Povánoční zamyšlení.

  Je po svátcích vánočních, ve kterých jsme nejen hodovali, ale i někteří pracovali, aby ostatní měli klidné svátky. Těm patří dík.  

             Ale  pracovaly i různé TV, aby vysílaly buď 100x okoukané pohádky ( protože dneska natočit hezkou pohádku, aby zaujala, je nadlidský úkol), nebo filmy převážně zahraniční výroby. Do toho zasáhl státní smutek, takže místo zábavy a smíchu truchlení a slzy. Ani to ovšem neodradilo naše komerční TV, zejména NOVU, aby se nepřerušovaly pořady každou chvíli stupidními a pořád těmi samými reklamami. Říká se, že 100x umořilo osla a to platí i na vysílání reklam.

              Ovšem vrcholem hyenismu, který je v nové společnosti hojně rozšířen a to honba za zisky a mamonem za každou cenu, bylo a je přerušování i pohádek pro děti. Chudinky TV by tak zchudly, že si to nemohou dovolit  pár dní v roce a to ani na vánoce, nechat děti v poklidu a bez přerušení sledovat pohádky.

             Bohužel se  za posledních 22 let vytratilo z naší společnosti ohleduplnost, sounáležitost, morálka, čest a charakter. Nezvítězila láska a pravda nad lží a nenávistí, ale všemu vládne mamon, stále vyšší zisky, peníze se stávají fetišem a to za cenu stále většímu bohatnutí pár procent vyvolených a stále větší chudobě té většině procent ostatních.  A promítá se to do všech oblastí, proto nejsou peníze na zdravotnictví, na školství, na vědu a výzkum, na platy policistů a hasičů atd, protože miliony a miliardy se musí odklánět na soukromá konta nejen politiků, ale i kmotrů, kteří řídí ve skutečnosti politické dění ve státě, ale i na konta sponzorů a rodinných příslušníků.

             Takže vesele zase do Nového roku a pamatujte na heslo této nové "svobodné" doby:

                                                               Nebát se si nakrást. Je to bez trestu ( alespoň pro někoho).

Autor: Miloslav Pokštefl | středa 28.12.2011 15:58 | karma článku: 8,51 | přečteno: 746x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26