Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

HonzaSoj

21. 8. 2009 15:43
Chápu to dobře?

Myslím si, že jde v první řadě o chování paní studované doktorky. U takovýho člověka by člověk předpokládal aspoň obstojně solidní jednání. Pokud někoho nechci zpět, tak to musím vědět už třeba před rokem nebo i před těma třema rokama a nedělat podraz měsíc před jejím nástupem zpět. O peníze určitě taky jde, mně by šlo o ně taky. Taky bych se nehtěl nechat vyhodit jen tak. Klidně ať ji propustí, ale s normálním odstupným. To by určitě vaše paní vzala, ne?

0 0
možnosti
G

Gmur

24. 8. 2009 13:31
Re: Chápu to dobře?

ona podle zakona nema jinou volbu. Musi cekat az ta maminka z dovolene prujde a pak s ni jednat. tedy ji dat vypoved. Snad to odstupny ma, alei takje to dost vysoka castka.

0 0
možnosti
K

kkk

21. 8. 2009 15:38
Už je Vám lépe?

Pane Karle je Vám ještě zle? Lékaře raději nehledejte. Po přečtení Vašeho článku se Vám jistě dostane pomoci lége artis, ale i tak si budete stěžovat.  Paní doktorka, stejně jako Vy, využívá možnosti  našich zákonů.  Na rozdíl od Vás nepíše blogy.

Přeji Vám aby i Vy jste se stal zaměstnavatelem, tedy boháčem.  Až se Vám vrátí paní  z MD, které nabídnete jiné podmínky, ale ty budou pro ni nepřijatelné a tak bude požadovat výpověď od Vás, jelikož dostane odstupné, jistě pochopíte.  Jen tak, za nic , vyhodíte cca 30 000 Kč .

U zaměstnavatelů jste sobě i své ženě udělal pěknou reklamu. Nikdo Vám nebude věřit, že budete mít jen jedináčka  a  že se situace nebude opakovat jinde znovu.

Budete asi dost závistiví. Na jižní  Moravě  v malém městečku je to běžné.

0 0
možnosti
G

Gmur

21. 8. 2009 13:49
chyba je nekde jinde

ta lekarka je povinna vzit do prace nekoho, kdo mel 4 roky (+/-) prestavku. naridili ji to politici. kdyz se ho chce zbavit, koneckoncu ma na to pravo, musi mu dat plat plus 3 mesicni platy. To je mozna dost tvrde. Ja bych ne jejim miste byt nechtela.

Pani po materske dovolene, tam ale vubec nemusi jit pracovat a najit si misto jinde. S klidem. Ale kvuli jmenovane nesmyslne ochrane to je prave problem.

0 0
možnosti
M

maxas

21. 8. 2009 0:45
lekarska hanba

pred 20ti a vice lety se casto rikavalo "no je to doktor mohl by to byt slusnej clovek" dnes je mnohem vystiznejsi "ano dokonce i mezi lekari se najdou slusni a poctivi lide. Pritel sarkasta obvykle dodava -bohuzel jsou oba dva mimo uzemi republiky.

Demokraticke pomery,  trzni mechanizmy a celkova moralni devastace spolecnosti se na lekarske profesi projevila snad nejvice ze vsech. Je to profese s obrovskou konpetenci, rozhoduje se oziti a nezuti druhych lidi, ale odpovednost  je minimalni,  snad jen pred vlastnim svedomim snad i kolegialni revnivosti. Clovek je tvor smrtelny tak co na tom jestli ted nebo potom. A je li svedomi ciste protoze nepouzivane a je li nasinec ateista jako vetsina lekaru neni co resit.V poradu verejnopravni televize bylo konstatovan odhad kriminalistu, ze asi 7 miliard rocne zrozpoctu farmaceutickych firem mizi v kapsach lekaru ruznymi cestami .Je to 25 000kc mesicne pro asi 25000 lekaru . Mzda za sizeni pojistoven a pacientu.

Pekne coz.        maxas  

0 0
možnosti
EK

brita

21. 8. 2009 9:12
Re: lekarska hanba

ale to máte jako v každém jiném povolání - ti slušní, o kterých se nepíše, protože to není zajímavé, doplácejí na taková hovádka, ať už je to řidič tramvaje, pošťák nebo učitel. U lékaře je to daleko citlivější, protože zasahuje do Vašeho soukromí víc než ostatní - s tramvajákem nemusíte řešit svoje hemeroidy. U lékařů je problém, že jsou v podstatě tržní službou a tak se k nám většinou chovají, ale z naší strany požadují nebetyčnou úctu. Většina z nich pláče, jak jsou špatně ohodnocení (moje paní obvodní umí vyúčtovat zákrok mně i pojišťovně) - tak ať jdou dělat něco jiného. Medicína je nejtěžší studium, takže určitě zvládnou dva tři jazyky a budou za vodou.

0 0
možnosti
W

Wendolene

20. 8. 2009 18:22
ME je zase spatne, jak se tady maze

Co bylo na mem prispevku tak spatneho? A prispevky jinych zmizely take.

Dovolila jsem si poznamenat, ze po letech stravenych v cizine opravdu ocenuji cesky system materske a rodicovske dovolene, kdy zena muze zustat doma a venovat se diteti v nejdulezitejsim veku ditete, tj. do tri let. Ovsem to, ze zamestnavatel musi cekat na pracovnici cele tri roky a drzet  ji misto, se mi zda prehnane. System by mel nastaven tak, ze si zena po MD, Rd hleda nove misto.  Jsou zeny, ktere po studiu jdou na 1 rok do prace, pote na materskou, chudak zamestnavatel musi drzet misto nekomu takovemu, kdyz jsou schopnejsi lide. Pokud je matka vracejici se z RD tak dobra ve sve praci, zamestnavatel ji urcite rad prijme zpet. V cizine je bezne, ze se stat nestara o matky, proste je to na vas. Chcete zustat doma? Dobre. Ale nikdo to neplati, natoz aby cekal s tri roky , az se ta zena vrati do prace.

V clanku je rec o zdravotni sestre, tudiz takova si najde novou praci lehce.

0 0
možnosti
EK

brita

21. 8. 2009 11:34
Tak si to tak neberte

smazali jenom mě za to nehezké oslovení, a tím pádem všechny odpovědi

0 0
možnosti
PM

kimos

20. 8. 2009 9:40
pokud vim, tak sester je nedostatek

proc si Vase zena nenajde jinou praci... tohle je ubohost.. sorry...

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

20. 8. 2009 13:52
Re: pokud vim, tak sester je nedostatek

Rv

0 0
možnosti
WS

wandering star

19. 8. 2009 17:35
pro britu

Že by to napsal jenom chlap? Omyl, jsem žena. Lidé se rozmnožují i v zemích, kde je mateřská dovolená minimální nebo žádná, a rozmnožují se dokonce víc než v ČR, tudíž délka mateřské na to vliv nemá. V ČR jsou ženy v reprodukčním věku v podstatě nezaměstnatelné, protože jakmile otěhotní, jsou nevyhoditelné a pro zaměstnavatele velkou přítěží, právě kvůli těmto přehnaným výhodám pro matky, jejichž břímě nese zaměstnavatel. Vůbec se nedivím lékařce na malém městě (nedělejme si iluze o tom, kolik si vydělá, proč myslíte, že lékaři z ČR utíkají?), že nechce zpátky sestru s malým dítětem, která s ním bude věčně doma. Lékařka si asi nemůže dovolit platit dalšího zaměstnance, aby se mohla spolehnout, že v ordinaci s ní vždycky někdo bude. Pokud se za měsíc rozhodnete zplodit dalšího potomka, bude paní doktorka muset celé tohle martyrium podstoupit znova. Mít děti je krásné, ale proč to má financovat a své živobytí tím ohrožovat úplně cizí člověk?

0 0
možnosti
B

bastianka

19. 8. 2009 12:52
já bych taky nechtěla

zpět pracovnici s malým děckem, bude pořád doma a jak zajistím provoz? ovšem poradila bych si jinak než paní doktor:-P

0 0
možnosti
WS

wandering star

19. 8. 2009 17:44
Re: já bych taky nechtěla

Taky mi není jasné, čeho ta dáma chce dosáhnout - tu práci už zjevně zpátky nedostane, a i kdyby dostala, opravdu by chtěla denně být někde, kde ji zjevně neradi vidí? Potíže lékařce dělat může, ale takové věci se mezi lékaři po okrese rychle roznesou, a potom už ji jako potížistku nevezmou ani uklízet. Nejlepší je si najít jinou práci, asi bude muset dojíždět, ale to je prostě cena za to, že byla 3 roky doma. Se školkou bude muset pomáhat manžel. Nebo se mohou přestěhovat do většího města, kde najdou práci oba. Dokud jsou všichni zdraví, je každý jiný problém prkotina.

0 0
možnosti
PV

Kylchap

19. 8. 2009 10:47
Pane autore,

tohle jsou jenom prkotiny. Hlavně, že si Vaše žena může užívat SVOBODY.

0 0
možnosti
WS

wandering star

19. 8. 2009 21:57
Re: Pane autore,

Hlavní je, že jsou všichni tři zdraví. Všechno ostatní jsou detaily, věřte mi.

0 0
možnosti
MC

Michaela Corleone

19. 8. 2009 10:35
přestupek paní doktorky

Vážený pane,

osobně nemám s inspektorátem práce zkušenost, to musím předeslat rovnou. Jsem si  jistá, že paní doktorka porušila zákon (zák.č. 251/2005 Sb.), a podle ust. § 15 odst. 2 písm a) jí hrozí pokuta až 300tis. (přestupek na úseku pracovní doby, nestanovila jednotlivým zaměstnancům pracovní dobu podle režimu jejich práce a nepřihlédla k potřebám zaměstnanců pečujících o děti...určitě by se dalo něco najít i jako porušení rovnosti zaměstnanců - pokud opravdu neupraví druhé sestře režim stejně).

Prostě na ni pošlete inspekci práce, i když z toho nic nebude, rozhodně to nebude paní doktorce příjemné.

0 0
možnosti
EK

brita

19. 8. 2009 10:46
Re: přestupek paní doktorky

moje řeč, viz dole. Pracovní spor bych s ní nevedla, je to dlouhé a nákladné a v podstatě to nic neřeší, protože spolu už stejně za takových podmínek nemohou. Pokud paní dá výpověď, přijde o peníze a další náklady budou na dojíždění za prací. Takže znepříjemnit život paní dr. a jejímu "právníkovi" (odhaduju tak studenta 3.ročníku, ti bývají nejchytřejší) je zcela na místě

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1857x
První pokus

Seznam rubrik