Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Host8

18. 3. 2011 10:08
Třetí vlna tunelování

Pokud zastánce důchodové reformy nepřesvědčí fakta typu, že mohou tyto fondy hospodařit s mínusem, budou vydány napospas vývoji na finančním trhu a krachu /viz nedávný vývoj USA/ a část prostředků pohltí fondy  a inflace, tak by jim snad mohlo být dostatečným varováním odpor dvou bývalých premiérů. Václav Klaus taktně říká ne navržené reformě  a Miloš Zeman ze své nyní již nezávislé pozice otevřeně mluví o třetí vlně tunelování. První podníky, druhá banky a nyní důchodová reforma.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

18. 3. 2011 11:43
Re: Třetí vlna tunelování

To bývalí premiéři jsou prima.  Ovšem i oni (Klaus v době svého vládnutí, Zeman před ním) hovořili o nezbytnosti reformy.  Jakpak měla vypadat? Nevzpomínáte si? No přesně tak, jak ta dnešní vypadá (pravda - je značně okleštěná, aby se vyhovělo všem). Jediný rozdíl je, že v době, kdy oni krákali svá moudra (avšak byli impotentní udělat cokoliv) bylo možné reformu hradit z privatizačních příjmů.  Ty ovšem za jejich vlády mizeli.

Oba jsou tedy klasickými kritiky: Hlásají, jak by to byli bývali udělali, kdyby to uměli (případně kdyby k tomu měli odvahu).

0 0
možnosti
VH

Stará kára

17. 3. 2011 20:44
Možná jste dost nevšímavý

Ale ta diskuze (zatím k ničemu nevedla) trvá nejméně 7 let. Před těmi sedmi lety totiž Bezděkova komise vypracovala své první návrhy. Ne nepodobné současným návrhům koalice (pravda - z politických důvodů dosti okleštěným, ale skoro původním).

S návrhy byl "demokratickými stranami" vysloven souhlas. Už se téměř podepisovalo memorandum. Jenže ..... bylo před volbami a pan Paroubek chtěl vládnout s Marťany. A Marťané nesouhlasili. Přece si je nerozhází. Tak couvnul.  A od té doby se diskutuje (jen diskutuje). Pořád o prakticky stejném postupu, stejných výchozích předpokladech a stejných přiblblých lžích, že je dost času.

J a k   d l o u h o    d o p o r u č u j e t e    j e š t ě   d i s k u t o v a t?  Přesněji: jak dlouho si mají ještě někteří hřát polívčičku na úkor "obyčejných lidí"???

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik