Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Návrat do minulosti.

V dobách feudalismu žila menšina na hradech a zámcích v blahobytu a radovánkách a většina v podzámčí, která na tu vrchnost pracovala, v bídě a chudobě. A tuto dobu mi silně připomínají zdravotnická a důchodová reforma  téhle vlády, konkrétně návrhy z dílny TOP 09.  Vrchnost měla své studované lékaře, chudobní zase babky kořenářky a kováře. Existovali i venkovští lékaři, kteří měli velice široký okruh působnosti, takže se nedostali ke každému včas. Zámečtí a hradní páni z nic nedělání byli čilí i ve vyšším věku, kdežto ti chudí chodili na vejminky až tehdy, když už nemohli dělat ani lehčí práce. Podobnost čistě náhodná?

Stále slyšíme, že nejsou na nic peníze, proto se musí šetřit a škrtat, aby se snížil schodek státního dluhu. Jak se to vezme. V letech 2006 - 2010 bylo audity doktorantů z UK zjištěno, že na ministerstvech zmizelo v černých dírách 276 mld. Daňové úniky za LTO byly cca 120 mld, za r. 2009 dalších 14 mld na daňových únicích. Kauzy Opencard, cyklostezka v Praze, mistrovství světa v lyžování v Liberci, ProMoPro, kauza Drobil, audity na MO apod. netřeba komentovat. Pro zlepšení pověsti ministra obrany Vondry se vyčlenilo 2 miliony korun bez DPH pro soukromou firmu za cca 120 hodin měsíčně práce, při čemž má ministerstvo pro komunikační podporu klíčových osobností odbor komunikace, kde je zaměstnáno 57 lidí. Neuvěřitelné je i to, že v době škrtání a šetření ministerstvo financí pod vedením ministra Kalouska odpustilo 31,1 mld za pokuty za zneužité dotace podnikatelům, dle auditu NKÚ. Není 1 milion na roční provoz pro školu nevidomých, takže se zavírá, ale našlo se 21 milionů na trafiku pro Johna, aby VV neodešly z koalice a nezpůsobily tím pád vlády.

C o k tomu dodat. Tahle vláda svou převahou hlasů v PS, si dělá co chce a vůbec jí nezajímá mínění většiny občanů, ale naslouchá jen skupině těch vyvolených, pro které dělá všechno možné i nemožné, aby se měli ještě lépe. Vymlouvá se na výsledky voleb. Ale ani jedna z koaličních stran neslibovala před volbami zvyšování DPH, zvyšování poplatků ve zdravotnictví ani prodloužení odchodu do důchodu na 70 let. A pozor, to není nařízení EU, na které se vymlouvají, ale pouze doporučení. Také si  nemohly dovolit říkat pravdu, protože v tom případě by neměly tolik hlasů, aby byly schopné sestavit vládní koalici. Silně to připomíná volby v r. 2006, kdy ODS udělala t.zv. smlouvu s občany a M.Topolánek prohlásil, že kdyby lidé věděli, co chtějí udělat, tak by je nevolili. A zase je to ODS a přeběhlíci od KDU-ČSL do TOP 09, kteří slova Topolánka opět oživují a přenášejí do praxe. Razí heslo, čím hůře pro obyčejné lidi, tím lépe pro ně a jejich spřátelené podnikatele a skupinu nadlidí. Místo toho, aby vláda byla ráda, že u nás neprobíhají stávky tak razantně, jako třeba ve Francii, Španělsku, Egyptě, Řecku a na Islandu, ale pokojně a mírumilovně, tak se snaží o změnu, jak stávky omezit dalšími nařízeními, bez ohledu na Ústavu a LZPS. Je to vláda arogantní, vláda jen pro určitou menšinu občanů.  V opravdu právním a demokratickém státě by tato vláda už dávno podala demisi. Vláda která nemá podporu 76,3% občanů nemá morální právo řídit stát a spravovat věci veřejné, zvláště když podporuje korupci a nadále zvyšuje státní dluh. 

Státní dluh se zvýšil v 1.čtvrtletí  t. r. o více než 60 mld . korun na 1,404 bilionu . Za poslední rok se zvýšil téměř o 188 mld. 

 

 

 

Autor: Miloslav Pokštefl | úterý 21.6.2011 21:44 | karma článku: 20,84 | přečteno: 1303x
  • Další články autora

Miloslav Pokštefl

Téma psledních dní - uprchlíci.

EU přiravuje kvóty na počty uprchlíků, kteří se jim stali díky politice USA, které si světe div se, žádné kvöty nestanovily, protože žádné přijímat prý nebudou. Nechtějí uprchlíky z Mexika, natož z arabských zemích a muslimy.

7.6.2015 v 10:32 | Karma: 29,99 | Přečteno: 843x | Politika

Miloslav Pokštefl

Tak hluboko jsme klesli.

Za totalitní vlády KSČ se tvrdilo, že nejsme právní a demokratický stát. A on si snad někdo myslí, že jsme se jím už stali? TAK TO ANI NÁHODOU.

6.5.2015 v 11:16 | Karma: 37,69 | Přečteno: 1704x | Politika

Miloslav Pokštefl

Trochu pravdy by neškodilo.

Úvodem bych napsat toto: Každý server má jinak politicky orientované diskutující. Mladá fronta Dnes, kterou vlastní soudruh Babiš -Bureš, je nástupkyní Madé fronty, kterou vydával ÜV SSM a snad proto se vyprofilovala mezi pravicové a proamerické noviny, stejně jako i další masmedia jako by se styděla, že v minulém režimu psala a vysílala to, co jim bylo poručeno, jako by to dneska nebylo jiné.

25.4.2015 v 14:55 | Karma: 31,14 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Politika

Miloslav Pokštefl

Česká republika - vzorový absurdistán

To, co se v poslední době stalo s ČR, nemá v historii obdoby.

27.3.2015 v 10:50 | Karma: 33,66 | Přečteno: 1435x | Politika

Miloslav Pokštefl

Invaze vojsk USA do Evropy.

Nevzdělaní a zblblí jedinci propagandou v médiích a ČT si stále pletou anexi a demokratické a svobodné referendum asi proto, že neví co to je, protože u nás nebylo ani k rozdělení ČSSR, ani ke vstupu do NATO (na rozdíl od jiných právních a demokratikcých států), ba ani k megatunelu - církevních restitucích.

10.3.2015 v 9:49 | Karma: 37,26 | Přečteno: 1344x | Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Manžela šéfky americké Sněmovny napadl kladivem. Kanaďan dostal třicet let

17. května 2024  21:06

Soud v Kalifornii vyměřil trest třiceti let odnětí svobody muži, který v roce 2022 vtrhl do domu...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

  • Počet článků 121
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1777x
Člověk, který se zajímá o vše, co se kolem děje. Nepovoluji pod článkem diskusi, protože nemám nick, kterým bych mohl odpovídat na případné příspěvky a také pro to, že nejsou všichni diskutující slušní a inteligentní lidé, kteří diskutují k obsahu článku a raději se vyžívají v urážkách a vulgarismech. Týká se to většinou těch mladších diskutérů. Těm slušným se omlouvám za nepovolenou diskusi.

Seznam rubrik