Vláda je na konci se silami.

      To bylo jásotu, když po loňských volbách sestavil Nečas, sice jako poražený ve volbách, koalici se 118 hlasy . I volební programy koaličních stran se neobešly bez slibů, jak to všechno bude krásné pro všechny.

Skutečnost je taková, že volební programy koaličních stran nemají se současnou politikou vládních stran nic společného, že po roce jejich vládnutí mají nejnižší podporu veřejnosti od roku 1989. Reformy, které je opravdu potřeba udělat, se omezily jen na zvyšování DPH, poplatků ve zdravotnictví, na škrty a šetření na těch nejpotřebnějších - střední třída, tělesně postižení, dlouhodobě nemocní a sociálně slabí.

          V korupci, tunelování a velkých zlodějen, které oslabují státní rozpočet, se této vládě, která se nazývá protikorupční, podařil nevýdaný rozmach. A jak je zvykem už 20 let, tak se kauzy neřeší tak, aby byl někdo obviněn natož dokonce potrestán. Slovo demokracie, začíná být u nás neznámým slovem, protože v opravdu demokratických státech platí to omílané, padni, komu padni. Nejsou peníze, proto se musí škrtat ve všech rezortech. Ale na druhé straně utíkají miliardy do černých děr, odpouští se MF 31 mld podnikatelům za pokuty za špatné čerpání dotací 

http://zpravy.idnes.cz/ministerstvo financí-velkoryse-odpustilo-miliardy-pokut-za-zneuzite-dotace-1k1-/domaci.aspx?c=A110620_102716_domaci_hv, špatnou a nepromyšlenou ekonomikou přichází stát o další miliardy ( DPH za pohonné hmoty - ztráta cca 7 mld apod), zdražováním přichází stát o další zisky z DPH tím, že stále více našich občanů jezdí nakupovat do sousedních států atd.

A korunu všemu nasadil návrh na zrušení KSČM. Po 21 letech od sametové revoluce, ti, kteří tak oddaně sloužili bývalému režimu, se rozhodli, že KSČM, která je demokraticky zvolená strana, jako ostatní strany, je třeba zakázat. To je také demokratické? Nebo je to proto, že podle průzkumů veřejného mínění, se dostala KSČM na roveň ODS a předběhla i TOP 09? Není to strach, že voliči, kteří volili dříve tyto strany si začali uvědomovat, že tahle vláda se zpronevěřila všem svým slibům a je opravdu jen vládou pro bohaté, kterých je u nás stále méně, než těch ostatních? Místo zákazu KSČM  by se měli páni z vlády zamyslet nad tím, proč tomu tak je, proč má tak malou důvěru občanů a že chyba je na její straně a ne na straně opozice a  že zákazy nic nezlepší. Ale to by museli nejdříve spadnou z těch výšin, ve kterých žijí na zem a tak prudce, aby se jim v hlavách rozsvítilo.

Autor: Miloslav Pokštefl | sobota 30.7.2011 23:29 | karma článku: 24,98 | přečteno: 1486x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26