Prezidentské volby.

    V českém absurdistánu, se bude konat historicky první přímá volba prezidenta republiky od vzniku Československé republiky. A právě proto, že jsme Kocourkov, neinspirují se naši politici a ministerští úředníci v zahraničí, kde mají s přímou volbou prezidenta bohaté zkušenosti, ale jak je zvykem, vymyslí zákon - paskvil.

     Ten paskvil je o kontrole podpisů prezidentských kandidátů. Připomíná starý vtip: Jak ze 30% alkoholu udělat 60%? Slít dvě láhve 30% dohromady. A ta pak píše.

      Ukazuje se, že ministerským úředníkům i těm, kdo ten zákon prosadili, je matematika cizí stejně, jako čínština, které také málokdo rozumí. Pak se opět dostávají na pořad dne stížnosti k Nejvyššímu správnímu soudu, popř. k soudu ústavnímu. Ti 3 kandidáti na prezidentský úřad ví velmi dobře, že zvoleni nebudou, ale dělají dobře, že tou stížností ukazují na paskvily, kterí plodí naši zákonodárci. Jenom, že soudy budou mít práci navíc a dokonce to může oddálit volbu prezidenta. V soukromém sektoru, kdyby někdo sekal zmetky, jako naši poslanci sekají zákony - paskvily a že jich je požehnaně, tak pokud by neskončil úplně, tak by mu na výplatě nezbylo ani na suchý chléb a vodu. Ovšem v českém absurdistánu se nic neděje, však to všechno zaplatí daňoví poplatníci. ZASE.

       Ti, kdo se ucházejí o funkci prezidenta, jsou známé osobnosti jak z politického, tak i veřejného života, to znamená, že se o nich ví dost, takže není potřeba, aby vyhazovali na tu kampaň miliony, ale naopak ty miliony dali do zdravotnictví, školství a všude tam, kde je potřeba. Lidé si zvolí prezidenta takového, který se jim bude líbit nejvíce a bude to jen jeden. Ty bilboardy, letáky, a další vábivé reklamy ostatních kandidátů přijdou vniveč, budou zkartovány, nehledě na to, kolik stály peněz, které mohly být využité smysluplněji. Ovšem, jak jsem podotkl, jsme v Kocourkově. Nadále budeme slyšet, že nejsou peníze pro tělesně postižené, děti, důchodce a sociálně slabé, na zdravotnictví, školství, vědu a výkum apod, proto se  musí zvyšovat daně a zvedat DPH, ale miliony z prezidentské kampaně se vyhodili do luftu. Já vím, že jsou to peníze kandidátů, které si našetřili, vypůjčili, nebo dostali od sponzorů, ale kdyby tyto peníze se věnovaly na to, kde je jich potřeba, měl by stát o to menší výdaje, když sám jak tvrdí stále Kalousek nemá na nic.

       Když se spočítají náklady všech kandidátů, dá to dohromady hezkých pár milionů. Nebo si snad některý z kandidátů myslí, že ho občané zvolí jen pro to, že utratil za prezidentskou kampaň nejvíce peněz? Tomu nevěřím, jsou to všichni inteligentní lidé. Proto si myslím, že největším plusem by pro kandidáty bylo to, že by ty miliony, plánované na svou volební kampaň, věnovali tam kde jich nejvíce chybí.

Autor: Miloslav Pokštefl | čtvrtek 29.11.2012 16:54 | karma článku: 13,16 | přečteno: 874x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26