Stále kauza Rath a nic jiného.

 Již několik dní jsou plné zprávy jak v tisku , tak i v TV, p  kauze bývalého hejtmana středočeského kraje MUDr.Ratha. Je dobře, že se policii podařilo rozkrýt další korupci v tomto státě, kde korupce je něco tak samozřejmého, jako třeba provoz metra.

   Ovšem naskýtá se otázka, proč je s takovou důsledností s precizností vyšetřována jen tahle kauza a další, mnohem starší se nevyšetřují, nebo bylo vyšetřování zastaveno, jako jsou např. kauzy ProMoPro, Opencard, Drobilovo pokus o odklon 500 milionů, kauza Barták, odkloněných 16 milionů bývalého ministra ODS Kocourka, 45 milionů pro manželku zámeckého pána, kmotra Dlouhého z ODS, kauza IZIP za 2 mld aktérů Ouzského a Cabrnocha, europoslanců ODS, za vydatného přispění poslance za ODS Šnajdra. Kapitola sama o sobě je kauza Bém a Janoušek a jejich odposlechy a nyní nově zjištěný fakt o odklonu 1 miliardy z pražského magistrátu pod vedením opět Béma.  A zase ticho po pěšině.

    Začíná se to nápadně podobat roku 2006, kdy před volbami vytáhl Kubice ten svůj spis v době, kdy ODS padaly preference, aby se ovlivnily tím volby. A situace se opět opakuje. ODS má v současnosti cca 11%, což je opravdu málo, tak se zase Kubice a i Rampula angažují v honbě na vysoko postaveného politika ČSSD.  Je opravdu správné, že se tato korupční  kauza řeší s takovou důsledností, ale proč se neřeší tak všechny? Jak ODS, tak i TOP 09, vládní strany, mají ve svých řadách plno členů, kteří by měli být za něco obvinění, ale z pozice toho, že jsou ODS a TOP 09 vládní strany, tak jsou v klidu.

    Když už si chceme před světem hrát na právní stát s nestrannou policií a justicí, tak bychom to také měli dokazovat činy, což se neděje. Nopak dokazujeme, že někteří jedinci jsou nedotknutelní jen pro to, že jsou členy vládních stran. Jestliže by  v některém civilizovaném a právním demokratickém státě měla vláda podporu jen cca 15% voličů, jako má ta z ODS a TOP, tak by sama podala demisi. Ne ta naše. Nazývá se vládou boje proti korupci (ale jen členů ostatních stran, u vlastních to neřeší) a vůbec jí nevadí, že je stále u moci také díky hlasům poslancům za VV Petráně a Chaloupky, které vyšeřuje policie právě za korupci. Před volbami se kasal Nečas, že ODS v žádném případě nebude spoléhat na nějaké přeběhlíky a přímo se to zakazuje a nyní funguje na hlasech přeběhlíkú z VV do nějaké nové strany Lidem, která před volbami neexistovala a tudíž jí nikdo nemohl volit a to ani její členy. A vážně si tato vláda myslí, že když rozpoutá honičku na pár lidí z ČSSD, že lidé jí zase začnou věřit? Vážně si myslí, že její asociální politika a hyenistické deformy jí zvednou preference? Že je v naprostém pořádku to, že když v roce 2006 přebírala ODS vládu, tak byl veřejný dluh 802 mld a podařilo se ministru financí Kalouskovi z něj udělat k 31.3.2012 dluh 1,61 bilionu, při všech těch škrtech, šetření a zvedání DPH? Je jasné, že žijí v nějaké jiném světě, protože jinak by je situace v zemi nenechávala chladnými a řešili by jí tím, že by podali demisi a dali lidem na výběr, znovu rozdat karty. Ale toho se příliš bojí, takže je to takové, jaké to je.  Asi čekají, až dojde lidem trpělivost a místo demise, je poženou ze Strakovky holemi.

Autor: Miloslav Pokštefl | úterý 22.5.2012 22:45 | karma článku: 23,24 | přečteno: 1034x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26