Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Novodobé otroctví.

  Skončil pořad Máte slovo s nejhorším ministrem práce a sociálních věcí od roku 1990 soudruhem Drábkem. A to je co říci, když v tomto přetrumfl i bývalého ministra PSV soudruha Nečase. To oslovení soudruzi používám záměrně, protože ho používali ti, co nám tady vládli za totality. A ta se nám totiž vrací v jiné formě.

    Za minulého režimu byli vzdělaní lidé a i s vysokoškolským titulem nuceni dělat pro ně nedůstojné práce, jako např. topiče, námezdního dělníka, různé pomocné práce apod. Bylo to z politických důvodů. Soudruh Drábek to vylepšil tím, že i dneska budou lidé vysokoškolsky vzdělaní dělat pro ně potupné práce, jako bude zametání ulic, odklízení sněhu apod jen proto, že nebudou moci najít za 2 měsíce práci. Tyto práce budou dělat zadarmo, ale mají naději, že hlady nezemřou, protože budou brát podporu v nezaměstnanosti. Pokud ale tyto potupné nucené práce dělat nebudou, nebude jim vyplácena ani ta podpora v nezaměstnanosti. To, jaké to bude mít dopady na jejich psychiku a ego, už soudruha Drábka nezajímá. V současné době se pohybuje nezaměstnost kolem 8,2% a ta se bude zvyšovat, protože také končí sezonní práce. Soudruh Nečas sice před volbami halasně proklamoval, že vytvoří 170 000 nových pracovních míst, ale nějak na to hned pozapomněl, jako na řadu dalších slibů. Soudruh Drábek pořád tvrdí, že je to opatření pro ty, co dělat nechtějí a jenom berou dávky. Těch je podle statistiky cca 2,2% a ti nebudou dělat nikdy. Prostě trestá všechny občany bez práce za 2% těch nemakačenků, jako trestal Julínek všechny občany za pár procent simulantů. Lidé starší 50ti let mají jen vyjímečně šanci si najít nové zaměstnání, zvláště, když opět díky politice soudruha Drábka nemusí podnikatelé hlásit na úřady práce volná místa. Asi proto, aby si tam mohli beztrestně zaměstnat děti a příbuzné svých kamarádů.  Vůbec mu nevadí, že tyhle nucené a otrocké práce se vůbec nedotknou právě těch nepřizpůsobivých nemakačenků. A jak napsal jeden občan:  "Cikáni však příspěvek v nezaměstnanosti nepobírají, protože nepracovali. Ti dostávají sociální dávky, které nejsou vázány na vykonávání veřejně prospěšných prací.
   Takže toto řešení, co vymyslela naše vládní garnitura, není zaměřeno na to, aby cikáni začali pracovat, ale proti nám ostatním, kteří jsme byli léta zaměstnaní a povinně jsme odváděli do státní kasy sociální pojištění. Pokud přijdeme o práci a neseženeme novou, tak za pár drobných půjdeme po dvou měsících zametat ulice a sbírat psí lejna. A cikáni, kteří nikdy nepracovali, budou nadále pobírat sociální dávky. Pěkně to pan Drábek vymyslel. A spousta lidí tomu ještě fandí, protože si myslí, že to konečně postihne ty, kteří se práci vyhýbají a jen nastavují ruce. Omyl vážení, postihne to nás ostatní občany, kteří přijdou o práci! A od protější nálevny nebo herny se nám budou chechtat cikáni, nikdy nepracovali a pracovat nebudou."
   A bohužel to, co napsal je prostě pravda, která ovšem našim soudruhům ve vládě uniká, zejména soudruhu Drábkovi, který tento zákon, hyenistický a nedůstojný člověku, pomohl vytvořit, protože je to vlastně nezajímá. Ti jsou už nyní zabezpečeni finančně na více životů než jen na jeden a i jejich rodiny, takže proč by se starali, jak budou žít občané, kteří přišli ne vlastní vinou o práci a tím mají problémy s placením nájemného, energiemi, vody, nákupem léků, placením pobytu v nemocnicích, o potravinách a šatstvu nemluvě. Pak následuje odpojení elektřiny a plynu, zablokování účtů, na kterých je pár korun nutných k přežití a následně exekutoři se na ně vrhnou jako hladoví vlci.  Toto všechno je ze strany státu defakto porušování ústavy ČR, Listiny základních práv a svobod a mezinárodních smluv, které ČR podepsala. Korupce jen kvete, miliardy se ztrácejí v černých dírách, ale tahle vláda škrtá a ožebračuje velkou většinu občanů a ponižuje ty, kteří ztratili práci ne vlastní vinou, otrockými nucenými pracemi. Zajímalo by mě, jak dlouho si tohle všechno ještě nechají občané libít. Je paradox, že vládu, nejhorší od roku 1990 vůbec nezajímá, proč stoupají preference ČSSD a KSČM, zatím co ODS a TOP 09 padají jak zralé hrušky ( o VV nemluvím, ty končí) a co je toho příčinou. Chtějí omlouvat vlastní neschopnost, asociálnost a hyenismus strašením komunisty, Řeckem a socialismem, ale na většinu lidí už to nezabírá, protože sami dobře ví, kdo je příčinou úpadku ČR a to nejen ekonomického, ale především morálního, což se projevuje v různých průzkumech a anketách.

  

Autor: Miloslav Pokštefl | čtvrtek 24.11.2011 23:22 | karma článku: 33,52 | přečteno: 1997x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Téma psledních dní - uprchlíci.

EU přiravuje kvóty na počty uprchlíků, kteří se jim stali díky politice USA, které si světe div se, žádné kvöty nestanovily, protože žádné přijímat prý nebudou. Nechtějí uprchlíky z Mexika, natož z arabských zemích a muslimy.

7.6.2015 v 10:32 | Karma: 29,99 | Přečteno: 843x | Politika

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

Za totalitní vlády KSČ se tvrdilo, že nejsme právní a demokratický stát. A on si snad někdo myslí, že jsme se jím už stali? TAK TO ANI NÁHODOU.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69 | Přečteno: 1704x | Politika

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

Úvodem bych napsat toto: Každý server má jinak politicky orientované diskutující. Mladá fronta Dnes, kterou vlastní soudruh Babiš -Bureš, je nástupkyní Madé fronty, kterou vydával ÜV SSM a snad proto se vyprofilovala mezi pravicové a proamerické noviny, stejně jako i další masmedia jako by se styděla, že v minulém režimu psala a vysílala to, co jim bylo poručeno, jako by to dneska nebylo jiné.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Politika

Miloslav Pokštefl

Česká republika - vzorový absurdistán

To, co se v poslední době stalo s ČR, nemá v historii obdoby.

27.3.2015 v 10:50 | Karma: 33,66 | Přečteno: 1435x | Politika

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

Nevzdělaní a zblblí jedinci propagandou v médiích a ČT si stále pletou anexi a demokratické a svobodné referendum asi proto, že neví co to je, protože u nás nebylo ani k rozdělení ČSSR, ani ke vstupu do NATO (na rozdíl od jiných právních a demokratikcých států), ba ani k megatunelu - církevních restitucích.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26 | Přečteno: 1344x | Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Novotný by měl z ODS odejít sám, míní Stanjura. Děkuji za názor, řekl starosta

19. května 2024  14:07,  aktualizováno  14:25

Místopředseda ODS Zbyněk Stanjura by uvítal, kdyby se starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný...

Volby by vyhrálo hnutí ANO s 32 procenty, s SPD by mělo vládní většinu

19. května 2024  13:42

Sněmovní volby by nyní vyhrálo opoziční hnutí ANO s 32 procenty hlasů. Na druhém místě by byla s...

Ukrajina zničila ruskou minolovku, drony poškodila rafinerii ve Slavjansku

19. května 2024  13:12

Sledujeme online Zničili jsme minolovku ruské černomořské flotily, ohlásili v sobotu večer ukrajinští námořníci. V...

Malostranský zápisník: Chcimír, nebo mírotvorce? Kdo spolkl ropuchu?

19. května 2024

Premium Nechceme slevu zadarmo – a při hlasování o skvělém migračním paktu se statečně zdržíme! ODS už...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 121
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Člověk, který se zajímá o vše, co se kolem děje. Nepovoluji pod článkem diskusi, protože nemám nick, kterým bych mohl odpovídat na případné příspěvky a také pro to, že nejsou všichni diskutující slušní a inteligentní lidé, kteří diskutují k obsahu článku a raději se vyžívají v urážkách a vulgarismech. Týká se to většinou těch mladších diskutérů. Těm slušným se omlouvám za nepovolenou diskusi.

Seznam rubrik