Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nesplněné přání většiny.

A možná splněné přání menšiny. Když se v roce 1989 Václav Havel dohodl s tehdejší vládou KSČ o předání moci nenásilnou cestou a za to slíbil beztrestnost těm komunistům, kteří by měli být správně odsouzeni za činy proti lidskosti, tak si většina lidí myslela, že se konečně začne budovat právní a demokratický stát.

     Ale ouvej. Aktivní komunisté se rychle stali zase aktivními členy OF, ze kterého se potom rozutekli do všech stran, které tady v té době byly. Bývalí veksláci, zelináři a všichni ti, co i za minulého režimu si dovedli dopomoci k penězům, se stali velkopodnikateli, k čemuž jim dopomohl i nejdelší tunel na  světě - Klausova divoká privatize bez zákonů a legislativního ošetření.

     A místo budování právního a demokratického státu, se za posledních 20 let podařilo vybudovat stát, kde většina majetku a moci se soustředila do rukou jednotlivců, kde se vytvořila velká propast mezi menšinou a většinou občanů, kdy naše republika dosahuje v míře korupce v porovnání s ostatními státy, nezávidění hodnou pozici mezi zeměmi s velkou korupcí, v roce 2006 jsme byli na 43 místě ve světě, nyní na 59 místě. Ze 27 zemích EU jsme na 24 místě,  kde se odklánějí miliardy na konta kmotrů a sponzorů stran a od těch zase na konta politiků a přitom naši čelní představitelé stle zdůrazňují, že nejsou peníze na nic, že se musí škrtat a šetřit a to i na postižených dětech a nemocných s tělesným postižením, zvedat DPH, aby mohli na druhé straně rozdávat miliony na odměnách na ministerstvech, zakázky za miliony zadávat spřáteleným, nebo vlastním firmám atd. Pokud si uděláme přehled toho nejdůležitějšího v historii České republiky, budeme hodně překvapeni: 

Odhady: Nazvučení č.předsednictví - Vondra-ODS-750mil.,smrtící Kalouskovy padáky na MO-KDU-150mil.,pandury ???,Open Card-Bém-ODS-1miliarda,Zelená Praha-Bém-ODS-250mil.,Bezdrátová Praha(WiFi-Praha)-Bém-ODS 150mil.,arbitráž s CME-???-10miliard,aféra Český dům-K.Srba-ČSSD-100mil.,Diag Human-???--2miliardy,stav.tunely Praha-Bém-ODS-10miliard,Gross-byty,akcie-ČSSD-300mil.,Internet do škol-Ed.Zeman-ČSSD-884mil.,nucená správa-IPB-???-200miliard,sanace bank-90.léta-Klaus-ODS-200miliard,Chemapol Group Junek-???-16.5miliard,Knižní fond-Macek,Menzel-ODS-400mil.,Liberecký šampionát Magistrát města-ODS/ČSSD-150mil.,lehké topné oleje-Klaus-ODS-100miliard,rumová aféra-Klaus-ODS-60mil.,Kamencové jezero-starosta Chomutova-ODS-750mil.,Konsolidační banka/Konsolidační agentura-ODS/ČSSD-240miliard,fotovolteika- ODS/ČSSD/Zelení-900miliard.Total:cca1 bil. 675miliard,878milionů+???miliard. Veř.dluh Č, R:1bil.,565miliard,832,mil.Zdroj:Komentář Max Nero,http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=729659

      A nesmíme pominout ani to, že nejsme ani právní stát, protože, by nebylo možné v právním státě, aby mohli vykonávat funkci ministra lidé, na kterých ulpěl jen stín podezření z něčeho, co je  v rozporu se zákony a mravním kodexem. Zatím byli potrestáni za celých 22 let jen bývalý ministr financí za ČSSD Svoboda a jeho sekretářka Snopková. Při té ztrátě miliard ze státních peněz, není to málo?  Ovšem korunu všemu nasadila tahle vláda, která si říká vláda pro boj s korupcí a přitom čelí korupčním skandálům jejich ministrů, náměstků a poslanců ze všech vlád nejvíce.  Ministr financí Kalousek chce pořád vyrovaný rozpočet a přitom tadlužuje republiku raketovýmn tempem. Nejen, že si stále půjčuje víc a víc, ale také rozdává . Už v roce 2010 jsme poslali eurozóně miliardu € jen tak z rozhodnutí vlády.

4.4.2010: ČNB právě převedla Mezinárodnímu měnovému fondu půjčku 1,03 mld EUR (26,15 miliardy korun) z devizových rezerv.O této půjčce rozhodla vláda v tichosti 20. dubna loňského roku v návaznosti na dohodu učiněnou premiéry na zasedání Rady EU loni 20. března 2009. Cílovou stanicí je bezpochyby – Řecko."http://www.svobodni.cz/media/clanky/855-mach-uz-je-to-tady--pujčujeme - 26 miliard-řecku. A nyní ještě na věčnou oplátku 38 miliard MMF.

       A tahle vláda chce přesvědčovat občany o tom, že udělali dobře, když jí zvolili? Zatím dělá všechno pro pár procent bohatých a to nejhorší, co se dá pro zbytek národa. Denodenně se seznamujeme s kauzami Kocourek, Vondra, Dobeš, Drábek atd. A nepomáhá ani to, že premiér Nečas (nejslabší ze všech premiérů) už vyměnil 7 ministrů.  Prostě dokud to jde, tak si nahrabat na úkor ostatních co nejvíce a to beze studu a morálky v době, kdy stoupá nezaměstnanost, stále více lidí jsou pod kuratelou exekutorů a nenasytných bank a peněžních společností. Ovšem jim to nevadí, protože oni jsou zabezpečeni na 2 životy a to včetně celé rodiny.  Myslí si snad někdo, že za tohle se v roce 1989 cinkalo klíči?

 

Autor: Miloslav Pokštefl | čtvrtek 2.2.2012 12:12 | karma článku: 29,16 | přečteno: 1989x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Téma psledních dní - uprchlíci.

EU přiravuje kvóty na počty uprchlíků, kteří se jim stali díky politice USA, které si světe div se, žádné kvöty nestanovily, protože žádné přijímat prý nebudou. Nechtějí uprchlíky z Mexika, natož z arabských zemích a muslimy.

7.6.2015 v 10:32 | Karma: 29,99 | Přečteno: 843x | Politika

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

Za totalitní vlády KSČ se tvrdilo, že nejsme právní a demokratický stát. A on si snad někdo myslí, že jsme se jím už stali? TAK TO ANI NÁHODOU.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69 | Přečteno: 1704x | Politika

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

Úvodem bych napsat toto: Každý server má jinak politicky orientované diskutující. Mladá fronta Dnes, kterou vlastní soudruh Babiš -Bureš, je nástupkyní Madé fronty, kterou vydával ÜV SSM a snad proto se vyprofilovala mezi pravicové a proamerické noviny, stejně jako i další masmedia jako by se styděla, že v minulém režimu psala a vysílala to, co jim bylo poručeno, jako by to dneska nebylo jiné.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Politika

Miloslav Pokštefl

Česká republika - vzorový absurdistán

To, co se v poslední době stalo s ČR, nemá v historii obdoby.

27.3.2015 v 10:50 | Karma: 33,66 | Přečteno: 1435x | Politika

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

Nevzdělaní a zblblí jedinci propagandou v médiích a ČT si stále pletou anexi a demokratické a svobodné referendum asi proto, že neví co to je, protože u nás nebylo ani k rozdělení ČSSR, ani ke vstupu do NATO (na rozdíl od jiných právních a demokratikcých států), ba ani k megatunelu - církevních restitucích.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26 | Přečteno: 1344x | Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

  • Počet článků 121
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Člověk, který se zajímá o vše, co se kolem děje. Nepovoluji pod článkem diskusi, protože nemám nick, kterým bych mohl odpovídat na případné příspěvky a také pro to, že nejsou všichni diskutující slušní a inteligentní lidé, kteří diskutují k obsahu článku a raději se vyžívají v urážkách a vulgarismech. Týká se to většinou těch mladších diskutérů. Těm slušným se omlouvám za nepovolenou diskusi.

Seznam rubrik