Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Rusko-Ukrajina-Krym

   V posledních dnech nejvíce vyslovované názvy. Dokonce mají na svědomí rozdělení společnosti a i politického spektra a politiků na dění v těchto lokalitách. Můžeme ještě přidat USA, SRN, OSN a EU, abychom na někoho nezapomněli.

       Myslel jsem si, že ti, co pořád hovoří o demokracii, také ví, co to slovo znamená a že je jen jedna a to pro všechny a nemá tolik podob, které se někomu hodí a někomu zase ne. Mám na mysli referendum na Krymu, které podle zahraničních pozorovatelů a i přenosů kamer ČT, NOVA i Prima apod probíhlo svobodně, demokraticky bez nátlaku, což se ovšem nedá říci o dění v ukrajinském parlamentu po převzetí moci t.zv. "opozicí".

       Závidím občanům Krymu, že měli možnost se referenda účastnit a dát tak najevo své názory a to, co by si přáli. Nám bohužel tato "demokracie" v r. 1991 byl odepřena, ač jsme prý už žili ve "svobodném a demokratickém" státě ( podle hlásání tehdejších politiků), když pánové Mečiar a Klaus rozdělovali Československou republiku na dva samostatné státy a také se stanovovaly nové hranice. A nebylo to jen připojení k někomu, ale byl to vznik dvou suverénních subjektů.  Ale asi to rozdělení bylo demokratické, protože ani USA, ani SRN a ani žádné jiné státy nic nenamítaly a nehrozily žádnými sankcemi, jako se teď vyhrožuje Rusku.  A obdobné to bylo i při odtržení Kosova.

       Takže se opět ukazuje, že ta demokracie má hodně podob a že se dá vykládat její smysl různě, jak se to komu zrovna hodí. To, že USA, které válčily a pořád válčí na tolika místech světa mají spolu s EU a SRN  nějaký záměr s Ukrajinou je nad slunce jasnější. Jinak by se neangažovaly v tom do čeho jim defakto nic není, protože jak Ukrajina, tak i Rusko jsou suverénní státy a nechaly by je, aby si ten problém o připojení Krymu k Rusku vyřešily sami. Ale o USA je známé to jejich vměšování se do záležitostí jiných států, ať už to byl Írák, Íran, Pakistán, Afganistán apod. Ale vždycko to dělaly za něco a pro něco. To, že naši někteří politici lezou USA do zádele nikoho nepřekvapuje, protože po roce 1989 vyměnili SSSR za USA a asi by bez toho řiťolezectví nemohli ani existovat. Je škoda, že nemají všichni vlastní názor.

       Nikdo se nemusí bát toho, že by z toho konfliktu mohla vzniknout 3 světová válka.  Na to se mají vrcholoví politici jak velmocí, tak i jiných států  ( SRN, GB, Francie, Číny atd) přiliš rádi, protože ví, že by to znamenalo zánik lidstva a i celé planety. Jaderný zbrojní arsenál některých států je pořád ještě dost velký.

       Děsí mě, když naši někteří politici a ani je nemusím jmenovat, protože všichni víme, kdo to je, se zastávají banderovců a ukrajinských fašistů, přestože s fašismem i banderovci máme své smutné zkušenosti ze 2 světové války. U nás je nošení a progace nacistických znaků zakázáno zákonem, ale u ukrajinských jedinců jim to nevadí. Podivné, že?  V pořadu Máte slovo vystoupil také Rus Barabanov, který na Ukrajině žije a říká, že na Krym Rusové nevtrhli – to by totiž znamenalo, že došlo k násilí. A to odmítá, dokládá to názory místních. „Nesmíte to srovnávat s rokem 1968, ale s rokem 1945,“ vysvětloval v pořadu. Podle něj na Ukrajině působí mnoho nacionalistických stran, které usilují o život menšinám, například i volyňským Čechům. Kyjevu prý momentálně vládnou fašisté. „Vím jako jediný z vás, co to znamená, když fašisté řádí v ulicích,“ řekl Barabanov. Přesto, že hovořil z vlastních zážitků, pánové Kalousek a další mu to nevěřili, protože to bylo něco jiného, než hlásají oni. 

„Jste důstojnými zástupci agresorů už jen v tom vyjadřování,“ opřel se do diskutujících Kalousek. „Nejsem zástupcem agresorů,“ odvětil mu však Barabanov. „Jsem občanem Ukrajiny a ta válka se odehrála pod mými okny.“ Ovšem přesvědčit pana Kalouska že nemá pravdu, je opravdu obtížné až nemyslitelné.

        Takže vážení. Nejdříve je třeba si zamést před vlastním prahem a to jak naši politici (vylepšili by to referendem k církevním restitucím, když už referendum o rozdělení republiky se nekonalo), tak i USA, SRN v čele s kancléřkou Merkelovou, OSN a další státy. Jak se píše v bibli: "Hoď kamenem, kdo jseš bez viny" a tohle by měl dobře znát katolík M.Kalousek a chovat se podle toho.

 

Autor: Miloslav Pokštefl | pátek 21.3.2014 14:49 | karma článku: 21,96 | přečteno: 737x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Téma psledních dní - uprchlíci.

EU přiravuje kvóty na počty uprchlíků, kteří se jim stali díky politice USA, které si světe div se, žádné kvöty nestanovily, protože žádné přijímat prý nebudou. Nechtějí uprchlíky z Mexika, natož z arabských zemích a muslimy.

7.6.2015 v 10:32 | Karma: 29,99 | Přečteno: 844x | Politika

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

Za totalitní vlády KSČ se tvrdilo, že nejsme právní a demokratický stát. A on si snad někdo myslí, že jsme se jím už stali? TAK TO ANI NÁHODOU.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69 | Přečteno: 1704x | Politika

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

Úvodem bych napsat toto: Každý server má jinak politicky orientované diskutující. Mladá fronta Dnes, kterou vlastní soudruh Babiš -Bureš, je nástupkyní Madé fronty, kterou vydával ÜV SSM a snad proto se vyprofilovala mezi pravicové a proamerické noviny, stejně jako i další masmedia jako by se styděla, že v minulém režimu psala a vysílala to, co jim bylo poručeno, jako by to dneska nebylo jiné.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Politika

Miloslav Pokštefl

Česká republika - vzorový absurdistán

To, co se v poslední době stalo s ČR, nemá v historii obdoby.

27.3.2015 v 10:50 | Karma: 33,66 | Přečteno: 1435x | Politika

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

Nevzdělaní a zblblí jedinci propagandou v médiích a ČT si stále pletou anexi a demokratické a svobodné referendum asi proto, že neví co to je, protože u nás nebylo ani k rozdělení ČSSR, ani ke vstupu do NATO (na rozdíl od jiných právních a demokratikcých států), ba ani k megatunelu - církevních restitucích.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26 | Přečteno: 1344x | Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Není třeba mluvit o normalizaci vztahů, řekl Pavel. Slováci se pustili do Fialy

26. června 2024  6:45,  aktualizováno  20:45

Kdo čekal, že návštěva nového slovenského prezidenta Petera Pellegriniho pomůže k ukončení roztržky...

„Bránila jste se až po půl minutě.“ Italka prohrála soud o sexuální obtěžování

26. června 2024  20:39

Informace o tom, že oběť sexuálního obtěžování může v daný moment takzvaně zamrznout, se zřejmě...

Havárie obytného vozu na Nymbursku, pro dítě musel letěl vrtulník

26. června 2024  20:37

U Dymokur na Nymbursku ve středu v podvečer havaroval obytný vůz. Zranění byli tři lidé, z toho dvě...

Muž přišel kvůli polibku skoro o nos. Útočník ho sekl samurajským mečem

26. června 2024  20:14

Americká policie zadržela jednoho muže kvůli neobvyklému útoku. Šestatřicetiletý Peter Michael...

  • Počet článků 121
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Člověk, který se zajímá o vše, co se kolem děje. Nepovoluji pod článkem diskusi, protože nemám nick, kterým bych mohl odpovídat na případné příspěvky a také pro to, že nejsou všichni diskutující slušní a inteligentní lidé, kteří diskutují k obsahu článku a raději se vyžívají v urážkách a vulgarismech. Týká se to většinou těch mladších diskutérů. Těm slušným se omlouvám za nepovolenou diskusi.

Seznam rubrik