Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vládnoucí strana TOP 09

Je zajímavé, že všechny asociální návrhy pocházejí právě z nejhorší strany, která tu kdy byla a to z TOP 09. Po návrhu odchodu do důchodu v 67 letech už je to 70 let. Další návrh na snížení nemocenské je opravdu komický od těch, kteří mají celou nemocenskou placenou ve 100%, kdyby náhodou z té náročné práce, když vymýšlí, jak ještě sebrat více peněz lidem náhodou onemocněli.

          Citace z tisku: " Penze by se měly 70% lidí snížit a a 20% nejbohatších zvýšit. Sociální škrty jsou souborem předloh, který mění výši rodičovského přípspěvku ve čtyřleté varientě, porodné zachovává jen pro sociálně nejslabší a snižuje výši příspěvku na péči v prvním stupni.". Zkrátka ti nejbohatší jsou takoví chudáci, že si nemohou na důchod spořit, protože nemají z čeho. Zato ti, co nedosáhnou ani na průměrnou mzdu jsou přemlouváni, aby si na důchod spořili a to ještě v soukromých fondech, které nejsou jak známe z minulosti garantem toho, že by někdy své peníze ještě viděli. Ale z čeho mají spořit, se už od pánů ministrů nedozvíme. Bude se zvyšovat DPH ve snížené sazbě o 4%, čímž se zdraží potraviny, léky, služby a všechno, co je zatím ve snížené sazbě a pak se to má sjednotit na 17,5%, takže další zdražování. Je to mnohem pohodlnější, než příjmy do státní kasy navýšit zavedením progresivní daně ( kterou má většina států a nejen v EU), zrušení stropů pojištění, zabránit miliardovým únikům na daních apod, protože to by se dotklo právě těch bohatších, pro které tato strana lobuje. Zvýšení poplatků za odvoz odpadu o 100%, je také další hyenistický návrh, aby stát nemusel dotovat kraje a ty pak obce. Ano, stále je to dražší, protože se na tom přiživuje plno dalších a ti z toho chtějí také něco mít. Páni ministři z TOP 09 si myslí, že každý má platy jako oni ( a to mají k platům další příplatky, náhrady, mzdy za sezení v dozorčích radách atd), nebo vůbec se nezajímají o to, jak žijí prostí občané, což je pravděpobdobnější. p.Kalousek rozesílal složenky a hromoval o výši státního dluhu. Bohužel zapomněl, že za 20let co je v politice se velkou měrou na výši státního dluhu podílel buď jako náměstek, nebo ministr, nebo předseda rozpočtového výboru apod. Proto také TOP 09 dostala hlasy ke zvolení převážně od mladých lidí, kteří si nemohli pamatovat celých těch 20 let. Ministři za ODS a VV s takovými návrhy nepřicházejí, protože je jim jasné, že to povede prudce ke snížení životnosti cca 78% občanů, ale protože se premiér Nečas bojí, aby jeho vláda brzo nepadla (což se stejně stane), tak se ohání koaliční smlouvou, že všichni poslanci koalice budou hlasovat jednotně a silou 115 hlasů převálcují všechny, kteří by měli k těmto hyenistickým a asociálním návrhům výhrady. Zdá se, že vláda testuje trpělivost občanů a zkouší, kam až může zajít. Pokud chci na jiném, aby šetřil a utahoval si opasek, tak musím začít sám u sebe jako vzorový příklad. Jenom na okraj. Škola pro nevidomé se zavírá, protože stát nemá 1 milion ročně na dotaci pro její fungovaní, ale má 21 milonů + další statisíce na platy 13 pracovníků v nové trafice pro Johna. Dále má na to, aby ministři, jako p.Pospíšil, dávali statisícové odměny svým asistentkám a asistentům atd. Dosud nebyly vyšetřeny kauzy Barták a Drobil a pan Vondra se pro jistotu hodil marod, když se kauza ProMoPro měla projednávat na schůzi PS. A tohle jste si tam ovčani zvolili. Tak se nedivte.

Autor: Miloslav Pokštefl | čtvrtek 5.5.2011 16:24 | karma článku: 27,00 | přečteno: 1471x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Téma psledních dní - uprchlíci.

EU přiravuje kvóty na počty uprchlíků, kteří se jim stali díky politice USA, které si světe div se, žádné kvöty nestanovily, protože žádné přijímat prý nebudou. Nechtějí uprchlíky z Mexika, natož z arabských zemích a muslimy.

7.6.2015 v 10:32 | Karma: 29,99 | Přečteno: 843x | Politika

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

Za totalitní vlády KSČ se tvrdilo, že nejsme právní a demokratický stát. A on si snad někdo myslí, že jsme se jím už stali? TAK TO ANI NÁHODOU.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69 | Přečteno: 1704x | Politika

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

Úvodem bych napsat toto: Každý server má jinak politicky orientované diskutující. Mladá fronta Dnes, kterou vlastní soudruh Babiš -Bureš, je nástupkyní Madé fronty, kterou vydával ÜV SSM a snad proto se vyprofilovala mezi pravicové a proamerické noviny, stejně jako i další masmedia jako by se styděla, že v minulém režimu psala a vysílala to, co jim bylo poručeno, jako by to dneska nebylo jiné.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Politika

Miloslav Pokštefl

Česká republika - vzorový absurdistán

To, co se v poslední době stalo s ČR, nemá v historii obdoby.

27.3.2015 v 10:50 | Karma: 33,66 | Přečteno: 1435x | Politika

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

Nevzdělaní a zblblí jedinci propagandou v médiích a ČT si stále pletou anexi a demokratické a svobodné referendum asi proto, že neví co to je, protože u nás nebylo ani k rozdělení ČSSR, ani ke vstupu do NATO (na rozdíl od jiných právních a demokratikcých států), ba ani k megatunelu - církevních restitucích.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26 | Přečteno: 1344x | Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Manžela šéfky americké Sněmovny napadl kladivem. Kanaďan dostal třicet let

17. května 2024  21:06

Soud v Kalifornii vyměřil trest třiceti let odnětí svobody muži, který v roce 2022 vtrhl do domu...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

  • Počet článků 121
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Člověk, který se zajímá o vše, co se kolem děje. Nepovoluji pod článkem diskusi, protože nemám nick, kterým bych mohl odpovídat na případné příspěvky a také pro to, že nejsou všichni diskutující slušní a inteligentní lidé, kteří diskutují k obsahu článku a raději se vyžívají v urážkách a vulgarismech. Týká se to většinou těch mladších diskutérů. Těm slušným se omlouvám za nepovolenou diskusi.

Seznam rubrik