Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Jana Kolářová

6. 4. 2010 14:55
antikarma

Pane Věříši, já mám obavu, že špatně chápete podstatu problému. Zmíněný Den D jsem viděla, ostatně se dívám vždycky, je to bezva pořad. Ondřej Bartoš si tam dal výslovnou podmínku, že do toho půjde za předpokladu, že Váš nástroj bude patentovatelný v USA. To byla ta první podmínka, ostatní je podružné. 750 tisíc korun na patent v USA byste už řešit nemusel, protože pokud by to patentovatelné bylo, jistě by ten náklad (je-li tak vysoký, nevím) investor rád pokryl, pokud by měl spočítáno, že se mu to dál vyplatí.

Protože to v USA patentovatelné nebylo, museli investoři odstoupit, protože to byla základní podmínka. Pokud vím, přesto jste dostal nabídku na výhradní zastupování amerického výrobce, jehož výrobek byste mohl distribuovat tady - to jste odmítl, opravdu nechápu, proč.

Dál je zbytečné si stěžovat - investor splnil to, co slíbil před kamerou - že do toho

0 0
možnosti
JS

Jana Kolářová

6. 4. 2010 14:55
Re: antikarma

půjde, bude-li to patentovatelné v USA. To není a Vy teď jen hledáte vinu všude okolo.

Mimochodem - lichvářská investice či jak jste to nazval - to mluví samo za sebe. Soukromý investor není erár, NEMŮŽE jít do toho, co se mu nevyplatí, protože by to musel dotovat a to už pak není investice, ale charita. Předpokládám, že takhle jednoduché pravdy se učí na obchodní akademii patnáctileté děti v prvním ročníku... 8-o JK

0 0
možnosti
JF

honzaf

6. 4. 2010 11:06
Kombinace nástrojů

Jestli tomu dobře rozumím, v USA existuje jakýsi kříženec lžíce a vidličky, zatímco pan Věříš přišel s kombinací vidličky a nože. Nevím ale, jestli je možné patentovat obyčejnou kombinaci dvou zcela běžných jídelních nástrojů, vynalezených dávno v prehistorii.

0 0
možnosti
W

Wolf778

6. 4. 2010 11:02
Lichvářská investice?

Zajímalo by mě, co si pod takovým termínem představujete. 50:50 mi jako lichvářská investice nepřijde, zvlášť když jste neměl vlastně vůbec zajištěný prodej. Podle mě se investorům obecně zdá být tento český trh příliš malý a šli do toho jen s vidinou velkých zahraničních trhů. Když se ukázalo, že v zahraničí to nebude tak jednoduché, protože už tam nějaký podobný výrobek je patentován, ztratili zájem. Možná udělali hloupost, když říkáte, že ten výrobek je zcela odlišný, možná jste je měl o té odlišnosti lépe přesvědčit nebo možná jen vědí o patentových sporech více než Vy.

 

Nenechte se odradit, na ten 200tisícový český trh nepotřebujete Bartoše nebo Okamuru. 300 tisíc dáte dohromady s kdekým a šikovného prodejce snad také nakonec najdete. Patent pro ČR máte, tak jen směle do toho.

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

6. 4. 2010 10:46
Jenom pro zajimavost - v cem se vlastne lisi ten patent..

..z roku 1896?

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik