Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Mitheitel

23. 7. 2009 12:16
doba

Myslím si, že je to jen tlakem dnešní doby, časem tento trend rození dětí zase přejde... a neměla byste si nechat něco nutit, pokud jste s manželem spokojení s jedním dítětem, tak ať. Není ničí povinností děti mít, kord v dnešní době, kdy je velmi těžké je finančně zabezpečit a řádně vychovat (všude je tolik nástrah, které dítě zkazí a rodič s tím neudělá vůbec nic :-/).

Takže hlavu vzhůru a stůjte si za svým.

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

17. 7. 2009 0:01
Tady je odkaz......

na jeden z duvodu proc mit jenom jedno dite.;-D

http://www.peterrussell.com/Odds/WorldClock.php

0 0
možnosti
W

Wendolene

17. 7. 2009 1:00
Re: Tady je odkaz......

jenze Cesko neni Cina, Primarosko.

0 0
možnosti
MR

Martina 77

15. 7. 2009 9:20
stejný případ -

 - jedna dcerka, nyní ve školce, já zpět v pracovním procesu (nejen ty práce domácí :-) druhé dítko "neplánujeme".

Já bych se možná "dala zlomit" - především díky dobromyslným argumentům z okolí - viz. "chudák jedináček", které my skutečně nasadily brouka do hlavy: neubližujeme naší dcerce tím, že nemá sourozence?  Manžel na našem původním rozhodnutí jednoho dítěte trvá. Jsme spokojeni, dalo by se odvážně říci, že šťastni. Jen ten červíček hlodá... a jak tak čtu příspěvky pod tímhle článkem... hm...

0 0
možnosti
JC

Jarcho

15. 7. 2009 8:29
To si musí manželé vyjasnit před svatbou.

Aby se po svatbě necítil některý z nich podvedený, musí si již předem ujasnit, kolik děti se pokusí mít.

Já jsem toho názoru, že tři jsou lepší než jedno (ale i jedno je lepší než nic a čtyři jsou stejně zvládnutelné jako tři - buďme rádi za to, co se nám podaří).

Rozumní rodiče, je-li to aspoň trochu možné, by se měli snažit o více než jedno dítě, protože to je v zájmu toho dítěte. Jedno dítě je na tom sice materiálně lépe než dvě děti, citově ale nepochybně hůře a hůře je taky vychováno. A také jeho vlastní děti/dítě na tom budou hůře, protože jim budou chybět tety a strýcové a bratranci a sestřenice.

Jistě - když to nejde, tak to nejde. Ale omezit se na jedno dítě úmyslně a vědomě cíleně, to nepovažuji za šťastné ani rozumné.

Musím přiznat, že se na takové rodiče nedokážu nedívat s určitým despektem.

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

15. 7. 2009 8:46
Re: To si musí manželé vyjasnit před svatbou.

Mate nejake informace nebo podklady vaseho vyroku, ze jedinacci jsou na tom nepochybne citove hure a hure je vychovano? pokud vim, tak deti zadne stryce, tety, bratrance a sestreni nepotrebuji. Na svete je moc lidi na to, aby clovek zustal sam jak kul v plote. Jenom clovek nemuze byt hovadko a vsechny od sebe odpuzovat.

P.S.: ja mam hodne pribuznych, ktere opravdu nemusim a jejich pritomnost v mojem zivote nedela absolutne zadny rozdil. Naopak mam pratele, bez kterych bych se neobesla.

0 0
možnosti
E

Ezechiel

15. 7. 2009 7:47
...

prijde vam divne, kdyz se lide bavi o svych detech misto o praci? 8-o 

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

15. 7. 2009 8:02
Re: ...

vseho s mirou...

0 0
možnosti
JD

Draki

15. 7. 2009 7:19
Rozhodujte sama za sebe

Vždycky mě dojímaly ty řeči spolužačky Jany, že se vdávala v 18 a první dítě měla v 18 a půl, protože se to prý tehdy "muselo". Hana se zase nikdy netajila názorem, že rodit děti je úděl domácích slepiček a žena se může plně realizovat jen jako manažerka. No a vy máte pocit tlaku vašeho okolí na pořízení si druhého dítěte. To je to tak těžké dospěle říci: vy si mějte dětí třeba deset, ale já jsem se rozhodla mít dítě jedno, protože to tak chci?

0 0
možnosti
LN

nezavisly_pisatel

15. 7. 2009 6:59
Nenechte si do toho kecat

Všechno je Vaše rozhodnutí. Názory ostatních Vás nemusí zajímat. Každej umí radit, hlavně tchýně - tu neberte vážně už vůbec.

0 0
možnosti
W

Wendolene

15. 7. 2009 4:09
Pokud vas to doma nebavi, dite bude vecne

nekde ve skolce, u tety ci chuvy, abyste se mohla pracovne "realizovat', tak opravdu nemejte dalsi deti.

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

15. 7. 2009 4:03
Martino.....

ja vam muzu o vychove jedinacka neco rict, protoze jednoho, sedmntactileteho synka mam. Asi dva tydny po tom co se narodil se me lidi ptali kdy budeme mit dalsi.8-o Tak to pokracovalo az do te doby nez mel asi 6 let a pak se konecne prestali ptat. Me takove soukrome, intimni otazky velice iritovaly, ale manzel se s tim vyporadal hned. Kdyz se ho lidi ptali "proc nemate dalsi dite?" tak jim odpovedel "protoze se nam to povedlo na poprve."

Nas kluk nidky nemel nouzi o kamarady a kamaradky. Bydleli jsme v sousedstvi, kde bylo hodne deti a dvere naseho baraku se netrhly. Vzdycky jsme jich doma meli nejmin tri. Syn taky nikdy nemel problemy se podelit o hracky nebo mlsky. Doma totiz nemel kompetici, tak mu nikdy nepripadlo, ze by o neco byl ochuzeny.

Vzdycky, kdyz jsme jeli nekde na vylet, tak jsme brali nejmin jednoho kamose s nami.

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

15. 7. 2009 4:13
Re: Martino.....

Jednou jsem trvala na tom, ze pojedeme jenom my tri, protoze nikdy nemame sanci byt sami jako rodina. Bylo to fajn.

Dneska je syn uz skoro dospely a ja jsem jeste nikdy nelitovala, ze jsme nemeli dalsi deti. Proste jsme se tak rozhodli a tim to konci.

Jestli se na druhe dite necitite, tak ho rozhodne nemejte. Nekolik znamych mi rikaly, ze kdyz mely druhe dite tak si myslely, ze to bude dvakrat tolik prace, ale bylo to spis ctyrikrat vic. Samozrejme, ze jsou rady, ze maji dve a za nic by je nevymenily, ale je to  fuska. Smekam tem, kteri maji dve a vice deti, a maji harmonicky domov, kde jsou vsichni happy. Ale opravdu, mit jedinacka neni nic spatneho a neni to sobecke. Je to Vase volba.

0 0
možnosti
V

Vikina

15. 7. 2009 3:44
Inu, děvče,

je to Tvoje rozhodnutí, buď proto tak laskavá, a neotírej se o rozhodnutí jiných žen mít dětí více (a dokonce se plně věnovat svým mateřským povinnostem, to je totiž zásluha, nikoliv snížení ceny ženy). Jinak z jedináčka je větší šance, že z něj vyroste pacholek, než z případných dvou, neřku-li více dětí. Ostatně, on Ti to ten jedináček jednou dá pěkně vypapkat, to je jediná jistota, kterou už dneska máš.

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

15. 7. 2009 3:53
Re: Inu, děvče,

No tohle Viki, ze se nestydis, takhle generalizovat. Ja zase znam hodne rodin, kde nejmladsi dite je rozezrane az to boli, se na to divat. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik