Poděkování vládě.

Téhle vládě a zejména ministru financí Miroslavu Kalouskovi, ale i ministrům za TOP 09 patří poděkování a to zejména za tyto aspekty:

V rámci škrtání a úspor se snižují počty nejen policejních služeben, ale i do konce roku se počítá podle slov policejního prezidenta Lessyho s odchodem cca 2000 policistů a tím i snížením bezpečnosti občanů a v návaznosti na tom zvýšení kriminality. Důkazem je Šlunkovský výběžek a další obce a města. Aby starostové obcí mohli zabezpečit bezpečnost občanů v obcích, tak místo peněz, které by se použily na infrastrukturu, tak se požijí na placení policistů a budování policejních služeben.

Dále je potřebovat poděkovat také za to, že roste počet lidí na okraji chudoby a navyšují se zisky těm horním 10 000 a za neustále se prohlubující propast mezi lidmi s nižžšími příjmy a těmi, co mají vyšší příjmy. MF se nedaří vybírat daně v plném rozsahu, stále dochází k větším daňovým únikům, ale daří se mu odpouštět miliardy podnikatelům a sponzorům, kteří finančně podporují strany vládní koalice. Dnes není žádným tajemstvím, že  tečou miliardy do černých děr, že se plýtvá zejména na ministerstvech a to v řádech milionů, ukázkou je MO.

Zvyšováním DPH a tím zdražení veškerého zboží dochází k poklesu koupěschopnosti obyvatel a tím i k poklesu ekonomiky a nezachrání nás ani export, který je většinově orientovaný na německý trh. V SRN a nejen tam, mají také vážné ekonomické potíže a blížící se další hospodářská krize to ještě všechno zhorší. Opět se ministr financí asi utěšuje, jako v roce 2009, že se nám hospodářská krize vyhne a to jeho ubezpečování vyústilo v deficit  276 mld na rok 2009. Státní dluh raketově roste i přes škrty a šetření, takže to nemá žádný výsledný efekt. Jenom je otázka, kam ty ušetřené peníze jdou a na čí konta. Plánuje se ze strany MPSV navýšit zisk vybrané bance, která by inkasovala poplatky a platby v případě toho, že by prošly t.zv. karty pro důchodce na příjem důchodů. Bohatým se nesmí zvyšovat daně, ani se nesmí zavést progresivní zdanění, protože to by se voličům zejména ODS A TOP 09 hrubě nelíbilo, i když by to přineslo do rozpočtu pár miliard, které chybí ve školství, ve zdravotnictví a dneska už ve všech rezortech. Ty chybějící peníze musí nahradit právě ti nejchudší a střední vrstva, která pomalu zaniká. Místo opravdových a sociálně citlivých reforem se vymýšlí deformy, za rok působení téhle vlády jsme svědky koaličních hádek, kauz o korupci ministrů ( Vondra, Drobil, Bárta apod), svědky ufňukaného postoje ministrů za TOP 09 v žabomyší válce Bátora verzus Schwanzerberg a dalších excesů téhle koalice.  Opravdu je načase, aby tahle vláda rozpočtové neopdovědnosti kriticky vyhodnotila své počínání a sama podala demisi, zvláště, když všichni dobře ví, že mají podporu už jen u cca 17% voličů. Ale to by musela odejít od plných koryt. Ale měla by si uvědomit, že se stala vládou právě díky voličům a těm je ve všech svých krocích zodpovědná a nestala se tak díky pár procentům těch bohatých, pro které utváří ideální podmínky, na rozdíl od podmínek, které připravuje většině občanů.

 

Autor: Miloslav Pokštefl | neděle 28.8.2011 14:54 | karma článku: 29,46 | přečteno: 1732x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26