Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Prodlužování agonie vlády.

   Takže opět se dostává ODS na stejnou pozici jako už 3x před tím a to sice, že opět bojuje v polovině volebního období  o přežití. Ale tato vláda, pod vedením P.Nečase, se přece jen trochu liší od těch vlád V.Klause a M.Topolánka. Nemá důvěru cca 85% občanů a 2/3 občanů si přejí předčasné volby. Nahání voliče nejen ČSSD, ale i KSČM, kterou pořád vyhrožuje a uníká jí, že už má tato strana vyšší preference než ODS a TOP 09, o VV není třeba se zmiňovat.

   A proč? Všechno to vzniko už tím, že V. Klaus pověřil sestavením vlády toho, kdo volby prohrál a ne vítěze voleb a ani mu nedal šanci, aby se pokusil o sestavení vlády. VV je strana, která je nevypočitatelná. Kdoví, jestli by nešla do koalice s ČSSD, zvláště, když mají podobné volební programy a hlavně chtěla do vlády stůj co stůj a bylo jedno s kým. Proto také deklamace Johna před volbami  - Nepůjdeme do vlády s dinosaury a Kalouskem - byly zapomenuty, jakmile jim Nečas nabídl vstup do koalice, aby mohl sestavit většinovou vládu. A že byly ty programy hodně rozdílné, bylo poznat už od začátku fungování té koalice. Hádky, vydírání, hrozby o ukončení koalice byly na denním pořádku. Ale protože VV si jsou až do dneška vědomi, že takové posty a z toho plynoucí výhody už nikdy mít nebudou, tak vždycky ustoupily, jen aby ta koryta jim ještě chvíli zůstala.

   Současná situace, kdy demonstruje proti vládě nejvíce lidí od roku 1989, stejně tuhle vládu nechává chladným. V jiném vyspělém demokratickém státě by vláda v takové situaci podala sama demisi, ale v našem absurdistánu, jak je zvykem, se naopak nakupují přeběhlíci a to právě ze strany, která končí v politice a proto je na ně spolehnutí v tom, že nebudou chtít se vzdát koryt a všech výhod z nich plynoucí. Je to prostě naposledy. Demokracie - nedemokracie. Morálka - nemorálka. Pro svět nepochopitelné chování vlády která si říká vláda pro boj s korupcí a spolehá se na hlasy poslanců, které stíhá policie právě za korupci. Pánů Petráně a Chaloupku z VV. Další poslanci, zvolení za VV, se odtrhnou a s paní Peak, 1.místopředsedkyní strany VV, prásknou dveřmi a vymýšlejí jakousi platformu , kterou nikdo nevolil a která ještě oficielně neexistuje, ale to nevadí panu Nečasovi, hlavně že se může spolehnout na jejich hlasy a proto také ustupuje ze všech požadavků, které  dal jako ultimátum pro udržení téhle vlády, jinak že je připraven na předčasné volby. A skutečnost? Stačí i 101 hlasů, jen když se koryta nebudou opouštět.

   A proč ta nespokojenost? Na jedné straně asociální reformy, odírání z kůže hlavně ty nejpotřebnější, jako jsou tělesně postižení, i děti, což je zvlášť hyenistické, důchodci a sociálně slabí. Zvyšování DPH a tím zdražování úplně všeho. Na druhé straně odklánění miliard a milionů kmotrům, co je řídí, na svá konta, nebo konta manželek ( Dlouhý z ODS), odpouštění pokut za špatně čerpané dotace v čátce 31 mld, další odpouštění penále ÚS ministrem Kalouskem, milionové odměny na ministerstvech apod.  Ovšem nejdůležitější je: Neřešení kauz ProMoPro, Drobil, Bém a Janoušek, Barták, Kalousek, Drábek (nefunkční program za miliony na výplatu dávek, co dělala jeho firma) atd, ale zavírání do vězení lidí jako je p.Smetana za pomalování plakátů, co šly za pár dní do sběru, nebo jako je p.Týc za recesi. Ona p.soudkyně M.Langerová a státní zástupce Rampula asi ví, jak mají postupovat, aby tahle vláda a její ministři a místopředsedové ODS nepřišli k úrazu. Ovšem nejdůležitější je zdůrazňovat, že se musí šetřit a škrtat, jinak bububu Řecko. Proč se také nepřipomíná stále to, že v roce 2006 byl státní dluh 802 mld a k 31.3.2012 je už po "šetření a škrtání", které provádí p.Kalousek jako ministr financí od roku 2008, 1,61 bilionu Kč. Prodlužování agonie téhle vlády nepřinese užitek nikomu. Ani vládě a hlavně ani občanům. V demokratickém a právním státě by taková vláda podala demisi už dávno. Je vidět, že ani po 22 letech ještě nevíme, co je právní a demokratický stát, který jsme si chtěli vycinkat v listopadu 1989.

Autor: Miloslav Pokštefl | čtvrtek 26.4.2012 13:47 | karma článku: 31,49 | přečteno: 1297x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Téma psledních dní - uprchlíci.

EU přiravuje kvóty na počty uprchlíků, kteří se jim stali díky politice USA, které si světe div se, žádné kvöty nestanovily, protože žádné přijímat prý nebudou. Nechtějí uprchlíky z Mexika, natož z arabských zemích a muslimy.

7.6.2015 v 10:32 | Karma: 29,99 | Přečteno: 843x | Politika

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

Za totalitní vlády KSČ se tvrdilo, že nejsme právní a demokratický stát. A on si snad někdo myslí, že jsme se jím už stali? TAK TO ANI NÁHODOU.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69 | Přečteno: 1704x | Politika

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

Úvodem bych napsat toto: Každý server má jinak politicky orientované diskutující. Mladá fronta Dnes, kterou vlastní soudruh Babiš -Bureš, je nástupkyní Madé fronty, kterou vydával ÜV SSM a snad proto se vyprofilovala mezi pravicové a proamerické noviny, stejně jako i další masmedia jako by se styděla, že v minulém režimu psala a vysílala to, co jim bylo poručeno, jako by to dneska nebylo jiné.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Politika

Miloslav Pokštefl

Česká republika - vzorový absurdistán

To, co se v poslední době stalo s ČR, nemá v historii obdoby.

27.3.2015 v 10:50 | Karma: 33,66 | Přečteno: 1435x | Politika

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

Nevzdělaní a zblblí jedinci propagandou v médiích a ČT si stále pletou anexi a demokratické a svobodné referendum asi proto, že neví co to je, protože u nás nebylo ani k rozdělení ČSSR, ani ke vstupu do NATO (na rozdíl od jiných právních a demokratikcých států), ba ani k megatunelu - církevních restitucích.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26 | Přečteno: 1344x | Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Sněmovna bude příští týden schvalovat sporné zkrácení doby oddlužení

19. května 2024  9:19

Sněmovna bude příští týden schvalovat sporné zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři...

Nizozemec si na zahradě postavil hrad, jeho interiér láká turisty z celého světa

19. května 2024  8:36

Šestasedmdesátiletý Nizozemec Gerry Halman si na své zahradě postavil pětipatrový hrad. V...

Poštovní známka po bagetě i voní. Francie uctila symbol gastronomie

19. května 2024  7:26

Francouzská pošta představila novou známku s obrázkem bagety převázané stužkou v barvách trikolory....

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 121
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Člověk, který se zajímá o vše, co se kolem děje. Nepovoluji pod článkem diskusi, protože nemám nick, kterým bych mohl odpovídat na případné příspěvky a také pro to, že nejsou všichni diskutující slušní a inteligentní lidé, kteří diskutují k obsahu článku a raději se vyžívají v urážkách a vulgarismech. Týká se to většinou těch mladších diskutérů. Těm slušným se omlouvám za nepovolenou diskusi.

Seznam rubrik