Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

korzár

6. 1. 2011 11:32
Vážený pane doktore,

jestli se Vám nelíbí Vaše práce (spíše zaměstnání) nebo platové podmínky v zaměstnání, měl jste (jako každý jiný zaměstnanec) už dávno možnost odejít jinam nebo změnit profesi. Nátlaky formou hromadných výpovědí jsou ranami pod pás zaměstnavatelům a ti by také podle toho s Vámi měli jednat. Každý je nahraditelný, i když si mnozí myslí opak. Připomenu tuším rok 1981, kdy podobně začali stávkovat letoví dispečeři v USA za zvýšení platů s tím, že "jsou nenahraditelní" a že "bez nich bude ohrožena bezpečnost cestujících". Reagan udělal tenkrát jedinou správnou věc - vyzval je k okamžitému návratu a ty, kteří neuposlechli, nahradil vojenskými dispečery a stávkující jednoduše a navždy vyrazil a už si v branži neškrtli. Totéž bych radil ministru zdravotnictví a Vy si to, vážený pane doktore, přeberte jak chcete. [>-]

0 0
možnosti
TF

231

6. 1. 2011 14:20
Re: Vážený pane doktore,

Jako že by ministr mel do nemocnic navelet 4000 armádních doktorů?

P.S. nespadaji armadni doktori tak trochu pod ministra obrany?

0 0
možnosti
S

stedrik

5. 1. 2011 23:23
radši už běžte

nebo vás lidi budou za ty hranice hnát klackem. Specielně u vás na Bulovce ležel můj táta měsíc a nebyli jste schopný poznat, že má otravu krve, to zjistili až v jiný nemocnici a už bylo pozdě. Uvědomte si konečně, že jediný doktoři jsou ve vojenský a vás ostatní by s úspěchem nahradil kdekterej veterinář. Tolik k vaši odbornosti o IQ psát radši ani nebudu. Přepočítávat plat zedníka a lékaře takovým způsobem může jedině Macura ze sklepení lihovýho domu pod vlivem  zkvašeného bramborovýho škrobu;-€

0 0
možnosti
SHI

sir Humprey II.

6. 1. 2011 0:32
Re: radši už běžte

R^

0 0
možnosti
MF

falm

5. 1. 2011 22:59
Nemocnice na Bulovce

měla být rozehnána a reformována už dávno. Mezi pražskými nemocnicemi má zdaleka nejhorší pověst; o hygieně a bacilonosnosti prostředí kolují mezi lidmi pověsti a fámy...

Hlavně, že páni doktoři by chtěli furt jen hrabat. Za to, co mi předvedli při mé návštěvě před půlrokem na pohotvosti, bych jim nezaplatil ani slanou vodu. Totální nezájem o pacienta, vyšetření jen aby se neřeklo, hlavní zájem doktora, vykecávat se se setřičkami a komunikace s pacientem na půl huby.

Ať jdou. Třeba na jejich místo konečně přijdou pořádní lidi, kteří si budou vážit své práce.

0 0
možnosti
AS

a_j_a

5. 1. 2011 23:30
Re: Nemocnice na Bulovce

a kde se ti noví vezmou??? rozmnoží se snad ti zbylí pučením?? ;-D

0 0
možnosti
JD

Jirka2

5. 1. 2011 22:13
Vážený paně doktore,

patrně sám nevíte co chcete. Píšete, že vám jde o systémové změny, přitom hlavní argument byl zvýšení platů min. 50000 - 70000 Kč. Můžete mi, prosím, vysvětlit, proč by někdo, pouze proto, že má titul MUDr. měl mít 50000?

0 0
možnosti
SF

Stary Fafa

5. 1. 2011 22:41
Jirko,

rozhodne ne jenom kvuli titulu. Ale nemocnicni doktori, zvlaste ve fakultkach jsou de facto statnimi zamestnanci, stejne jako treba ucitelky v materskych skolech nebo soudci. Ucitelelky  v materskych skolach maji minimum 20,000, soudci prumer 84,000.Kde by tedy podle Vas v tehle skale mel byt prumerny plat atestovaneho doktora?  

0 0
možnosti
V

vindalooo

5. 1. 2011 21:50
Jen si bezte, nikdo vas nedrzi...

Treba takovy Slovensko je plny doktoru, ktery se na vase mista radi presunou. Ale nezapomente se stavit na ministerstvu financi zaplatit vase vzdelani, to by umel kazdej, brat plnejma hrstma a kdyz je cas splacet, vzit kramle.Rv

0 0
možnosti
AS

a_j_a

5. 1. 2011 23:40
Re: Jen si bezte, nikdo vas nedrzi...

to je skvělej nápad!! svatá prostoto 8-o8-o

0 0
možnosti
L

lucasmiki

5. 1. 2011 21:27
doržte se kolegové!

mediální masáž je a bude ještě odporná! Ale jen už z toho,že výhružky střídají prosby a kaastrofické plány zase uklidňování populace- to vše svědčí o účinnosti akce!!

0 0
možnosti
VH

Stará kára

5. 1. 2011 22:30
NIKOLIV

Nikoliv.   Zvýšené úsilí odborů, komory i blogerů naopak svědčí o blížícím se krachu ochotnického divadla s odchody.  Pročpak autor (a jeho kolegyně) cítí potřebu nám něco psát. Snad mají dost starostí navázat kontakty v ostatních zemích EU.  Určitě zaměstnání nenajdou ze dne na den.

Že by se toho zalekli?   Možná to už zkoušeli. Nebo si alespoň zjišťovali podmínky.

Kdo dá výpověď a nemá zajištěno zaměstnání, je buď hazardér, nebo blb či (a to je myslím tento případ) Kašpar.

0 0
možnosti
VB

silný kuřák

5. 1. 2011 20:38
Domnívám se,

že problém odchodu lékařů z FN se zcela vymkl jakémukoli obyčejnému řešení. Tak jak je u nás poslední dobou zvykem, situace se vyhrotila tak, že lze těžko nalézt dohodu. Teď jde o vítězství, třeba Pyrrhovo. Jsem smutný, když primitiv, který netuší ani, že má dvě ledviny, posílá lékaře někam a zrovna tak mě mrzí, že ve společnosti převládl názor, že doktorům jde jenom o prachy. V takové době má vystoupit ministr a svou mocí úřední a svým úřadem má situaci zklidnit a řešit. Jenže, bohužel, pan ministr se svými postoji a prohlášeními stal jednou válečnickou stranou a nyní těžko bude hledat rovinu, kde by ho obě strany mohly brát jako důvěryhodného arbitra.

Přiznávám, že nejsem znalec v oboru, takže nevím, jaké jsou přesné cíle doktorů, ani co může mít v rukávu státní moc - a ani netoužím po tom, vydávat kategorická stanoviska. Jen si myslím, že obecně vzato, lékaři patří mezi intelektuální elitu a nemělo by se s nimi zacházet jako s nějakými veksláky či taxikáři.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

5. 1. 2011 21:00
Re: Domnívám se,

Ministr byl od začátku postavený na opačnou stranu než lékaři, o to se LOK postaral. Pochopte, že se jedná o nátlak na vládu a ministr zdravotnictví nemůže stát na jiné straně než na straně vlády, jejímž je členem. :-/

-

Pravda je, že se problémy zdravotnictví příliš dlouho neřešily. A pravda je, že se neřešily kvůli oběma stranám - žádné řešení by totiž nevyhovovalo všem. Nyní je situace vyhrocená a nějaká změna je nevyhnutelná. Rovnováha byla narušena a než se nastaví nová, bude to bolet. Pacienty i lékaře. A není vůbec jisté, že nová rovnováha se bude lékařům nebo pacientům líbit. 

-

Opravdové řešení totiž spočívá pouze v privatizaci. Náš stát nemůže dlouhodobě financovat zdravotnictví, ve kterém se budou mít lékaři jako v Německu.

0 0
možnosti
V

VN63

5. 1. 2011 20:29
Jste opravdu chudáci

0 0
možnosti
V

vaclavka

5. 1. 2011 19:54
Hlavu vzhůru!

Konec hrbení, přizdisráčství, jste vysokoškolsky vzdělaní lidé, vaše práce je potrebná, v této společnosti máte nezastupitelné místo a kdo tvrdí opak, je hlupák. Vydržte a nic si nedělejte ze všech těchto plků a žvástů...je to sice nepříjemné, číst o sobě, že jste vyděrači, ale  je to otravné asi jen jako bzukot komárů - teda nic relevantního. Ani vláda zatím nic než bzučení, lži a polopravdy nepředvedla. Nemáte se čeho bát! Naopak, všichni se bojí toho, že opravdu odejdete a tenhle socialistický bordýlek s péčí za hubičku skončí.

0 0
možnosti
MH

BjBe

5. 1. 2011 20:05
Re: Hlavu vzhůru!

Aby Vás potom za rok nestál rohlík v obchodě 12Kč kus.

0 0
možnosti
MW

Hegemon

5. 1. 2011 19:38
Těším

se, až odejdete. Opravdu ano. Jen jsem zvědav co budete dělat na uřadu práce, nebo hned sbalíte kufr ? Co budete dělat až Vás na uřadu pošlou zpět do stejné nemocnice ? Vy odmítnete ? Sbohem dávky atd. Myslíte jen na to, že tímto nátlakem dostanete prachy, ale nepřemýšlíte co když ne. Je škoda, že jste začali se mzdou, kdyby to byla reforma , kdyby to byla oznámení kde a co je špatně...jenže to smrdí praci. Chápu. 3800 z 16 000 není závratné číslo. Bulovka konec ? Většina pražanu zajásá.

0 0
možnosti