Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

Bucharovic

29. 5. 2009 11:46
Když už jsme u té gastrokultury

Tak onehdá jsem zašel s rodinkou na oběd do docela hezké, čisté restaurace a tam se ke mně přitočil chlápek mladšího věku v červeném tričku ,,Adidas" a džínách, pozdravil mě a povídá -,,Kam si račte sednout?" Obešel jsem ho, podíval se mu na zadek a teprve podle kasírtašky v zadní kapse kalhot jsem zjistil že jde o číšínka. Možná tam vařili dobře, možná uměli nosit deset talířů najednou a možná tam měli čisté záchody, ale já jsem mu odpověděl - ,,Ráčíme si sednout do jiné restaurace, tam, kde číšník vypadá jako číšník, a ne jako kluk z ulice"... Tak asi tak - když ,,bonton", tak na obou stranách! V.Kroupa

0 0
možnosti
MP

MarekP

29. 5. 2009 11:48
Re: Když už jsme u té gastrokultury

S tim samozrejme nelze nez souhlasit. Ale bohuzel i takove jsou a vzdycky to lezi na majiteli.

0 0
možnosti
ZH

Zuzu.mizu

29. 5. 2009 11:30
Co se týče těch telefonů

je to bohužel svatá pravda. Beru to z jiného pohledu, jsem na přepážce u pokladny a není vůbec žádná výjimka, že si někdo přijde vybrat peníze, telefonuje o životně důležitých věcech, jak jste se měli na víkendu, co Franta a pod. /za ním 5 lidí ve frontě/ a vůbec ho netrkne, aby si tyhle věci řešil jinde. Nebo ještě případy, kdy telefonující rázuje po hale a řve do telefonu jak na lesy, aby každý věděl jak je důležitej. Těhle lidí je z mého pohledu bohužel většina.:-)

0 0
možnosti
MP

MarekP

29. 5. 2009 11:51
Re: Co se týče těch telefonů

Vubec jsou ty mobily a jejich pouzivani nejvetsim dukazem naseho "buranstvi" a bezohlednosti.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

29. 5. 2009 11:05
Měl bych takový dotaz

není mi to zcela jasné. Jdu do restaurace a ženě přistrčím židli(to je samozřejmost). Když to ale udělá číšník , mám si současně sednout nebo čekat až ji přistrčí i mně? Dost často u toho váhám.

0 0
možnosti
T

tojsouveci2

29. 5. 2009 11:29
Re: Měl bych takový dotaz

Pokud židli přistrčí ženě číšník, tak vyčkejte. Po jeho odchodu žena vstane, přistrčí ji vám (tu židli) a až budete pohodlně sedět, tak se posadí i ona.:-)

0 0
možnosti

lubossula

29. 5. 2009 10:59
je ovsem

trestuhodne, ze ani vyhlasene restaurace a kavarny nepovazuji za samozrejme podavat ke kave sklenici vody. Paradoxne nekdy v podnicich na venkove ji dostanete.

0 0
možnosti
MP

MarekP

29. 5. 2009 11:50
Re: je ovsem

V restauracich to obvykle neni, ale v dobre kavarne by to pravidlem byt melo. Stribrny tacek, na nem kava, sklenice vody a pripadne dalsi "ingredience" (susenka, ubrousek na otreni ust...). :-)

0 0
možnosti
J

jirkaknop

29. 5. 2009 10:55
Hluk

Dost mi vadí,když některý host je výrazně hlučný. Nemyslím nějaké zasmání. Nejsem nějak cimprlich. Někdy si rád zajdu do "zaplivané" hospody a tam předpokládám hrubší chování. Ale vadí mi když někdo schválně zvedá hlas,aby na svoji pozornost upozornil (třeba právě úmyslně důležitým mobilním hovorem). Musím říct , že jsem jednou na Rybím trhu potkal Železného a tedy ten jak se předváděl! Schválně hodně nahlas objednával , aby bylo vidět , že vybral to nejdražší , potom se rozhlížel , jestli se mu všichni obdivují..

0 0
možnosti
T

tojsouveci2

29. 5. 2009 11:00
Re: Hluk

S tím souvisí i vyzvánění mobilních telefonů. S prominutím každý blbec se naučil změnit zvonění na jím oblíbenou písničku (to ještě jde) nebo na nějakou rádobyvtipnou průpovídku (a to je horšé). Telefon pak nechává "vyzvánět" déle, než kdyby opravdu vyzváněl jen proto, aby zřejmě pobavil zbytek restauracey.Mnohdy se ještě s přiblblým úsměvem rozhlížejí kolem sebe jako by čekali nadšené ovace, či uznalé poplácání po ramenou, jak nádherně jim jejich telefon oznamuje příchozí hovor ;-€

0 0
možnosti
T

tojsouveci2

29. 5. 2009 10:51
Ještě

Tak mě ještě napadla jedna věc nepřímo s tématem související. Už kolikrát jsem přemýšlel, když si dám smažený sýr s hranolkami, že by bylo daleko praktičtější (ale asi méně vzhlednější, kdyby byl na talíř položen nejdří sýr (ke straně a až potom nasypány hranolky. Protože když je na latíři kupa hranolek a na nich leží sýr, tak jedinou možností, jak ho začít porcovat máte tak, že ho krájíte na kraji talíře, tzn. v jeho nejnižším bodě. Pokud nestačil bvychladnout, tak po prvním zakrojení logicky vyteče do taliže a nahoře vám zbyde jen téměř prázdy trojobal ;-D

0 0
možnosti
MP

MarekP

29. 5. 2009 11:57
Re: Ještě

Je to sice mimo tema, ale mate pravdu. Nejlepsi vubec je, kdyz mate prilohu uplne zvlast, pridate si na talir kolik je potreba. Ale cisnik se pak vic nabeha a nanosi...;-)

0 0
možnosti
J

jirkaknop

29. 5. 2009 10:51
Měl bych jednu zkušenost z Francie

když jsou zde příspěvky o chování v cizině. Restaurace jsou tam třeba na oběd v centru doslova nabité k prasknutí. Poprvé,když jsem tam jel , a pár jich obešel , hledal jsem volný stůl a vždy byl někde uprostřed davu. potom mne to přestalo bavit a světe div se , normálně mne číšník posadil a všichni ochotně uvolnili cestu. V Čechách to je zoufalství , nikoho to nenapadne a kolikrát , když musím požádat o trochu místa , jsou to dost nenávistné pohledy. A to dokonce v kvalitních restauracích!

0 0
možnosti
T

tojsouveci2

29. 5. 2009 10:56
Re: Měl bych jednu zkušenost z Francie

Tomu se snažím vyhnout obědváním v atypickou hodinu.Po 10:00 vycházím na oběd. Má to několik výhod. Jsou všechna jídla, jsou prázdné restaurace, obsluha je ještě rychlá,čerstvá, ochotná a usměvavá, kolegové v práci mně v tu chvíli neotravují a jelikož vycházejí na oběd až po mém návratu do práce, tak opět neotravují...;-D

0 0
možnosti
MP

MarekP

29. 5. 2009 10:16
Jsem rad...

... ze jsem vyvolal diskusi. Jen tak dal, piste dalsi podnety.

0 0
možnosti
T

tojsouveci2

29. 5. 2009 9:52
A ještě

Velice otravní jsou "škrábači". To jsou lidé, kteří nechjtějí na talíři zanechat ani zlomek jídla a mají pocit, že dalším a dalším škrábáním talíře z toho vymáčknou ještě jednu kapku omáčky. To je fakt protivné. Otravné je také neustále "mlácení" vidličkou či nožem do talíře během jídla, na což si někteří také potrpí.

No a s čím nelze asi nic udělat je to, že je mně docela nepříjemné, když je restaurace plná a k mému stolu si přisedne někdo další. Objedná si jídlo, já jím a on mně kouká do talíře. Já vím, če čeká, že se nudí, ale do talíře nebo do huby koukat nemusí. Podobně se chovají i lidé, kteří si přijdou koupit jídlo do ešusů. Postaví se u baru, podají kastrůlky a objednají si. A pak čumí, čumí a čumí. 8-o

0 0
možnosti

oldiess

29. 5. 2009 10:01
Re: A ještě

Není nic jednoduššího než říct, že čekáte ještě spoečnost ;-D

0 0
možnosti
T

tojsouveci2

29. 5. 2009 9:46
Docela jo

Docela je to napsáno přijatelně.

Jen k bodu 4. V restauraci, kam chodím denně na oběd je běžně prováděno i mnou, že pokud zrovna vejdu a od "mého" stolu někdo vstává, tak zpomalím a sednu si k němu i když není uklizený. A dělají to i další hosté. Prostě všechny stoly v restauraci nejsou stejné a tento je prostě jasně nejoblíbenější. Je prostě na správném místě a i když bude restaurace prázná, tak téměř každý zamíří vždy k tomuto stolu. :-)

0 0
možnosti
MP

MarekP

29. 5. 2009 10:01
Re: Docela jo

To lze samozrejme pochopit. Pokud je restaurace plna, pak je to samozrejme (ale ja tu mluvim o prazdne restauraci.) A take pokud mate oblibeny stul a jste stamgast. Pak i cisnik jiste chape. Tento bod je jinak spise k pobaveni, nijak moc me to nevadi, protoze je to spis na tech hostech jesli jim nevadi sedet u neporadku, tak prosim. Proti gustu zadny disputat. Ale je to opravdu casty fenomen a skoro by stal za seriozni vyzkum. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik