Tak to tu ještě nebylo.

    To, co se děje v poslední době už není normální politický boj, ale demagogie, otevřené přiznání  o tom, že se nechtějí smířit se ztrátou koryt. Po skončení nebo pádu vlád ( zatím jen vlád ODS) nebylo tolik hysterie, demagogie a zloby, jako po pádu vlády nejslabšího premiéra Nečase.

   Jeho vláda nepadla proto, že by jí opozice vyslovila nedůvěru, nebo že by jí snad svrhla ulice, ale díky dříči Nagyové, šéfové úřady vlády, milence Nečase, která klidně řídí kontrarozvědku, prostě jev ve světě nevídaný. Ale to zaláskovaný Petr Nečas nevnímá a osočuje všechny, kteří si plní své povinnosti ( na rozdíl od něho) a postupují podle práva. To samé bratr Kalousek a maskot TOP 09 K.Schwarzenberg. U těch je to hysterie ze ztráty podílu na moci a u knížepána ještě frustrace z toho, že si čeští voliči zvolili za prezidenta M.Zemana a ne někoho, kdo skoro celý život prožil mimo ČR a vrátil se jen proto, aby si zrestituoval majetky, které mazaně získal. V zásadě jde o to, že Schwarzenberg neváhal podnikat neuvěřitelné právní kličky, aby podědil, co se dalo a zrestituoval, co bylo možné. A tak zatímco byl v roce 1960 adoptován svým v Rakousku žijícím strýcem Jindřichem do hlubocko-krumlovské větve Schwarzenbergů, čímž se stal hlavním představitelem rodu a z chudého šlechtice zámožným mužem, protože o dvacet let později mohl dědit majetek v Rakousku, doma po "převratu" se zase hrdě hlásil k biologické větvi, kterou opustil (orlické), protože se zde nabízely pro změnu miliardové restituce. Podle českého práva ale neměl na restituce nárok, pročež se Schwarzenberg neváhal o majetek soudit a podařilo se mu prosadit, že bylo upřednostněno rakouské právo. České právo totiž říká, že dědická práva po biologických rodičích adopcí zanikají, kdežto rakouské právo je umožňuje. Navíc byl Schwarzenberg adoptován jako dospělý, což české právo taktéž nezná. Díky V.Havlovi se mu to povedlo ty majetky získat.

   Jeho výroky o dekretech prezidenta Beneše, otevřené přátelství k Posseltovi a jeho Sudetendeutsche Lansdsmannschaftu také přispěli k jeho porážce v prezidentských volbách. Inteligentní člověk by se smířil s porážkou a ne aby takovou dobu po volbách ještě napadal a urážel prezidenta zvoleného přímou volbou občanů v zahraničí, kde pochopitelně měl věrné posluchače, protože se tak vyjadřoval v Rakousku, kde žil dlouhá léta a bál se vrátit zpátky do ČR na rozdíl od stovek imigrantů, kteří ač vědomi si toho, co je po návratu čeká, se vraceli, protože věděli, že je to jejich vlast.

    Když už se bývalá koalice ohání demokracií a právem a většinou 101 hlasů, tak ať vysvětlí, proč mezi ty hlasy počítají i hlasy poslanců z pidistrany LIDEM, kteří byli zvoleni za VV a její volební program a navíc p.Peak vypracovala elaborát, podle kterého se nařizovalo všem, kteří by přeběhli do jiné strany, aby složili mandát poslance. To ovšem v okamžiku, kdy se jedná o ztrátu moci a koryta už neplatí. Kdyby opravdu ctili demokratické atributy, tak by sami navrhli rozpuštění sněmovny a podpořili vyhlášení předčasných voleb, zvláště, když je nechce 90% občanů. Asi jsou si vědomi, že by se už nechytali, tak raději volí hysterii, osočování, lži, nadávky a sprosté pomluvy (a to i v zahraničí), které prezentují i v médiích. Ukazují celému národu, že názory voličů jsou to poslední, co je zajímá. Na prvním místě je vlastní prospěch a prospěch těch, kterým sloužili a kteří je řídili a snad i strach, co na ministerstvech vypadne za kostlivce a na co se při auditech a inventurách přijde, zvláště když by po rozpuštění sněmovny ztratili imunitu. Ovšem co je opravdu zarážející je to, že jsou vinni všichni okolo, od prezidenta přes státního zástupce až po policejní vyšetřovatele, jen oni jsou čištější než nejčistští křišťál. Soudným lidem se z jejich chování dělá špatně. Ale to je jim kdesi někde hluboko.

Autor: Miloslav Pokštefl | čtvrtek 18.7.2013 19:50 | karma článku: 31,89 | přečteno: 1015x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26