Téma posledních dní - povodně.

     Nechci hodnotit protipovodňová opatření a ani to, kdo kde udělal jakou chybu, která se nemusela už po zkušenostech z předešlých povodní, zejména z roku 2002 opakovat.

       Chtěl bych se pozastavit nad pomocí lidem i obcím v záplavových oblastech. Ti, co pomáhají všemi možnými prostředky si zaslouží velké poděkování a ocenění. Naproti tomu pojišťovny, které mají miliardové zisky a nechtějí v těch rizikových oblastech uzavírat pojištění proti povodním a pokud ano, tak za tak nehorázné pojistné, že na ně má málokdo, by měly uvolnit prostředky a nezištně je poskytnout. A co banky? Kolik uvolnili ze svých miliardových zisků na pomoc obětem povodní a na částečné pokrytí škod? Rád bych věřil tomu, že i naši miliardáři a multimilionáři posílají nejen finanční prostředky, ale i materielní pomoc lidem, kteří přišli o všechno a i menším obcím, které nemají v rozpočtu peníze na likvidaci škod. Vždyť nejen oni, ale i banky mají své zisky větší měrou právě od občanů, takže pokud nežijeme ve společnosti, kde jsou opravdu na prvních 10 místech peníze, pak dlouho nic a pak zase peníze a hamižnost a hyenismus, tak je úplně normální a ve vyspělých a demokratických státech přirozené, že při takových živelných pohromách ti, co mají nadbytek, poskytnou pomoc svým bližním, co jsou bez prostředků, protože stát a zrovna ten náš, se musí ještě více zadlužit ( protože ekonomika klesá a tím i výše HDP), pokud chce pomáhat postiženým lidem a oblastem.

         Pokud ještě nejsme na morálním dně, tak věřím, že těm potřebným lidem a obcím bude pomoženo právě od těch, co mají milionové a miliardové zisky a nebude se muset nikdo  spoléhat jen na pomoc od státu, protože i část dotací z EU, než přijdou tam, kam jsou určeny, se nějak záhadně odkloní.

Autor: Miloslav Pokštefl | neděle 9.6.2013 10:57 | karma článku: 12,75 | přečteno: 301x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26