Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Cocik

3. 11. 2010 18:49
ale no tak (2)

Priznam se, ze jsem take nebyl z designu a provedeni ceskeho pavilonu buhvijak nadseny (to je mozna hodne slabe slovo), ale zkusmo jsem provedl anketu mezi nekolika desitkami cinskych pratel a jim se pavilon hodne libil, dokonce byli schopni vyjmenovat i dost expozic, coz u pavilonu jinych zemi nedokazali (nejsem guma, takze jsem si overoval, jestli to nerikaji jen tak). Cina je proste v mnoha vecech jina a evidentne se povedlo zaujmout zdejsi mentalitu hlavne interaktivnimi expozicemi (mozaiky, letadlo, Karluv most). JInak pokazde, kdy jsem se byl na Expu podivat, tak byla pred ceskym pavilonem slusna fronta (lamala se az za roh a koncila skoro az u vychodu, tj. odhadem na 30 minut). Proto bych byl s tim negativnim hodnocenim hodne opatrny - podle meho nazoru se v ramci moznosti povedl celkem dobry vysledek.

0 0
možnosti
LC

Cocik

3. 11. 2010 18:43
ale no tak

V Sanghaji uz nekolik let ziju a v ceskem pavilonu na Expu jsem byl nekolikrat (a to i pred oficialnim otevrenim). Rad bych proto poopravil par nepresnosti z clanku, ktere prameni zrejme z nedostatecne zkusenosti autorky se zdejsim prostredim. Ceny obcerstveni v ceske restauraci byly naprosto srovnatelne s tim, co vas zde v Sanghaji stoji srovnatelne porce nemecke ci rakouske kuchyne v restauracich (srovnavat to s cenami lokalnich cinskych potravin je dost nefer - je to stejne jako srovnavat ceny nejlevnejsich uzenin z Tesca s dovezenymi italskymi originaly). K cene toceneho piva bych rekl snad jenom to, ze kdyz pujdu ted na lahvovy Budvar do obycejneho baru, co mam vedle baraku, tak me bude stat tretinka jeste vic nez stal toceny pullitr na Expu.

0 0
možnosti
LC

Cocik

3. 11. 2010 18:55
Re: ale no tak

Omlouvam se, udelal jsem z autora clanku zenu. Holt je videt, ze uz jsou skoro dve rano :-)

0 0
možnosti
RH

Rudolf Havlík

3. 11. 2010 18:32
jet do shanghaje

na expo mi prijde jako pustit si grand canyon na webkameru:) ale mozna tahle papundeklova zabava za miliony je neco, co nas doopravdy zajima. a vsude kolem stoji cely svet. zvlastni, zvlastni, zvlastni svet:)

0 0
možnosti
K

Kimmy

3. 11. 2010 16:45
Mne taky ne

Naprosto sdilim Vas dojem, pavilon jsem navstivila v cervnu a dojem byl dost chudy - ve VIP salonku byli videt kravataci, jak popijeji Plzen, ale hostesku aby jeden pohledal. Promitani nekolika vecernicku soucasne beze zvuku byla pekna hovadina a popis k funkci zlate kapky jsem musela cist nekolikrat...

Presne jak pisete - o kvalite pavilonu velice spolehlive vypovidala fronta...

Taky me matou ty oslavne ody a nejaka stribrna medaile za design - vysvetluji si to kategorii C, kde asi Cesi soutezili s Turmenistanem a spol.

V ceske restauraci jsem si nejlepe popovidala s Cinankou, ktera zila kdysi v Praze,  cesky personal nejaci 'krajani' naprosto nezajimali.. radeji se zabyval hihnajicimi cinskymi servirkami...

0 0
možnosti
J

jaromirkafka

3. 11. 2010 15:55
doplnění

...jen pro doplnění případných nesrovnalostí. Jídlo na výstavišti stálo průměrně 80-100,-Kč za polévku, nápoj a hlavní chod, který byl povětšinou velice bohatý. Co se týče pavilonů okolních zemí, jako bylo Maďarsko, Slovensko atd., byla úroveň opravdu nižší, ale pokud se chválíme, že jsme nejlepší, tak bychom měli být a ne poukazovat na vítězství ve své třídě. Cenu za pavilon z nedávné doby jsme totiž nezískali kompletně, ale v kategorii pavilonů do 2000m2, které provozovaly země sakramentsky jiného ražení. Ale to my češi velice dobře umíme, najít si to svoje malé vítězství a k A neříct B. To je jako uvedení Škody Favorit na trh a vyhlášením jednoho z nejlepšách vozů ve své kategorii, ale že nikdo už neuvede o jakou kategorii se jedná je věc druhotná. A abych nezapomněl. Na EXPO jsem nejel za účelem pomluvit Český pavilon, ale podívat se mimochodem na tu pýchu, na kterou jsem chtěl být jako Čech náležitě hrdý.

PS: Hokejové hry kolem pavilonu jsem skutečně žádné neviděl... :-(

0 0
možnosti
R

Roman35x

3. 11. 2010 13:54
To by mě zajímalo,

kterému Čechovi stojí za to letět přes půlku planety na světovou výstavu, aby si prohlédl pavilon své země, když všude okolo jsou pro něj pavilony z exotických zemí které rozhodně lákají k návštěvě našince daleko víc. Nechci vám sahat do svědomí, ale nebyl základ toho článku napsán daleko dřív něž jste se do Číny vůbec dopravil? Jelikož náš pavilon získal několik ocenění (a to i nejvyšších) od pořádající země, pak se spíš můj názor na náš pavilon shoduje víc s tím, chcete-li oficiálním, prezentovaným v našich médiích, než s tím vaším který není ani doplněn obrázky. Nehledě na to že výstava je především určena pro zahraniční návštěvníky, 90% z nich byli Číňani, takže doopravdy je pro mě podstatnější jestli se tvůrci pavilonu strefili do noty jim a né vám.

0 0
možnosti
MB

buxus

3. 11. 2010 14:04
Re: To by mě zajímalo,

Tak asi málokomu - ať Číňanovi, nebo Čechovi - se někdo strefí do noty předraženou restaurací s arogantním personálem. Propagovat českou kuchyni ve světě tak, že na ni napálím nesmyslné ceny a vedení restaurace svěřím hulvátům, kteří se radují z nedostatku hostů - je dost špatný nápad. Ta ocenění si asi náš pavilón zasloužil, ale možná by jich bylo i víc, kdyby restaurace byla nabitá a lidi se tam rvali o místa. Nakonec z vyšších tržeb v rozumné cenové úrovni by byl i ten zisk vyšší.

0 0
možnosti
B

beachside

3. 11. 2010 13:40
už dlouho

jsem se takhle nezasmál,jak nás naši představitelé a novináři oblbují.A je to vlastně k smíchu?

0 0
možnosti
L

laduk

3. 11. 2010 13:34
takový děs to není

Ve srovnání s obdobnými zeměmi jako jsou Maďarsko, Slovensko, Rakousko jsme si vedli docela dobře. Jen zezačátku o našich obrovských úspěších někdo lhal do médií a ta to papouškovala, realita vás asi zaskočila. Jedna věc se shodou náhod povedla a sice ty puky na fasádě a hokejové hry postavené okolo pavilonu, které Číňani stále hráli. Stali jsme se mistry světa, jiná věc je, jestli Číňani vědí, že se nějaké MS odehrálo.

0 0
možnosti
S

seelen

3. 11. 2010 13:31
Potěmkinova vesnice

podobný halas jak naše předsednictví po kterém ani pes neštěkne!!

0 0
možnosti
MB

buxus

3. 11. 2010 13:01
Jestli mne něco dokáže spolehlivě naštvat

.. tak to jsou manýry českých pinglů. Typické přehlížení, nebo naopak pozorování hosta přísným pohledem bez úsměvu, dávání najevo, že dotyčný je nucen obsluhovat někoho hluboko pod jeho úrovní, vyškrtávání jídel z jídelníčku před nosem hostovi, který si právě z neproškrtaného menu vybral, úroveň obsluhy neodpovídající předraženým cenám, atd. Když jsem se ptal jednoho majitele restaurace, jak tohle 20 let po skončení totáče možné, řekl mi, že nejsou lidi. Nikdo to nechce dělat za ty peníze a konkurence je tak veliká, že moc platy zdvihnout nemůže.

Což asi ale případ naší restaurace na EXPU nebude.

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik