Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Brundi

11. 8. 2011 11:04
Nejsem cynik ani nijak otrla,

ale tak jak to bylo popsano, mi prijde, ze vlastne zadne velke selhani ze strany zdravotniku nevzniklo, jen vase kojenim rozjitrele hormony zapracovaly a pomohly vzniknout tomuto emocionalnimu vylevu.

1 0
možnosti
LS

prochlorperazin

11. 8. 2011 10:44
Problém je

v tom, že lékař není motivován penězi přímo od pacienta, není placen za kvalitu svých služeb. Je to stejné, jako v kterékoli jiné profesi - lepší motivace = lépe odvedená práce. Ne každý bere svou práci jako poslání a nevadí mu brát neodpovídající plat. A zatím od lékařů se očekává, že tak budou svou práci brát. A proč by měli? Jsou to lidi, jako my. Mají právo na to být občas unavení a nevrlí. Když je na vás hnusná úřednice, tak vás to taky naštve, ale u těch doktorů to považujete za něco naprosto nekorektního nebo co.

Podotýkám - nejsem lékař, a mnohokrát se mi stalo, že se ke mně lékaři nechovali zrovna košer a že mě to taky v tu chvíli naštvalo a mrzelo mě to (zvlášť když je vám blbě, tak arogance druhých moc nepřidá).

1 0
možnosti
H

havran55

11. 8. 2011 11:33
Re: Problém je

Problém je, že vůbec nechápu proč Vy a řada dalších v tomto případě diskutují o lékařích. Tady přeci vůbec nešlo o medicínský problém a lékaře, ale váznoucí organizaci, vyplývající nejspíše z nedostatku patřičného personálu a kapacit přepravní služby. Tím vůbec neomlouvám nedostatek empatie personálu, ale ono je asi opravdu těžké 4 hodiny někoho chlácholit a hlídat, pokud má ještě jinou práci. Otázkou je, proč s podobným pacientem (podobně jako s předškolním dítětem) není žádný doprovod?? Ať už z rodiny nebo vysílajícího sociálního ústavu? Rád bych také veřejnosti připomněl, že v západních státech (se kterými nás mnozí srovnávají) existuje mimo jiné institut dobrovolníků - často matek na mateřské či v domácnosti a pod. - kteří mohou poskytnout právě v takovýchto případech neocenitelnou pomoc. Bohužel to však české nespokojené občany vůbec nenapadá.

0 0
možnosti
B

basata

11. 8. 2011 9:19
Osvěčeno v praxi...

Staří lidé se často chovají jako malé děti a proto je třeba se k nim chovat podle toho a být dostatečně přísný.Je to zaručená a doporučovaná metoda.Autorka zjevně hraje na city,silně přibarvený příběh.

0 0
možnosti
PV

grimosa

11. 8. 2011 0:19
v porovnání s vyspělými státy

naše zdravotnictví není špatné, v žebříčku WHO jsme dokonce předstihli USA. Problém je přesně to co je popsáno v tomto blogu, někteří lékaři si myslí, že jsou oni, pak dlouho nic a potom ostatní lidé. To je naprostý rozdíl oproti třeba německu kde sice dostanete tu samou péči(viz třeba porovnání v reportáži obč. juda) ale nepřipadáte si jako byste lékaře obtěžoval.

0 0
možnosti
JC

A.C.Dupin

11. 8. 2011 0:27
Re: v porovnání s vyspělými státy

Jestli ono to nebude tím, že v Německu je na jeden úvazek jeden lékař, zatímco u nás je jeden nemocniční lékař zhruba na jeden a půl úvazku. Nebo jestli ono to nebude tím, že se Němci v noci necourají na pohotovost s banalitami, které si již několik dní hýčkají, ale dříve se jim nechtělo. Nebo jestli to nebude tím, že Němci mají podstatně víc středního zdravotnického personálu. Nebo jestli to nebude tím, že Němci na rozdíl od vás a vám podobných nepokládají lékaře za své sluhy a v zásadě podřadné tvory, ale sami se chovají přiměřeně zdvořile. Když mě týden nemytý dvacetiletý fracek tyká, oslovuje mě "vole" a dělá nepořádek, tak se k němu rozhodně nebudu chovat s přehnanou zdvořilostí.

0 0
možnosti
O

o.kostal

10. 8. 2011 23:26
Tohle bych dal jako

povinnou cetbu vsem obhajcum a rodinnym prislusnikum zdravotnickeho personalu a lekaru.

0 0
možnosti
JC

A.C.Dupin

10. 8. 2011 23:55
Re: Tohle bych dal jako

Raději nic nedoporučuj, zejména když jsi asi nedočetl ani bestseller druhých tříd: Vítek jede do Prahy.

0 0
možnosti
N

notordluhousek

10. 8. 2011 22:49
toto by urcite vyresilo zvyseni poplatku

za recept, za navstevu u lekare, za pohotovost a pobyt. protoze to je nejlepsi system na vse, protoze se lidi chodi jen tak z nudy vylehavat a pokrikovat na personal co ma narocnejsi veci na starosti. a jeste kazdy zakrok oznacit za nadstandart a hezky at se cvaka na drevo. pak urcite nebudete svedkem podobnych situaci (teda pokud nenavstivite nove vznikle lecitele a kovare a jine zastupce cechu medicinskopodobneho)

0 0
možnosti
I

island

10. 8. 2011 22:19
???

a copak asi nezbedný zdravotnický personál dělal, že by se věnoval dalším pacientům? domnívám se, že problém není až tak v lidech, ale v systému a pravidlech hry, které bohužel neurčují ani pacienti ani lékaři ani sestry! víc peněz v systému = více péče, více zdravotníků, více rychlejší péče atp., a myslím tím více peněz do provozu zdravotnických zařízení! fascinuje mě, jak se z někoho po pár minutách strávených v čekárně na ambulanci stane znalec oboru.

a zajímal by mě názor pisatelky v situaci, kdyby sestry a lékaři přestali ošetřovat ostatní pacienty a sedli si k zmíněným dámám do čekárny, drželi je za ruce a čekali společně na sanitku??? to by asi tento článek byl podán v úplně jiném duch, že!:-/

1 0
možnosti
O

o.kostal

10. 8. 2011 23:29
Re: ???

tohle neni o penezich.

tohle je o lidech.

nalej tam vice penez a jedine ceho dosahnes je jeste vetsi koruopce a jeste vetsi arogance.

nic vic.

0 0
možnosti
JC

A.C.Dupin

10. 8. 2011 22:04
Sobectví?

A není sobectvím spíše chování rodinných příslušníků oněch babiček, že nejsou schopni zajistit ani dopravu do nemocnice? Vozidel na neakutní dopravu nemocných je totiž poměrně málo a - věřte tomu nebo ne - jsme jednou z mála zemí, kde je tato služba placena z veřejného zdravotního pojištění. A zdravotní personál se skutečně nemůže věnovat všem pacientům na chodě, i tak jich je navzdory lžím vlády minimum.

Obviňovat jakkoliv zaměstnance příslušné nemocnice je pouze projevem hlouposti a naprostého nepochopení. To je jako obviňovat prodavače za to, že nemá housku za desetník, řezníka za to, že nemá vegetariánské jitrnice, nebo třeba řidiče autobusu za to, že nejezdí přes Horní Dolní nad Svitavou.

0 0
možnosti
2

2011neznam

10. 8. 2011 19:17
A jaké vlastně bylo řešení?

Sestra měla zavolat doktora zavřít ordinaci a sednout si k těm paním dokud nepřijede odvoz? Co jste si vlastně představovala, že se má stát?

1 0
možnosti
R

Rikitin

10. 8. 2011 20:24
Re: A jaké vlastně bylo řešení?

Toto může napsat akorát arogantní osel !!! Kdyby tam ležela tvoje babička ... jaké by to bylo ?? Dvořáku Dvořáku ... dobře ti vaši dali jméno !

1 0
možnosti
E

Escoto

10. 8. 2011 19:11
Tady musím souhlasit...

... jako sociální pracovník jsem v rámci odborné praxe odloužil 15 dní v hospici. Za těch 15 x 8 hodin jsem neuvěřitelným způsobem zcyničtěl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 779
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1847x
První pokus

Seznam rubrik