatel. Copak jim někdo nařizuje, že mají k sobě sestěhovat rozsáhlé příbuzenstvo, že mají ničit infrastrukturu, neposílat děti do škol....jak je chcete rozbít? Tomu, kdo se bude "snažit"(žít tedy aspoň trochu jako člověk), přidělíme někde nový byt? Proč? Co ty tsíce a miliony ostatních, kteří se tak jaksi "snaží" sami od sebe, ty odměníme jak?

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik