Zprofanovaný duel

v podání a režii Mladé Fronty, který se uskutečnil v úterý 22. ledna, od 16:30 do 18:00 v Ballingově sále Národní technické knihovny v Praze jasně ukázal, že byl zaplacený a byl na podporu K.Schwanzerberga. Nebyl demokratický a nezávislý, jak  by měl být.

     Otázky pro kandidáty byly účelové, se snahou poškodit co nejvíce Miloše Zemana a naopak vyzdvihnout  

úsilí Karla Johannes   Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena von und zu Schwarzenberga o snahu a starost o český národ. A ani se tomu nedivím. Mladá fronta, která bývala deníkem ÚV SSM, nemůže být nezávislá, musí být zase poplatná tomu, kdo právě vládne, tak jako kdysi před rokem 1989. Horší je, že v současnosti hrají svou roli i peníze, což tehdy nebylo.

     Bylo to až do očí bijící, jak se snaží o podporu Karlu Schwarzenbergovi., který prohlašuje, že Benešovy dekrety už neplatí a že tehdejší vláda v čele s Benešem by měla být souzen v Haagu, kde se soudí váleční zločinci. Kdo je na pochybách, může si v archivu ČT vyhledat a pustit záznam z toho duelu, kde se Schwarzenberg k tomu vyjadřuje.  Jeho podpora části mladé generace, je pochopitelné, protože neměl nic společného s komunisty, protože před nima s rodiči v 10 letech utekl a vrátil se až po roce 1989, aby s pomocí Havla mohl prolomit právě ty Benešovy dekrety. Ono totiž výrazy, jako vlastenectví, patriocizmus a láska k vlasti už dneska části mladé generace nic neříkají,  ale šlechtické tituly, které zakázal používat TGM jsou pro ně víc.

    Mediální kampaň dobře zaplacená udělá své.  Bohužel, jsou mezi námi tací, co se nechají masírovat a podlehnou té masáži. Tato volba rozdělila národ na dvě části. Na čechy a na ty, co se jim líbí feudalismus a tituly. Největší chybou bylo to, že se do druhého kola dostal Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena von und zu Schwarzenberg a ne 2 češi. Ne nadarmo napsali zahraniční noviny toto: 

Tisk SRN a Rakouska oceňuje Schwarzenbergovu upřímnost k dekretům... vyzdvihuje německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung. Zdůrazňuje, že žádný český politik, který se uchází o významné postavení, podobný názor ještě nevyslovil.
Rakouský list Die Presse pod titulkem Nebezpečná přímočarost připomíná, že názory českého ministra zahraničí na vyhnání sudetských Němců nejsou ničím novým.
I kdyby měl nyní Schwarzenberg ztroskotat, výrazně svým krajanům posloužil," uzavírá Die Presse.

A opravdu dobře ví, co píší a o čem. Nedělám si iluze, že tento článek zůstane na blogu delší dobu, jsem zvyklý u iDNES, že nepohodlné články, byť mají vysokou karmu se  stahují, aby je nemohlo číst větší množství lidí. Tak iDNES do toho.

.

 

  

 

 

Autor: Miloslav Pokštefl | středa 23.1.2013 16:40 | karma článku: 32,58 | přečteno: 1248x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26